Şimdi Ara

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yks sınavı varken yatay geçiş yapan arkadaşlar yoksa önceden yatay geçiş yapmış arkadaşlar bakabilirse sevinirim.

    Sorum şu diyelim A üniversitesinin B bölümünden C üniversitesinin B bölümüne GNO ile geçmek istiyoruz ortalamamız falan çok iyi hatta 3.9 olsun diyelim geçmek istediğimiz üniversitenin taban sıralamasıyla bizim sıralamamız arasında uçurum varsa (bizimki 57k C üniversitesinin ki 1k) bu ne kadar etkili olur Üniversite bölüme yatay geçişle 16 kişi alıyo son 3 senenin verilerine göre 2 tür yatay geçiş var birri zaen sınav sıralamanızla olan diğeri gno ile olan yönetmeliklerde ya da öğrenci işlerini aradığımda bununla ilgili net bir bilgi bulamadım bakıp bakmadıklarına dair temel şartlar arasında yok ama üniversitenin senatasu bakıyor olabilir mi bakıyorsa ne kadar dikkat ediyordur? Gerçekten yatay geçiş yapmış olan varsa özellikle koç bilkent boğaziçi ya da odtü ye yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum. Geşekkürler şimdiden.








  • Üniversiteden üniversiteye çok değişiyor ancak bahsettiğin çok iyi üniversiteler genelde yks sıralamanı, ortalamadan bile çok önemsiyor. 200k ile alan bölüme gidip 4 ortalama yapıp ilk bindeki üniversiteye gitme diye önlem alınıyor. Örneğin bildiğim iki örneği söyleyeyim:


    -Hacettepe'ye geçiş yapacaksan yks sıralamanın taban sıralamasıyla oranı %80 etkilerken ortalaman sadece %20 etkiliyor.

    -Odtü'ye geçiş yapacaksan taban puanla aranda en fazla 40 puan fark olmalı, aksi halde başvuru bile yapamıyorsun. (Sonrasında yüzde kaç etkili bilmiyorum ama zaten 40 puan ciddi bir fark, başvuruda elenmeyi geç büyük ihtimalle başvuru bile yapamazsın)


    Hâliyle 57k'dan 30 - 50k aralığı okullara falan geçebilirsin tahminen.

  • Peki bu bilgilere nereden ulaşabilirim yönetmeliklerde net bir şey bulamadım çünkü giden kimseyi de tanımıyorum açıkçası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü elektrik elektronik mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bu dönem için ek madde 1 ile yatay geçiş başvurusunda bulunacağım. 2020 girişli olduğum için o seneki üniversite puan ve sıralamaları önemli tabi ki. Benim puanım ve sıralamam: 478, 30k. Aklımda Ege EE ve YTÜ Mekatronik var. (Kurumlar arası yatay geçiş ile yani YKS+not ortalamasıyla YTÜ deneyecektim ama YTÜ EHM bu sene YÖK yönetmeliğine göre çok saçma bir şekilde sadece aynı bölümden geçiş kabul edecekmiş. YKS puanım ise 4 puan az bu yüzden merkezi yerleştirme ile geçiş yapamam.) Sizce hangisini seçmeliyim çok kararsız kaldım. (Marmara EE, Hacettepe EE, Gazi EE vb. düşünmeli miyim?)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.