Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamil611

    Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Bugün Türkiye de ki insanların çoğu bence rol yapıyor,hiç kimse kürtlerle bir arada yaşamak istemiyor,şahsi kanaatim ben de istemiyorum,geçmişte yapılanlar,hala yapılmaya devam edilenler,çoğu kürtün için de bir pkklı var bundan yüzde yüz eminim biraz dostça yaklaşınca hemen çözülüyorlar birden uçu veriyor o türk-kürt kardeştir lafları.

    Valla dediğin gibi en iyisi ayrılmak,15 milyon nüfusun mu var kardeşim,bugün yunanistan ile aynı nüfusa sahipsin git kuzey ırakta kur devletini ne yapıyorsan yap kanunlarını yasalarını düzenle istediğini anlat halkına ne yaparsan yap yorma bizim kafamızı.




    @turakmug

    Doğru söylemişsin. İçlerinde mutlaka terör örgütünü destekleyen çıkıyor. Yaz ayında bir otelde çalışırken bir kürt de vardı. Herkese iyi gibi görünüyordu. Bir gün facebookta takılıyordu, bir baktım özgürlük sevdalıları gibi bir pkk sayfasında takılıyor beğenmiş o sayfayı. Zaten önce Atatürk'ü sevmediğini söylemişti bende ilişkiyi hepten kestim zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turakmug

    1. Kürtleri Türkleştirme çabaları hem gereksiz hemde netice alınması olanaksız bir uğraştır.

    2. İnsanların davranışları büyük oranda genleri ile ilgilidir ve kalıtsal olarak nesilden nesile geçer.

    3.Eğitim vererek ıslah etme çabaları nafiledir çünkü her canlı gerekli ortamın oluştuğu an aslına geri döner.Tüm yaşamı boyunca fare görmemiş bir ev kedisi bile fareyi gördüğü anda saldırır. Bu davranış genetiktir.

    4.Köpek dediğinizde aklınıza gelen canlı türlerinin ortak adıdır.Köpekler arasında ırki farklılar vardır. bir kaniş yada bir kangal her ne kadar köpek olarak anılıyor olsa da her bir ırkın kendine has davranışları vardır. Bir kanış ne yaparsanız yapın bir kangal gibi sürüye gitmez. yada bir kangal ne yaparsanız yapın bir pointer gibi av peşinde koşmaz.

    5.İnsan sözcüğü de 4. maddedeki gibi ortak adımızdır. Irkların kendilerine has özelikleri vardır .Kimi ırklar sanatta daha yeteneklidirler. Kimi ırklar da zeka kullanım oranı yüksektir. Kimi ırklar ise vahşidir, suça yatkındır.
    (bu gerçeklik ortaya konulurken tek tük rast gelinilebilecek istisnai örnekler gözardı edilir.)

    Tüm bu açıklamalardan sonra gerçek hayata bakılacak olunur ise, kürdlerin Türkleştirilmesi en çok Türklere zarar verir/ verdi. Bu çabalar devam ederse gelecekte de verecek.

    İnsanların hepsinin eşit olduğunu iddia eden düşünme özürlü canlıları araştırma yapmaya davet ediyorum.Türkiye de insanların eşit doğduğunu iddia eden tipler malumunuz olduğu üzere genelde kimlerden oluşuyor az çok tahmin edersiniz. (genetik yapılarının getirdiği özelliklerin farkında olan bir kesime mensup insan*ların yada beyinleri yıkanmış şakirtlerin bu satırları okurken hop oturup hop kalktıklarını görür gibiyim.)

    Türk ve kürdü bir arada yaşamaya zorlamak batılı emperyalist devletlerin itina ile oynadıkları bir oyundur. Ayrılığı destekler görünür diğer yandan yöneticilerimizi bir arada yaşam yönünde kararlar almaya zorlarlar. Türk ve kürdün bir arada yaşaması neticesi heba olan kaynaklar Türkiye nin kalkınması önündeki en büyük engellerden biridir. Diğer bir bakış açısı ile kurulması gerekli kürd devletinin ayağa kalkması için gerekli olan kaynaklar da heba olmaktadır.Her iki ırk içinde zarardır.

    Tez elden ayrılığın her iki kesim içinde en hayırlısı olacağı kesindir. Kültürel olarak farklı, genetik olarak farklı, zihniyet olarak farklı, iki grubun bir arada yaşaması yerine, iki ayrı ülkede herkesin kendi topraklarında kendi devletinde yaşaması daha faydalıdır.

    Canlıların ırk farklıları ve ortak isimleri ile ilgili örnekte anlaşılabilir olması için verdiğim köpek ortak adının yerine at da diyebilirisiniz. Bir katana, bir sütçü beygiri, ya da bir yarış atını düşünün .Aynı yemi aynı eğitimi verseniz de katananın yarış koşması yada yarışta koşan tay ın çift sürmede kullanılması imkansızdır. İmkansızı zorlamak verim alamamayı getirir. İnsanlardaki görünüm ise günümüz Türkiyesindeki gibi terör vahşet huzursuzluk olarak ortaya çıkar.

    Geç kalına her gün zarar demektir. Her geçen gün melezlenmiş, arada kalmış yeni canlılar doğmaktadır. Bir tarafın evlat acısı, diğer tarafın yüzlerce yıldır süregelen kuyruk acısı varken bu iki toplumun ayrılması kaçınılmazdır. Birlikte yaşam insanların rol yapmasından başka bir netice vermez.her iki taraf da istemeye istemeye birlikte yaşama çalışır ama gün gelir yeni den aynı huzursuzluklar patlak verir. Birazcık tarih bilen her insan kürdlerin ayrı devlet kurma çabalarının yeni olmadığını onlarca hatta yüzlerce isyan çıkardıklarını bilir.

    UNUTMAYINIZ Kİ : HER KİM BİR ARADA YAŞAMIN BOŞ BOŞ DALKAVUKLUĞUNU YAPIYOR İSE, TÜRKİYE'NİN DÜŞMANIDIR,İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR, BARIŞIN DÜŞMANIDIR,HUZURUN DÜŞMANIDIR EMPERYALİST DEVLETLERİN UŞAĞIDIR,KUKLASIDIR

    Not: yukarıda çıklama çalıştığım gerçekler kimi okuyucuların hoşuna gitmeyebilir. Ama elden bir şey gelmez zira gerçekler acıdır. Yapılacak en doğru davranış karşı tezlerin, insana yakışır bir üslup içinde, yine bu forumda yazılması olmalıdır. Böylece her iki tarafa mensup insanlar da, karşı tarafın neler düşündüklerini yada neler istediklerini daha iyi anlar ona göre yön belirlerler.

    Benim kişisel düşüncem, yazımdan da kolayca anlaşılacağı üzere, 2 ayrı devlet olmasının, her iki toplum içinde daha iyi olacağı yönünde.

    Tüm forumdaşlara saygılarımla

    *(Ortak isim)

    Edit: harf hatası nedeni ile...

    tasdik eder onaylarım




  • Her ırk saygıyı, sevgiyi hak eder.
    Her ırkın içinde iyi-kötü vardır.
    Türk-Kürt kavgasını aile içinde çıkan kavgalara benzetirim.. En ufak bir tehditte tekrar eskisi gibi olacakmış gibime gelir. Ben mi çok safım yoksa sizler mi çok akıllısınız bilemedim..

    PKK'ya katılıp masum öldüren Kürtle, tüm Kürtleri kalbinde öldürüp tamamına tü kaka diyen Türk aynı derecede Teröristtir.

    Her zaman Türklüğüyle gurur duymuş biri olarak söylüyorum, Kürtler olmasaydı belki de Kurtuluş Savaşı daha başka şekillenecekti.

    Gelelim kültüre..

    Her ırk kendi dilini, kültürünü özgürce yaşatma hakkına sahiptir.
    Konu Dışı'nda açılan "Lazca TV açıldı" konusunu herkes iyi karşılarken, "Kürtçe TV" nin bahsine bile tahammül yoksa, onu(Kürdü) isyana sen ittin kardeşim.
    Yolda Boşnakça konuşanlara sempatiyle yaklaşıpta, Kürtçe konuşana böcek gibi bakarsan, onu dağa sen çıkardın kardeşim.

    Yıllarca basın yoluyla bizlere, Kürtlük düşmanlığı aşılandı. Bu düşmanlık tıpkı Batıda ki Arap düşmanlığı gibi.. Yavaşça, farkedilmeden ve acımasızca.

    Bizler insana insan gibi davranırsak, onu başkalaştırmazsak, o da çareyi PKK'da, silahta, cahillikten doğan intikamda aramaz.

    İnşallah bu günler geride kalırda; Türkler de, Kürtler de, Tarih kitaplarında torunlarını, aynı hataya düşmeme konusunda yeterince aydınlatır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Osmanlı da azcık emperyalist olamamış he anca bekçilik yapmış para harcamış gittiği yerlerde. Millet gidip 10 yılda ülkeyi soyup kadınlara tecavüz edip yarısını öldürüp kalan yarısına Fransızca öğretip gelmiş ne güzel.
  • kamil611 K kullanıcısına yanıt
    Buda tam ''Kamil'' kafası olmuş tebrikler. Kimsenin düşünemediğini düşündünüz. 2 satırda çözdünüz meseleyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curious Monkey

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aesthetic.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Curious Monkey

    Bu konuda Kürtlere yapılan her türlü aşağılamaya müsamaha gösteriliyor fakat Türklerin tarihte hiç bilim adamı, filozof, sanatçı çıkaramayan yerleşik hayatı bilmeyen barbar bir millet olduğunu söyleyince banlanıyoruz. Yönetim bravo, tebrikler.

    Açtığın konuda önüne onlarca Türk bilim adamı, sanatçı, filozof, mimar ismi yazdık, üstüne Türklerin yerleşik yaşam kültürüne alışık olmadığından bunların bile fazla olduğunu belirtecek minvalli yazılar ekledik, aksini ispatladığımız konularda hala diretip sırf ordusu güçlü olduğu için bir ulusu barbarlıkla nitelemen senin iyi niyetli olmadığını düşündürüyor.

    Yazdığınız kişiler ya esasen İranlı, Arap vs. olup Türkmüş gibi yansıtılmaya çalışılan insanlar ya da devşirmeler. Esasen Türk olanlar 1-2 tane onların da hiç biri büyük çapta şeyler yapamamış, olmasa da olur tipler. Benim bunları vurgulamamda ki sebep burada sürekli Türkleri üstün ırk gibi görüp Kürtleri aşağılayan tiplerin neye dayanarak böyle bir şeyi savundukları. Elin Avrupalısı gelip eleştirse tamam ama bu ilkel barbar bozkır yaratıkları kendi hallerine bakmadan kimi eleştiriyor, kimi aşağılıyor, kime medeniyet dersi vermeye çalışıyor? Aksini ispatladığınız falan yok saçma sapan bir işe yaramamış isimleri yazdınız sadece. Ordusu güçlü olduğu için barbar demiyorum zira zamanında Roma ve Pers orduları da çok güclüydü ama barbar değillerdi.

    Güneş batmayan İmparatorluk, Belçika, Fransa gibi ülkelerin yaptıkları katliama rağmen barbar olarak nitelendirilmemesi, hatta yaptıkları katliamların unutturulması bir yana, biz Türklerin yaptığımız herhangi bir katliamın kanıtı olmamasına rağmen ilkel, barbar olarak nitelendirmeniz, yaşam biçimimizden ötürü bozkır yaratığı diye hakaret etmeniz nasıl ön yargıyla yaklaştığınızın bir örneği değil mi? Elin Avrupalısı dediğiniz katliamlarıyla nam salan barbar devletler bizden daha masum veya üstün değil, onlar eleştirse ne fark eder biz eleştirsek ne fark eder? Doğru birdir, bunu söylemek hakkımız değil mi Türk olduğumuz için?


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aesthetic.

    Uluğ Bey, Fazıl Say, Itri Buhurizade, Yunus Emre, Akşemsettin, Ali Kuşçu, Cahit Arf, Farabi, Hezarfen Ahmet Çelebi, Mimar Sinan, Piri Reis, Nedim, Dede Korkut, Köroğlu, Karacaoğlan, Eşref Armağan. Şimdilik aklıma bu kadar geldi.

    Edit: Hiçbiri Türk-İslam ya da Türk gibi tanıtılan Arap-Fars bilginlerinden/sanatçılarından değildir.


    Bu isimler olmasa da olur tipler değil, reklamı yapılmadığı için tanınmayan sanatçı/bilim adamlarıdır. Bir çoğu devrindeki ilkleri ve enleri başarmış, kendinden sonrakilere örnek olmuş ve bu gün de kendi alanında adı hala anılan insanlardır.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.