Şimdi Ara

KURS-GİTAR ÖNERİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10. sınıfa gidiyorum yarı dönemde güç bela teşekkürü getirdikten sonra yaklaşık 6 aydır hayallerimi süsleyen elektroya başlama arefesindeyim. Yazın klasik gitara merak sarmıştım evde klasik gitar var diye, karayip korsanları falan öğrendim hemo üstadı izledikten sonra. 1-2 ay metal-rock tan haberim yoktu 1-2 ay sonra acdc takılmaya başladım. ve sonunda klasikte rock şarkıları öğreniyordum. şöyle 3 ay metallicadan habersiz ortalıkta dolaştım nirvana blacksabbath acdc falan dinledim. günümüzden 1-1.5 ay öncesiydi.. ve metallicaya merak sardım. 1 aydır klasiği çalılyorum ama nasıl... elektro aşkıyla çalıyorum, kulağıma distortion sesleri gele gele çalıyorum, kendimi kirk in yanında sahnedeymiş zannedip çalıyorum ve elektroyu düşlüyorum... VE SONUNDA HAYALLEREİMİ GERÇEKLEŞTİRME AREFESİNDEYİM ama elektroya nasıl başlayacağımı bilmiyorum ve size danışıyorum.

    Kurs olarak sabit bir programa bağlı kalıp da benim eksilerimi artılarımı göz önünde bulundurmayan hocalar çok tavsiye edilmiyor sanırım, (nette okuduğum kadarıyla). Öğrencinin dinlediği müziğe artılarına eksilerine göre bir yol izleyen hocaları tavsiye ediyorlar, öğrenci yoksa gitardan sıkılıyormuş yerinde sayınca veya çaldığı müzikten zevk alamayınca... Bende öyle bir kurs veya rehber arıyorum kurs beşiktaş, kadıköy, üsküdar, taksim civarlarında olabilir. Birde şu tarzada şeyler okudum ama ancak elektroyu harbi harbi bilenler kafamdaki soru işaretlerini silebilirler: İnernette okumuştum şöyle birşeydi : "kursa çok gerek yok evde falan da öğrenebilirsin, fakat illa ben kursa gitmek istiyorum diyorsan en iyi hoca bile sana en fazla 5-6 ay bişey katabilir hadi bilemedin en fazla 1 sene kursa gidilir,1 sene sonunda kurstan-hocadan öğreneceğin şey kalmaz evde gitarı alıp pratik yapıp hızlanmak ve yeni şeyleri öğrenmek sana kalır" Bu fikir doğrumudur? doğru değilsede benim kursa en fazla ne kadar gitmem gerekecek? yıllarca kursa ayda 200 veremem sonuçta.. Bu işten anlayan abilerim yardımcı olun lütfen...

    Gitar hakkındaysa hiçbi fikrim yok başlarken falan ne almalıyım hangi amfi iyidir, hangisi kötüdür.. 500-800 civarında bir rakamı gitar-amfi-kılıf a rahat rahat verebilirim baya para biriktirdim :D hatta eğer 1000 civarı alacağım gitarla 800 e alacağım gitar arasında çok büyük fark varsa 1000 lere 1100 lere kadar bile çıkabilirim dişimi sıka sıka. Bu kriterler doğrultusunda önerilerinizi bekliyorum. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER







  • 1. aynı konudan yada her farklı soru için heryere 2şer 3er konu açmana gerek yok. yöneticiler görse uzaklaştırma alırsın hiç cevap alamazsın. 1 tane konu aç, hepsini ordan sor. gören zaten görüyor. 4 tane açınca daha çok kişi görmüyor yani...

    2. klasik gitarla başlamak gerekir diye bişey yok. keman çalıcam diyene kemençe ile başla demek ne kadar saçma ise elektro gitara başlamak isteyene klasik al demekte o kadar saçmadır.

    3. kurs alıp almaman önemli değildir. kimden kurs aldığın önemlidir. kurs almasına rağmen yalan yanlış öğrenenleride görüyoruz. ayrıca iyi çalabilmek ayrı bir yetenektir, iyi öğretebilmek çok ayrı bir yetenektir. öylesine gelişigüzel bir hocaya gitmektense hiç gitmemek daha iyidir.

    4. ilk başta doru düzgün birşey çalamayacağın için gitar amfi bakınmaya harcadığın her gün vakit kaybı olup zararına olacaktır. blackstar id core 10 başlangıç için iyi bi amfidir. aynı şekilde bi tane schecter c6 deluxe ile asla yarı yolda kalmaz 1000 TL ye çok güzel başlangıç ekipmanlarına sahip olursun.

    5. öbür warlock konuna istinaden yazıyorum. ucuz warlock kasalar yaramaz. özellikle bcrich bronze one vs. serisi çok kötü gitarlar. ltd ax-50 ikinci el 500 e satılıyor heryerde 1100 tl sıfırına verilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 6 Şubat 2016; 20:51:18 >




  • VendettA gitar amfi önerisi olarak sana şuanda 'harika' gelecek bir öneride bulunmuş. Kendini Kirk'ün yanında hissettirecektir bundan emin olabilirsin :)
    Hoca konusuna gelecek olursak da, sana katacağı çok şey olacaktır. Çünkü elektro gitarda çok fazla teknik yer almakta. Mesela pena tutuşu, penayı vururken telleri susturmak, hammer-on, pull-off gibi bir çok şeyi sana en 'doğru' yoldan öğretecektir. Kendin de pekala videolar izleyerek öğrenebilirsin fakat illa ki bir yerde yanlışlıkların olacaktır. Ben de mesela ilk olarak kendim izleye izleye çalışmıştım daha sonra bir hoca ile çalışmaya başladığımda bildiğimi sandığım şeyleri aslında yanlış uyguladığımı öğrendim. Bütçen el verdiğince hocalarla çalışman daha doğru olacaktır derim. Hoca ararken de biraz araştırma yapman senin için en doğru olanı olacaktır. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.