Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır Makinesi vs. Kurutma Makinesi & Çamaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu konu her yıl ayrı ayrı açılmış ancak teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor. Sizce hibrit makineler mi yoksa ayrı ayrı almak mı daha avantajlı veya faydalı olur? Öncelikle kirada oturuyorum, şu an için yer problemim yok ancak ileride ne olur bilemem o yüzden hibrit makineleri tercih etmeyi düşünüyorum. Ancak bir yandan da hibrit makinelerin sağlıklı olmadığı genel kanısı var, hem kedimiz var malum ister istemez elbiseler tüy oluyor hibrit makinedelerde kurutma makinelerinde bulunan tüylerin toplandığı bir hazne yokmuş diye gördüm bazı yerlerde.


    Sizin öneriniz ne olur? Hangi markalar tercih edilebilir. Bütçe problemim yok, sadece doğru ürünü almak istiyorum. Fikirlerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.




  • Kurutmalı çamaşır makinalarını ben de araştırıyorum.


    Bir arkadaşım vestel kullanıyor ve öneriyor...


    Sizin düşünceleriniz veya önerileriniz var mı?

  • Bu forumda yüz kere yazıldı çizildi kurutmalı makine almayın, yer yoksa yer açın yine de ayrı ayrı alın o da olmuyorsa hiç kurutma almayın diye.

    Ama yine de macera arıyorsanız, vaktiniz paranız sabrınız bolsa alın tabi.
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Üstad sakin ya :) siz tecrübe ettiniz mi böyle bir durumu?

  • koray5006 kullanıcısına yanıt

    Hacim ve performansları açısından LG ve Samsung tercih ederim gibi duruyor. Hibrit bir makine alırsam Vestel almazdım…

  • VGenovese kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam sakinim. Hiç kurutmalı makine kullanmadım.ama akıl var yakın var bunu bilmek için kullanmak lazım değil. Kurutmalı makine süre açısından dezavantajlıdır.(çamaşır kururken yıkandığı hacmin yaklaşık 2 katı hacime yani tambura ihtiyaç duyar bu yüzden kurutma kapasiteleri yari yarıyadır pratikte)


    Enerji verimleri yerlerdedir çünkü hepsi rezistans ısıtmalı sistem ile kurutur. Isı pompalı tek model var o da turkiyede satılmıyor.


    Filtreleme sistemi yoktur, çamaşırdan çıkan hav toz toprak olduğu gibi gene çamaşıra yapışır.

    Ayni kasa hacminde daha fazla mekanik-elektronik parça olması, daha karmaşık yapı, arıza durumlarında müdahale zorluğu.


    Rezistanslı ısıtmadan dolayı yuksek sıcaklık ve dolayısıyla çamaşırın anasını ağlatması.


    Bunlardan dolayı yer yoksa yer icat edin edemiyorsanız hiç kurutma almayın.


    Bunlar forumda yüz dedim ama belki de bin kere yazıldı o yüzden öyle mesaj yazdım yanlış anlamayın.


    Not: bir ürüne birden fazla fonksiyon eklendiği anda o ürün amatör hale gelir bunu unutmayın.





  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim üstad yorumuna sağlık :) Gayet geçerli nedenler, madem öyle yer yaratacağız artık :)

  • VGenovese kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Yazmayi unutmuşum, en önemli dezavantajı, bir kaç model dışında(ki onlar da artık üretilmiyor) kurutmalı makineler yoğuşma işini su soğutmalı yapar. Yani musluktan tertemiz suyu alır, kazanda dolaşan nemli sıcak havayı bu suyla buluşturur ve havadaki nemi yoğuşturarak boşaltma pompası ile Atar. Tam kapasite bir kurutma döngüsü için yaklaşık 45-50 litre tertemiz suyu bir güzel kanalizasyona döker.


    Elektrik konusunda pek değil ama boşa su tüketimi konusunda çok hassas biri olarak bu durum beni çıldırtıyor. Satış esnasında bundan bahsedilmiyor da, bizim cehaletten yıkılan millet kullanma kılavuzunu açıp okumuyor makineyi çalışırken takip etmiyor da. Kim bilir kaç evde kurutmalı çamaşır makinesi yüzünden her ay tonlarca temiz su çöpe gidiyor.

  • Kurutmalı çamaşır makineleri çok arıza yapıyor ve açtığımız modellerin hepsinin içi leş. Her yer tüy, toz, toprak, koku. İnsan elini değerken iğreniyor. Dıştan sıkıntı yok tabii ki.

    Arızalarının en başında da yani çözümü zor olan; kartın yanması. Tahminim oluşan buhar bir yol bularak çıkıyor ve kartı patlatıyor.

  • Ben yeni aldim Electrolux 10/6 kg 2-3 defa kullandik.garanti uzatmayla 7 yil oluyor 20000tl ye maloldu.
  • 20-25K Civarına kurutmalı çamarşır makinesi ne tavsiye edersiniz ?

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    cahil cühela konuşmussun ayrıca asabiliğe gerek yok isteyen istediği şeyi alır kullanır ayrıca sorar sana NE işine gelmiyorsa cevap vermezsin ukalalığa gerek yok 7 aydır electrolux 10/6 kullanıyorum gayette memnunum makinaları üst üste koyup kule gibi saçma goruntü olacağına hem şık duruyor hemde fazlası ile işimi görüyor bu arada su tüketimi ile ilgili bilmeden sallama git elektrolux un su harcama miktarına bak yeni modellerle eskileri bir tutma son olarak şuana kadar (7 aydır) aşırı yıpranan çeken bir giysimde olmadı.Yeri dar olanlara şiddetle öneririrm electrolux perfectcare 800 ew8wn261bt

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    cahil cühela konuşmussun ayrıca asabiliğe gerek yok isteyen istediği şeyi alır kullanır ayrıca sorar sana NE işine gelmiyorsa cevap vermezsin ukalalığa gerek yok 7 aydır electrolux 10/6 kullanıyorum gayette memnunum makinaları üst üste koyup kule gibi saçma goruntü olacağına hem şık duruyor hemde fazlası ile işimi görüyor bu arada su tüketimi ile ilgili bilmeden sallama git elektrolux un su harcama miktarına bak yeni modellerle eskileri bir tutma son olarak şuana kadar (7 aydır) aşırı yıpranan çeken bir giysimde olmadı.Yeri dar olanlara şiddetle öneririrm electrolux perfectcare 800 ew8wn261bt

    ne yazıp ne yazmayacağımı sana mı soracağım? Nerene battı söylediğim doğrular sa bu kadar kudurdun? Car car etme bas git kumunda oyna ezik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Kasım 2023; 13:7:19 >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    ezik olan sensin ezik olmasan adam gibi cevap verirsin ama nerde sende bana batmadı gayet memnunum özelden at numaranı video çekip göndereyim gayette memnunum bu arada kumdan oynadığın nasıl belli ki milletede tavsiye ediyorsun

  • yazdığın maddelerin çoğu yeni makineleri kapsamıyor elektrolux de harlanma yada tüy toplama elle olmuyor işlem bittikten sonra 12 dakikalık yıkama ile ( ekstra su çekmeden) gayet temiz oluyor su tüketimi konusunda bak bakalım kaç litre oynuyor ? Sanki balkon falan hiç yıkamıyorsunda kalkmış burda çoluk çombalak tüketim acıtasyonu yapıyorsun .6 kiloyu gayet iyi şekilde kurutuyor buda bana fazlası ile yetiyor inanmayana video atarım burada böyle çoluk çombalak yorum yapanlardan değilim 17 senelik üyeyim forumda senin gibi çok boş beleş konuşan tipler gördüm rahat ol

  • sharkemre kullanıcısına yanıt

    Yav he he git okumayı öğren biraz da balık ye zekan açılsın okuduğunu anla sonra gel konuş. Tangır tungur etme boş teneke seni  

    Ben de senin gibi fanboyları çok gördüm. Gelir boş boş anlamsız cümlelerle salyalarını saçar giderler. Sen de onlardan birisin işte hadi yaylan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Kasım 2023; 14:3:33 >
  • Annemin ilerleyen yaşı nedeniyle çamaşır asıp toplarken zorlanır hale gelmesi nedebniyle, yaptığım uzun araştırmalar sonucunda, kullanıcı yorumları ve puanlarının da yüksekliğine güvenerek evimizde fizik olarak yer azlığı nedeniyle biz de 26 Aralık itibariyle evimize 1 adet Hoover HDQ 4119AMBS/1-S Kurutmalı Çamaşır Makinesi aldık. Yaptığım ilk 3 yıkamada ürün, yıkama konusunda da, kurutma konusunda da oldukça başarılı görünüyor.

    Lakin aklıma takılan bir nokta var ki, eski evimdeki sadece çamaşır kurutan Arçelik marka makineden farklı olarak, şimdiki Hoover marka makinede çamaşır yıkama ve kurutma sonrasında sadece 1 parmak kadar hav ve tüy çıkıyor program bitimi. Oysa eski Arçelik Kurutma Makinsinde, hem iç kapak filrtesinde hem de dış filtrede bundan çok daha fazla tüy ve hav temizliyordum.


    Buna göre bu yeni makinede bu tüyle ve havlar nereye gitmekte?  





  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Electrolux EW8WP2168LW ve EW8WN261BT  gibi farklı numaralar var hangisi bunların son çıkan biliyormusunuz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.