Şimdi Ara

Kuru Otlar Üstüne | Nuri Bilge Ceylan (29 Eylül 2023) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • birbirimizi kandırmayalım.

    harika bir nbc filmi.

    kıs uykusu + ahlat ağacının aynısı.

    hikaye işlenişi, mekan, dekor, sahneler, diyaloglar, filmin sonlarına doğru uzun ve tartışmalı bol diyaloglu sahne, doğa manzaraları...

    klasik nbc filmi olmuş.

    samet öğretmen mükemmel oynamış, şu ana kadar gördüğüm en iyi erkek oyuncu performansı. mükemmel gerçekçilik, doğallık ve sadelik.

    izlerken hiç zorlanmadım.

    nbc filmlerinin özelliği; karakterlerin iyi veya kötü olmaması. klasik her insan kadar iyi ve kötü oluyorlar. zaten yönetmenin istediği de bu. klasik her insanda olan özellikleri taşıyan, zorlama ve yapmacık olmayan oyuncular, sahte olmayan sahneler.

    mükemmel bir işe imza atmış.

    tüm oyuncular harikaydı. hikayesi ve sahneler aşırı ilgi çekiciydi.

    sonu bir yere bağlanmıyor diyen arkadaşlar; 3. sınıf ABD dram filmi izlemiyorsunuz... sonunda bir şey olmasını isteyen arkadaşlar 3. sınıf aşırı kopya kore filmlerini izleyebilirler. hani 2 saat izledikten sonra kötü karakterin çıkıp; küçükken bana şu olmuştu ondan böyle yaptım, aslında bunları yapan bendim şundan dolayı yaptım falan demesini izlemek isteyenler bu filmden uzak dursun. film bilim kurgu değil arkadaşlar, sonunda olması gereken bağlanması gereken bir şey yok. içeriğin bir olay barındırması yönetmenin onu anlatmak istemesi anlamına gelmiyor. oyuncuların bazı kötü özelliklerinin olması vs. yönetmenin ona dikkat çekmek istediği anlamına gelmiyor. adam aşırı gerçekçi ve ilgi çekici birkaç insan öyküsü içeren sanat eseri üretiyor. zorlama yorumlara, her sahneden diyalogdan anlam çıkarmaya gerek yok bence.





  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    3. sınıf aşırı kopya Kore filmleri, 3. sınıf ABD dram filmi, bilim kurgu filmi. Bu kadar birbiriyle alakasız şeyi nasıl bir araya topladınız merak ettim.  

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    sonu güzel ve şaşırtıcı(!) diye 3. sınıf çöp kore filmlerini sevenler = bir sonu var diye 3. sınıf ABD dram filmi izleyip sevenler = sonunu anlamadıkları için veya bir yere bağlanmadığı(!) için bilim kurgu filmlerini sevmeyenler. aynı kişi.  

  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Genel olarak NBC sinemasına aşina kişilerin, filmlerin sonunda ne olduğuyla ilgilendiğini pek sanmıyorum açıkçası. En azından çoğu filmini izlemiş kişilerin diyeyim. Baya sığ bir anlayış tarzı böyle düşünen varsa ama zevk meselesi tabii.

  • L ink var mı beyler bulamadım da 

  • Filmi yeni izledim. Ahlat Ağacı ve yönetmenin son filmlerine göre biraz daha zayıf ama yine de çok başarılı, her dakikasından keyif alarak bitirdim. Yönetmenin filmlerini sevenler varsa mutlaka izlesin.

  • İnternete web-dl sürümü geldi. Görürseniz indirmeyin. 6 dakika sansürlü. Net versiyonunu beklesin izlemeyenler.

  • Ne olur ne olmaz indirdim ben. asıl versiyonu ne zaman çıkar belli değil.

  • 1 Mart'ta Netlix'e gelecek.

  • Kamera arkası gelse de izlesek

  • Üstat yine yapmış yapacağını.

    Credits'i izleyecek kadar yerime mıhladı beni..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NBC kendi karakterlerinden en kötü, en tahammül edilemeyecek olanını ve kadın karakter olarak uzun süre akıllardan çıkmayacak olanını tam da ondan beklenen tartışmalar ve tabi doğal bir görsel sunum ile önümüze koymuş. Metin yine güçlü ama asıl dikkat çeken yenilikler oldu. 8/10.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da oturup sabah akşam işe gittiğime bazen üzülüyorum. Yurdumuzda öyle güzel yerler varki hiç birini malesef göremiyoruz, tanıyamıyoruz. Senede 1-2 hafta yıllık izinde ya memleketimize yada denize kıyısı olan bir yere gidip dinleniyoruz. Bazen keşke diyorum İstanbul'da aldığım parayı başka bir anadolu ilinde alsaydım, başka memleketler görseydim. Hayatımızı yaşamıyoruz, apartman yaşantısına mahkum olmuşuz. 80 mt kare evde, ülkenin bize biçtiği rolü yaşıyoruz.


    10 numara film. Klasik NBC filmi. Zaten bu kalitede film çıkmıyor. Eleştirmeyi bırakın, açın izleyin.


    Bu film ülkemizde kötü oyuncu yoktur dediğim film oldu. Her oyuncu iyi ama kötü senarist ve yönetmenlerle iş yapınca malesef sergiledikleri rollerde kötü oluyor. Buna en büyük örnek Ahlat Ağacı'dır.

  • Nuri Bilge Ceylan sevdiği filmlerden bahsetmiş, türkçe altyazıyı açıp izleyebilirsiniz.


    criterioncollectionyoutube
    The acclaimed writer-director-producer of ABOUT DRY GRASSES talks about how seeing Ingmar Bergman’s THE SILENCE Silence at a young age altered his perception of cinema, praises the timelessness of STRANGER THAN PARADISE, and shares how Abbas Kiarostami gave him the courage to make his own films. Shop Nuri's Picks! https://www.criterion.com/shop/collection/630-nuri-bilge-ceylan-s-closet-picks
    https://www.youtube.com/watch?v=6dIOWv_3CeM
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.