Şimdi Ara

Kursa gitmeden elektro gitar öğrenmek? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rocksmithin iki oyununu da oynadım. sadece tek bi şey söyleyebilirim. rocksmith gitar öğretmez parça öğretir. içinde varolan videoların hepsi internette binlerce var. gerek türkçe gerek yabancı. tekniklerle ilgili egzersizlerde var içinde onlar için kullanabilirsin belki ama guitar pro tabı olarak da bulabilirsin o tarz egzersizlerden. 2014 versiyonunda session mode var o yararlı bişey herhangi bi gam çalıyosun gitar davul vs istediğin enstrüman çaldığın şeye göre eşlik ediyo..
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    peki hocam f/p oranında bakarsak önerir misiniz rocksmith i yoksa boşuna masraf mı ? internette dediğiniz gibi her şarkı için öğretim videoları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtrskyline

    peki hocam f/p oranında bakarsak önerir misiniz rocksmith i yoksa boşuna masraf mı ? internette dediğiniz gibi her şarkı için öğretim videoları var.

    oyunun türkiyede resmi satışı yok. ya yurtdışından getirteceksiniz ya da gittigidiyordan alıcaksınız. gittigidiyorda en ucuzu 234 tl. değer mi bence değmez. oyunu korsan alıp kabloyu da 90-100 tl ye alabilirsiniz ya da. ona da değeceğini düşünmüyorum.
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam çok sağolun o zaman internetten selim ışık ın video ve metodlarından çalışacağım. başka öneriniz varsa lütfen söyleyin.
  • dostum elektro gitarın ucu bucağı yok. öyle 1-2 ay egzersiz yaptım açtım parmakları demekle olmuyor maalesef. bazı lickler oluyor 2-3 yıldır düzenli çalıştım desen bile çalamayabiliyorsun. selim ışığın kitabı güzel. bir de troy stetina nın metot kitapları var nasıl doğru egzersiz yapılacağını gösteriyor. kitabın adı speed mechanics for lead guitardı. kurs tamamen sana bağlı bişey. bazı teknikleri iyi beceremeyebilirsin yardım alman gerekebilir. ya da ben iyi yapıyorum çalışarak dersin kursa gitmezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtrskyline

    hocam yorumunuz için teşekkürler kurslarla ilgili görüşümü yazmışsınız adeta. nota bilen gitarın felsefesini kapmış kişilerin kursla vakit kaybetmemesi lazım bence de. parmak açmanın 2-3 ay süreceğini sanmıyorum en fazla 1-2 ay sürer düzenli egzersizle. yani ben klasik gitarımda 1 ayda açtım parmakları. ama 6-7 sene çalmıştım önceden yani aşinalık vardı. parça çalmak için internette o kadar çok video var ki. her şarkı için hem de. bence mühim olan yeri geldiği zaman parçaları farklı kombinasyonlarla çalmak. nota bilgisi bu noktada işe yarar.


    hocam paraya kıyarım diyorsan rocksmith adında bir program/oyun var. gitar çalmayı öğretiyor. pahalı baya ama faydalıysa denemek lazım. selim ışığın metod kitabı nasıldır biraz bahsederseniz çok sevinirim.

    Ben tecrübeli değilim elektro gitar konusunda dediğim gibi yeni başladım fakat kitabın güzel olduğunu söyleyebilirim.Bol bol örnek verilmiş ve resimlerle desteklenmiş.Ben faydalı buluyorum.Yanında cd si var içinde Selim Işığın yeni videoları var.Yani her türlü gideri var kitabın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Call of Cthulhu

    dostum elektro gitarın ucu bucağı yok. öyle 1-2 ay egzersiz yaptım açtım parmakları demekle olmuyor maalesef. bazı lickler oluyor 2-3 yıldır düzenli çalıştım desen bile çalamayabiliyorsun. selim ışığın kitabı güzel. bir de troy stetina nın metot kitapları var nasıl doğru egzersiz yapılacağını gösteriyor. kitabın adı speed mechanics for lead guitardı. kurs tamamen sana bağlı bişey. bazı teknikleri iyi beceremeyebilirsin yardım alman gerekebilir. ya da ben iyi yapıyorum çalışarak dersin kursa gitmezsin.

    Size katılıyorum.Bu parmak açma egzersizi mevzusunda hani en azından bazı parçaları çalabiliriz anlamında söyledik.Tabii ki de siz de çok doğru söylüyorsunuz.Öyle parçalar var ki tam anlamıyla çalabilmek zor.Çok hızlı parçalar da bulunmakta.Bu yüzden size katılıyorum , benim amacım kolay parçaların çalınabileceğini söylemekti.

    Ayrıca bu kurs olayı da sizin dediğiniz gibi ileri zamanlarda yardım almak gerekebiliyor bu yüzden bir hocadan veya profesyonel bir arkadaştan yardım alınabilir.Ama inandığım şey azim varsa hiçbir şey imkansız değildir.Ha zorlanabiliriz ona eyvallah.




  • The Call of Cthulhu kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkürler hocam. gitarın sonu yok biliyorum ama diğer arkadaşın da dediği gibi 1-2 ay egzersizle en azından temel şarkıları çalmada sıkıntı yaşanmaz diye söyledim. yoksa 1-2 ay egzersiz yapayım slash gibi başlayayım demedim asla. dediğiniz kitapları araştıracağım şimdi.

    peki hocam dediğiniz gibi bazı teknikler çok zor yani kendi başına ne derece yapabilir insan bilemiyorum fakat çok istekliyim bu konuda ve gerçekten ilgimin çoğunu vereceğim. 1.5 ay gibi boş bir sürem olacak ve günde en az 4 saat çalışmayı düşünüyorum. bu çalışmalar da internetten bulacağım dersler ve sizlerin önerdiği kitap-dvd lerle olacak. merak ettiğim nokta ne derece başarabilirim??
  • güncel.
  • internette dünya kadar kaynak var. yapabileceğin kolay şeylerden başlayarak gittikçe daha zor şeyleri çalmayı dene. ben en çok, o anki seviyeme göre zor karışık gelen şarkılara çalışarak geliştiğimi hisstettim. zor bi şarkıya 2-3 gün çalıştıktan sonra daha önce öğrendiğim şeyleri çok daha temiz ve kolay çaldığımı farketmiştim. egzersiz seçerken de kendine göre zor olan (bunu iyi ayarlamak lazım çok zor seçersen gitara küsebilirsin) egzersizleri seç ilk başta yavaş ve temiz çalmaya çalış. metronomla gittikçe hızlanmaya çalış hep kendini zorla. benim tavsiyelerim bunar.
  • The Call of Cthulhu kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkürler hocam. zorlamadan gelişim gösterilmez tabi ki. tavsiyeleriniz aklımda olacak.
  • Guitar Pro kullan bir de youtube da EMG şirketinde çalışanlar ders veriyor onlara bakabilirsin
  • yorumunuz için teşekkürler hocam guitar pro yu da edinicem en yakın zamanda. bu guitar pro için gitarı pc ye bağlama gibi bir durum oluyor mu? ayrıca dediğiniz EMG ye de bakacağım teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtrskyline

    yorumunuz için teşekkürler hocam guitar pro yu da edinicem en yakın zamanda. bu guitar pro için gitarı pc ye bağlama gibi bir durum oluyor mu? ayrıca dediğiniz EMG ye de bakacağım teşekkürler.

    Onu hiç duymadım ama olabilir çünkü iosta bazı uygulamalar bağlanıyor
  • güncel.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.