Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
33
Favori
141.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuşadasına yerleşmek doğru bir karar mıdır? Yerli halkın en çok tercih ettiği nezih bölgeler neresidir? Emekli olup müstakil bir ev alayım biraz bahçe işleri domatesimi biberimi hormonsuz yetiştireyim :) denizim yakın havuzlu bir sitede olayım birde tekne alıp ufak tefek balık işleri havası doğası kısaca emeklikte son nokta için değerli düşüncelerinize ihtiyacım var...Özellikle kuşadasında yaşayan oraları bilen arkadaşlar iç anadoluda yaşıyorum kardan soğuktan bıktım birde ev hapsi yaşamak cabası konu komşu eş dosttan ayrılacaksın diyenler olacak zaten emekli olunca lojmandan çıkartılacağım en fazla Temmuza kadar sürem var öyle konu komşuda yok kısaca çoluk çocuk toplanıp 160-170 bin tl birikmiş para ve 3.000 lira maaş ile yeni bir hayat yorumlarınızı eksik etmezseniz beni çok mutlu edersiniz...








  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanJOU

    yaz kış oturabilinecek bir yer mi yoksa sadece4-5 aylık sezonluk bir yer midir?


    Konuyu görünce çok şaşırmıştım ciddi ciddi büyük şehirden Kuşadası'na yerleşen var mı diye gerçekten de varmış. Hem sorunu cevaplamak adına hemde şaşkınlığımı paylaşmak istedim.

    Ben İzmir'de yaşıyorum 32 yaşındayım. Türkiye'de çadır & karavan turizminin çok yaygın olduğu 1990 lardan itibaren tatil yazlarım hep Kuşadası'nda geçti. sonra okuduk turizmci olduk 2000 lerde bu seferde iş için Kuşadası'nda çalıştım. En yakın arkadaşım iş için Kuşadası'na yerleşti (oda Aydınlıydı turist rehberi kendisi) hemen hemen her cuma günü mesai bitiminde soluğu yanında alırım birlikte vakit geçiririz. Yani özetle kendimi bildim bileli Kuşadası ile iç içeyim.

    1990larda her şey güzeldi. Kuşadası sakindi, genellikle Aydın Denizli ve İzmirlilerin yazlık beldesiydi. Otelleri full turisti bol ve turistin otelin dışında da görebileceğiniz, barlar sokağı hareketli bir yerdi. Yazlıkçılar genellikle pazarın kurulduğu gün şehir merkezine gelir, yerli nüfusu zaten azdı ve insanlar genellikle liman bölgesindeki kafeteryalarda vakit geçiriyor olduğundan ilçe sanki yabancı bir ülkede olduğunuz hissini yaşatırdı inceden. tabi bunda gemi yolcularının da etkisi oluyordu. Turistlerin çoğunluğunu İngiliz, İskandinav ülkeleri oluşturuyordu.

    1990ların ortasında Kuşadası Söke yoluna yapılan Uydukent projesi ile birden konutlar yükselmeye başladı buna paralel olarak nüfus artmaya başladı ama şehrin mevcut alt yapısı bunu özellikle yaz aylarında karşılayamıyordu. Uydukent nispeten şehir merkezinin dışındaydı ancak orada yaşanan sorun konut inşasını şehir merkezine kaydırınca bu sefer de ulaşım ve trafik sıkıntısı ortaya çıktı. 2007 yılında ilçedeki üniversitenin yüksek okuldan 4 yıllık fakülte olmasıyla birlikte öğrenci sayısı da artınca ve öğrencilere hitap ettiği mekanlarda açılınca, Kuşadası bir anda İzmir Kordon'a döndü. tabi yapılan marina ve avm, ile birlikte tam bir şehir havasında Kuşadası, özellikle 1990 larla kıyaslayınca.

    Tabi böylesine bir değişime uğrayan Kuşadası'nda yaşam nasıl? açıkçası dar bir alanda kurulan mağazalarla birlikte her şeye çok rahat ulaşabiliyor, temin edebiliyorsunuz. Çarşısı hala daha turistik bir çarşı ama fazla turist olmadığından artık pek kalabalık değil o yüzden oda çehresini değiştirip 'sevgi yolu' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 'City center' diye tabir edilen bölge ben 6 yaşından beri aynı belediye binasından denize doğru uzanan o caddede inanın İzmir trafiğinden daha tıkalı olabiliyor. sahilde ise starbucks, üsküdar çaycısı vs. gibi mekanlar ise içindeki 'tikilerle' Alsancak Kordon'u aratmıyor.

    Böylesine büyüyen ve gelişen ilçeye hem Söke yoluna hemde şehir içine trafiğe bir çözüm bulmak için viyadükler, alt geçitler yaptılar ama nafile. toplu taşıma açısından ise hala tek seçenek daha peugeot J9 minibüslerin çektiği dolmuşlar var.

    ÖZetle tatil, yazlık belediye iken, bir ilçe belediyesine dönen ancak mevcut şehir planlaması, ilçenin alt yapısı, buna pek mümkün olmamasından ötürü artık 2 özelliği de barındırmayan çarpık yerleşmenin kurbanı olmuş, kalabalık bir yerleşim yeri.

    yerli nüfustan ötürü 12 ay aktif bir ilçe, onu söyleyebilirim. eskisi gibi yazın açık olan dükkan ve mekanlar kışın kapanmıyor. Araç yada motor yoksa ulaşım sıkıntı. Hele ki şehir merkezinden uzaktaysanız. ki merkezdeki evler aşırı fiyatlı olduğu için uzakta olacaksınız. Onun dışında çok fazla yerli nüfus olduğu için o mekanların çift fiyat yada fahiş fiyat uygulaması yok, liman bölgesindeki restoranlarda iyi bir balığı mezelerle birlikte ortalama bir fiyata yiyebilirsiniz. Mekan alternatifi bol, Hayal kahvesi bile var, ama İzmir'e yakınlığı en büyük avantaj bu tarz aktiviteler açısından.

    Açıkçası Kuşadası bir Mordoğan, bir Foça, bir Cunda gibi yaşanabilir bir tatil ilçesi değil, Kuşadası artık bir Bodrum, bir Çeşme gibi çarkın içine girmiş özelliğini güzelliğini sadeliğini kaybetmiş, bir ilçe.

    Benim gözümden durum böyle.
  • kuşadasında yaşayanlar bilgisi olanlar bekliyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotsak

    kuşadasında yaşayanlar bilgisi olanlar bekliyorum...
    Ben kendimi bildim bileli istanbulda yaşadım 1 ay oldu kuşadasına taşınalı ve istanbuldan farkı yok aşırı gelişmiş çok iyi oturtmuş kendini. Bizde 115 bin tl ye ev aldık babam emekli oldu buraya taşındık herşey çok iyi ama kimseyi tanımıyorum kendi çapımda aptal aptal dolaşıyorum o morelimi bozuyor bütün arkadaşlar istanbulda kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnavS -- 21 Temmuz 2013; 15:26:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnavS

    Ben kendimi bildim bileli istanbulda yaşadım 1 ay oldu kuşadasına taşınalı ve istanbuldan farkı yok aşırı gelişmiş çok iyi oturtmuş kendini. Bizde 115 bin tl ye ev aldık babam emekli oldu buraya taşındık herşey çok iyi ama kimseyi tanımıyorum kendi çapımda aptal aptal dolaşıyorum o morelimi bozuyor bütün arkadaşlar istanbulda kaldı.

    Alıntıları Göster
    Havasıyla, sakinliğiyle, betonlaşmamasıyla Datça'yı da düşünebilirsiniz. Kuşadası'na gelince: Uzun yıllar Aydın'da yaşadığım için şunları söyleyebilirim Kuşadası-bizim tabirimizle Ada- turist öncelikli bir yerdir. 2 tane efsane aqua parkı vardır. Denize girilebilecek pek güzel nokta kalmadığını söyleyebilirim. Davutlar'daki Milli Park'a yaz kış gidebilir yaşam enerjisi doldurabilirsiniz. Şahsi görüşüm Muğla'nın turistlik ilçeleri varken Aydın'ın Didim ve Ada'sı bana yaşamak için pek cazip gelmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztuzu

    Havasıyla, sakinliğiyle, betonlaşmamasıyla Datça'yı da düşünebilirsiniz. Kuşadası'na gelince: Uzun yıllar Aydın'da yaşadığım için şunları söyleyebilirim Kuşadası-bizim tabirimizle Ada- turist öncelikli bir yerdir. 2 tane efsane aqua parkı vardır. Denize girilebilecek pek güzel nokta kalmadığını söyleyebilirim. Davutlar'daki Milli Park'a yaz kış gidebilir yaşam enerjisi doldurabilirsiniz. Şahsi görüşüm Muğla'nın turistlik ilçeleri varken Aydın'ın Didim ve Ada'sı bana yaşamak için pek cazip gelmiyor.

    Alıntıları Göster
    Neden kuşadası? Kuzey ege'de çok güzel sahil kasabaları var.Hem ev fiyatları daha uygun ve sessiz sakin yerler.Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi kuşadası ve benzeri tatil yerleri(marmaris,bodrum,çeşme,alaçatı v.s.) herzaman kalabalık ve boğucu olur.




  • Ben kuşadasının yaşam için uygun olduğunu düşünmüyorum sadece gidip gezersin
  • Benim didimde yazlığım var her yaz giderim didime haftada 1 kezde kuşadasına giderim. Gelişmiş normal şehir havası istiyorsan kuşadası idealdir. Fakat kuşadasında çok fazla plaj yoktur sahillerde hep oteller vardı son gittiğimde. Milli park plajı ,kadınlar plaji felan var büyük bir aquaparkı var sadece bildiğim kadarıyla. Sakin biryer istersen didimi öneririm sana. tek plajı vardır ama bayağı büyüktür tıklım tıklım doludur akşamlarıda çok kalabalıktır sokakları tam tatillik yerdir fakat kışın aynı şeyi söyleyemem :) Didim hemde yakındır tatil yerlerine mesela İzmir 200 km söke 53km aydın 101km kuşadası 60-70km milas 70km bodrum 100km felan fethiyeyede yakındı bildiğim kadarıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BartoszKurek

    Benim didimde yazlığım var her yaz giderim didime haftada 1 kezde kuşadasına giderim. Gelişmiş normal şehir havası istiyorsan kuşadası idealdir. Fakat kuşadasında çok fazla plaj yoktur sahillerde hep oteller vardı son gittiğimde. Milli park plajı ,kadınlar plaji felan var büyük bir aquaparkı var sadece bildiğim kadarıyla. Sakin biryer istersen didimi öneririm sana. tek plajı vardır ama bayağı büyüktür tıklım tıklım doludur akşamlarıda çok kalabalıktır sokakları tam tatillik yerdir fakat kışın aynı şeyi söyleyemem :) Didim hemde yakındır tatil yerlerine mesela İzmir 200 km söke 53km aydın 101km kuşadası 60-70km milas 70km bodrum 100km felan fethiyeyede yakındı bildiğim kadarıyla.
    öncelikle cevaplar için tşk kuşadasını seçmemin birkaç nedeni var öncelikle izmire yakınlığı malum bu sene giren çocuğuma izmirdeki aydındaki okulları yazdık çıkarsa gidiş geliş yapabileceğini düşünüyorum çok küçük yerler beni sıkıyor biraz şehir havasıda fena olmaz diye düşünüyorum spor balık bahçe işleri içinde uygun gibi en önemlisi eşimin öğretmen olması dolayısıyla tayin çıkmasında güçlükte yaşıyorum gidiş geliş yapılabilecek yerler yakın sayılır adaya tayin olamasada söke aydın gidiş geliş yapılabilecek uzaklıkta ev fiyatlarına baktığımda 160-170 villalar süper kayserideyim şuanda burada ancak normal daireyi alabiliyorsun ve sosyal hayatta sıfır ilk tanıma açısında kiraya çıkmayı düşünüyorum eşimin tayin işide olursa eylül gibi müstakil kiralık ev bakacağım bu konuda muhit tavsiye ederseniz ve kiralar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim denize yakınlık müstakil ve villa tipi bahçeli olması tercihimdir 600-700 gibi verebilirim daha ayrıntılı sormak istediklerim var ama şimdilik önemlisi bunlar cevaplar gelirse bilgi paylaşımında bulunup hayatı dahada güzelleştirebiliriz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotsak

    öncelikle cevaplar için tşk kuşadasını seçmemin birkaç nedeni var öncelikle izmire yakınlığı malum bu sene giren çocuğuma izmirdeki aydındaki okulları yazdık çıkarsa gidiş geliş yapabileceğini düşünüyorum çok küçük yerler beni sıkıyor biraz şehir havasıda fena olmaz diye düşünüyorum spor balık bahçe işleri içinde uygun gibi en önemlisi eşimin öğretmen olması dolayısıyla tayin çıkmasında güçlükte yaşıyorum gidiş geliş yapılabilecek yerler yakın sayılır adaya tayin olamasada söke aydın gidiş geliş yapılabilecek uzaklıkta ev fiyatlarına baktığımda 160-170 villalar süper kayserideyim şuanda burada ancak normal daireyi alabiliyorsun ve sosyal hayatta sıfır ilk tanıma açısında kiraya çıkmayı düşünüyorum eşimin tayin işide olursa eylül gibi müstakil kiralık ev bakacağım bu konuda muhit tavsiye ederseniz ve kiralar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim denize yakınlık müstakil ve villa tipi bahçeli olması tercihimdir 600-700 gibi verebilirim daha ayrıntılı sormak istediklerim var ama şimdilik önemlisi bunlar cevaplar gelirse bilgi paylaşımında bulunup hayatı dahada güzelleştirebiliriz...

    Alıntıları Göster
    Anlattıklarınıza göre Ada'dan daha iyi bir seçim Çeşme. Otobandan yarım saat, 45 dakikada Üçkuyurlar'dasınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztuzu

    Anlattıklarınıza göre Ada'dan daha iyi bir seçim Çeşme. Otobandan yarım saat, 45 dakikada Üçkuyurlar'dasınız.

    Alıntıları Göster
    çeşme konusunu hatta urlayı bile düşündüm fakat iki ilin (aydın,izmir,söke v.s )imkanlarından yararlanmak ayrıca didim bodrum ve adalara yakın olmak; spor salonuna her gün gidiyorum ve balık tekne ucuzluk v.s baktığımda birazda aile ortamı açısından ada daha baskın çıktı eş atamalarında özür gurubundan eşim oraya öğretmen olarak atanabilirse yerleşip ortamı canlı olarak aktarırım arkadaşlar fikirlerini yazarlarsa bir şeyler daha şekillenir düşüncesindeyim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eros34

    20 yıl İzmir'de , 5 yıl Ada'da yaşadım.
    Nisan-Kasım arası süper bi yer.
    Kasım-Nisan arası ölü..
    Isınma sorunu var,doğalgaz yok.
    İzmir'e 1 saat 15 dk.Bu olayı güzel.
    Ben iş sebebiyle 3 yıldır İstanbul'dayım,ilk fırsatta arkama bakmadan koşarım Ada'ya veya İzmir'e.

    adadan sonra ist. çekilmez sanırım peki bu 5 yıllık tecrübelerinize dayanarak adadaki hangi bölgeye yerleşmek daha uygun olduğunu sorsam, ayrıca spor balık deniz tekne bahçe işleri v.s güzel vakit için ne tür aktiviteler tavsiye edersiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotsak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eros34

    20 yıl İzmir'de , 5 yıl Ada'da yaşadım.
    Nisan-Kasım arası süper bi yer.
    Kasım-Nisan arası ölü..
    Isınma sorunu var,doğalgaz yok.
    İzmir'e 1 saat 15 dk.Bu olayı güzel.
    Ben iş sebebiyle 3 yıldır İstanbul'dayım,ilk fırsatta arkama bakmadan koşarım Ada'ya veya İzmir'e.

    adadan sonra ist. çekilmez sanırım peki bu 5 yıllık tecrübelerinize dayanarak adadaki hangi bölgeye yerleşmek daha uygun olduğunu sorsam, ayrıca spor balık deniz tekne bahçe işleri v.s güzel vakit için ne tür aktiviteler tavsiye edersiniz...

    Alıntıları Göster
    Yaşanılacak bir yer değil, trafiğiyle, yollarıyla, insanıyla, betonlaşmasıyla, lanet belediyesiyle iyice bezdirdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akeneton34

    Yaşanılacak bir yer değil, trafiğiyle, yollarıyla, insanıyla, betonlaşmasıyla, lanet belediyesiyle iyice bezdirdi.

    kuşadasındanmı bahsediyorsunuz??? deniz doğa en azından resimler öyle diyor betonlaşma maalesef her tarafta var o yüzden izmir değil de ada olsun diye kötünün iyisine sığınmaya çalışıyorum 5-6 yıl öncesinde gördüğüm kadarıyla merkezde bir yoğunluk yazın oluyordu ama en azından deniz yakınında doğa karşında oluyor izmirde 8 yıl görev yaptığımda bir denize girmek veya piknik için bir sürü yol gidiyordum en azından emeklilikte rahat etmek isterim bu karamsar cümleleri biraz daha açar mısın??? iyisiyle kötüsüyle ömrüm yettiğince yaşayacak bir yer olarak düşünüyorum pire için yorgan yakmakta olmaz her yerde olumsuzluklar var maalesef benim koşullarda daha iyi bir yer biliyorsan önerilere açığım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eros34

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yani düşünceleriniz ve aradıklarınız benimkiler ile birebir. Biz'de işyerimizi Söke'ye evleri Kuşadası'na taşımayı düşünüyoruz.

    Konuyu okudum da genelde yav ne işin var kuşadasında tavrı takınılmış. Bence Kuşadası'na yerleşme hayali olanlar için güzel bir kaynakça olabilir. Oralı arkadaşlardan özellikle rica etsek bize yaşantısal durumu anlatsalar. Ben de şu anda yoğun şekilde araştıryorum ama çok sağlıklı bilgiler yok elimde. Öğrendiğim kadar ile biraz altyapı problemi varmış. Merkezi yerler haricinde kanalizasyon olmadığını söyleyenler oldu ki ben hiç öyle tahmin etmiyorum. Sık elektrik kesintisi olduğunu söyleyener var. En ufak rüzgarda yağmurda elektrik kesiliyormuş sanırım. Ben istanbul'da yaşıyorum, doğalgaz çok önemli ve ciddi kolaylık. Ama doğalgaz gelicekmiş. Haber aşağıda- Haziran 2013 haber tarihi

    http://www.sokeekspres.com/Haber/8531-kusadasi-dogal-gaz-hatti-agacli-koyunden-gececek.aspx

    Kışın yaşantı ölüyor demiş biri, 70.000 nufusu varmış, yani böyle in cin top oynuyor bir hale gelmiyordur herhalde.

    Birde ben Soğucak ile ilgili birşeyler paylaşabilirmisiniz diyecektim. Kargaşa'dan bıkmış biri olarak merkeze yakın ama daha tenha biryer olarak soğucak tavsiye edilebilirmi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilimpuli

    Yani düşünceleriniz ve aradıklarınız benimkiler ile birebir. Biz'de işyerimizi Söke'ye evleri Kuşadası'na taşımayı düşünüyoruz.

    Konuyu okudum da genelde yav ne işin var kuşadasında tavrı takınılmış. Bence Kuşadası'na yerleşme hayali olanlar için güzel bir kaynakça olabilir. Oralı arkadaşlardan özellikle rica etsek bize yaşantısal durumu anlatsalar. Ben de şu anda yoğun şekilde araştıryorum ama çok sağlıklı bilgiler yok elimde. Öğrendiğim kadar ile biraz altyapı problemi varmış. Merkezi yerler haricinde kanalizasyon olmadığını söyleyenler oldu ki ben hiç öyle tahmin etmiyorum. Sık elektrik kesintisi olduğunu söyleyener var. En ufak rüzgarda yağmurda elektrik kesiliyormuş sanırım. Ben istanbul'da yaşıyorum, doğalgaz çok önemli ve ciddi kolaylık. Ama doğalgaz gelicekmiş. Haber aşağıda- Haziran 2013 haber tarihi

    http://www.sokeekspres.com/Haber/8531-kusadasi-dogal-gaz-hatti-agacli-koyunden-gececek.aspx

    Kışın yaşantı ölüyor demiş biri, 70.000 nufusu varmış, yani böyle in cin top oynuyor bir hale gelmiyordur herhalde.

    Birde ben Soğucak ile ilgili birşeyler paylaşabilirmisiniz diyecektim. Kargaşa'dan bıkmış biri olarak merkeze yakın ama daha tenha biryer olarak soğucak tavsiye edilebilirmi?

    Alıntıları Göster
    bayrama girerken işleri hızlandırmam gerekti, maalesef bir şekilde acelede karar vermem gerekecek, daha sağlıklı yorumlar yapılabilseydi birçok kişiyede ışık tututabilirdi neyse eşim öğretmen ve ben emekli olduğum için acele adaya tayin için ikametgâh gerekli olduğu söylendi 12-13 ağustos gibi oraya gideceğim bir ev bakacağım birkaç emlakçıyla konuştum sahibinde.com şekil itibariyle villa tipi evler bayağı güzel kiralar tripleks için 170-200 m2 evlere 750-1000 civarı söyleniyor ben müstakil bahçeli deniz yakın olsun istiyorum türkmen mahallesi biraz pahalı ama merkezi yer imiş kadınlar denizi mevkisi ucuz fakat kışın az kişi kaldığı söyleniyor artık bayramdan sonraki duruma bakıp ona göre karar vereceğim oraları canlı görüp yaşamaya başladığımda herşey ortaya çıkacak buda kışa doğru belki ev almaya kadar gidecek bir süreç olacaktır.Arkadaşlara altyapı olsun eğlence olsun gezecek görecek yerler olsun günübirlik olsun bilgilendirmeye çalışırım tabiki eylül ekime kadar müsaade edinki biraz keşifte bulunayım :)




  • Buyrun gelin hocam. Mustakil istiyorsanız, davutlar tarafından, sitelerden ev bakacaksiniz. Çok güzel havuzlu siteler bulabilirsiniz. Ancak bahçeylr ugrasmak istiyorsanız, sitenin içindeki bitişik evler yerine köşe başı olanlardan arayın derim.

    Davutlarda balıkçı Barınağı da bulunuyor. Küçük motorlu bir tekneyi (6-8 metre) rahatça sigdirirsiniz. Ancak sitede oturmak durumundasiniz ve davutlar pek gelişmiş bir yer değildir. Şehir hayatı için Kuşadası merkez 10-15 dakika civarinda otomobille. Her gün gezmeye gidilebilecej mesafe yani. Ayrica Kuşadası ve davutlar arasında kipa var ve yaz kiş açık. Ben de davutlarda yaşıyorum aracınız olduğu sürece hiçbir sıkıntı cekmezsiniz.
    Ayrica davutlar sökeyr de yakın. Kuşadasıyla aynı uzaklıkta yada 1 km fark var.

    Pmden ulasirsaniz daha detaylı yardimci olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -alize-

    Buyrun gelin hocam. Mustakil istiyorsanız, davutlar tarafından, sitelerden ev bakacaksiniz. Çok güzel havuzlu siteler bulabilirsiniz. Ancak bahçeylr ugrasmak istiyorsanız, sitenin içindeki bitişik evler yerine köşe başı olanlardan arayın derim.

    Davutlarda balıkçı Barınağı da bulunuyor. Küçük motorlu bir tekneyi (6-8 metre) rahatça sigdirirsiniz. Ancak sitede oturmak durumundasiniz ve davutlar pek gelişmiş bir yer değildir. Şehir hayatı için Kuşadası merkez 10-15 dakika civarinda otomobille. Her gün gezmeye gidilebilecej mesafe yani. Ayrica Kuşadası ve davutlar arasında kipa var ve yaz kiş açık. Ben de davutlarda yaşıyorum aracınız olduğu sürece hiçbir sıkıntı cekmezsiniz.
    Ayrica davutlar sökeyr de yakın. Kuşadasıyla aynı uzaklıkta yada 1 km fark var.

    Pmden ulasirsaniz daha detaylı yardimci olabilirim.
    valla bende didim tarafını düşünüyom. ama bir sorun var daha önce hiç didime gitmedim. kulaktan dolma yani. acaba müstakil bir evmi alsam yoksa şimdilik arsamı alsam diye tereddütlerim var. emekliliğe daha 6yıl var yani 49 yaşını beklemem gerekiyor. istanbulda dublex bir dairem var onu satıp isatnbulda ufak bir daire ve kalanıylada didimde bir ev almak istiyorum. ortalama 1000tl lik emekli maaşıyla didimde geçinebilirmiyim? aslında allah kısmet ederse emekliliğimde yaşlı olmayacağım için ek işte yapabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kugutex

    valla bende didim tarafını düşünüyom. ama bir sorun var daha önce hiç didime gitmedim. kulaktan dolma yani. acaba müstakil bir evmi alsam yoksa şimdilik arsamı alsam diye tereddütlerim var. emekliliğe daha 6yıl var yani 49 yaşını beklemem gerekiyor. istanbulda dublex bir dairem var onu satıp isatnbulda ufak bir daire ve kalanıylada didimde bir ev almak istiyorum. ortalama 1000tl lik emekli maaşıyla didimde geçinebilirmiyim? aslında allah kısmet ederse emekliliğimde yaşlı olmayacağım için ek işte yapabilirim.

    Alıntıları Göster
    bayramdan sonra 3 günlüğüne kuşadasına gittim izlenimlerimi hemen paylaşayım sizlerle birkaç emlakçıyla görüştüm ağustos ayı içinde olduğumuz için yıllık ev bulmak oldukça güç günlük 200-300 tl kiralamak varken bu sezonda bulmak imkansız türkmen mah güzel bir yer zorla bir müstakil ev bulduk sitede yıllık 15.000 tl peşin istedi ben 12.000 verdim olmadı kadınlar denizinde müstakil çok ama genelde küçük kiralık 750 civarı oda çoğunluğu ikiz villa şeklinde çok hoşuma giden çıkmadı bayağı araştırmak gerektiği anlaşılıyor oda şöyle eylülden sonra daha sakin olacağını sanıyorum anladığım kadarıyla çoğu sitelerde kışın fazla kalan olmuyor site site bakmak gerekecek eşim öğretmen bugün okul tercihinde bulunduk Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu , İbrahim Zeki Emgin İlkokulu veya Soğucak İlkokulu olacak gibi evin konumunu belirlerken buna dikkat edeceğim ayrıca kızım Anadolu lisesine gidecek iki var sadece adanın iki ayrı uçlarında benim deniz tekne sevdası ile ailevi durum derken adadan maalesef çok uzaklaşamıyorum kısa kısa özetleyeyim adada market pazar sorunu yok oldukça ucuz pazarından 5 tl tişörtler aldım çok güzel bir spor salonu buldum yıllık 550 tl anlaştım teknecilerle sohbet ettim 3.500 balık tutulabilecek ahşap tekneyi yeni almışlar merkezde bulunan yere kira ödenmiyormuş diğer pahalı teknelerin bulunduğu yer paralıymış fiyatı henüz öğrenemedim balık fiyatları biraz pahalı gibi restorantlar getirdiğin balığı ücreti karşılığı pişip servis ediyorlar eğlence dünyası süper kayseriden sonra :) çarşıda 22.00 sonra müzik yapan gurup var oturacak yer dahi bulunmuyor ayrıca alkolle barışıklar :) deniz kenarında herkezin elinde biralar falan polis karışmıyor kayseride talasta şöyle bir manzarayı tepeden seyredeyim desen polis gelip ceza kesiyor....Sanırım emekli için sıkılınmayacak ortam var yazın öyle kışında az çok hareket oluyormuş didim bodrum Antalya v.s yerlerde kaldım kıyasladığımda halkı çok insancıl her konuda yardım ediyorlar eylülde yine gidip evlere bakacağım gezdikçe gördükçe sizleri bilgilendiririm orda yaşayan ortamı bilen arkadaşlara özellikle ricam bilgilerini paylaşması nede olsa bilgi paylaştıkça daha değerli olur kanısındayım...




  • o bölgeyi maalesef gezecek zaman bulamadım fakat biraz bana uzak sayılır benim koşullar daha çok şehir içine yönelmeme sebep oluyor kadınlar denizi türkmen mah veya şehir içine yakın müstakil bahçeli ev biliyorsanız 1000 tl kadar kira verebilirim ilerki aylardada koşullar daha uyumlu olup oraları öğrendikçe ev almak için yardımınızı bekleri oda 160-200 arasında olabilir ilerleyen günlerde tekne balık konusunda nerelere gidilir bu işler nasıl olur şeklinde yardımcı olursanız çok memnun olurum...
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    ben didimde tatil amaçlı birkaç hafta gittim ev fiyatları kuşadasına göre ucuz adaya göre fazla hareketlide sayılmaz tabiki bu yerleşme işleri tarz ve kişilikle ilgili ist kaçış olarak düşünebilirsiniz ama tamamen yerleşmek ayrı bir konu ayrıca çocukların tahsil ve iş konusunuda ele alırsak büyük bir şehire yakın olmakta önemli ben izmiri iyi bilirim 8 yıl görev yaptım bana emeklilikte oraya yerleşmek çok cazip gelmedi ama çocuklar kuşadasından gidip gelebilir diye düşündüğüm için adaya yerleşme kararı aldım ayrıca bu bölgenin insanları çok sıcakkanlı iş imkanıda kabiliyetler ölçüsünde mutlaka vardır tatilde herkes bol para harcar burası sıcak paranın aktığı kaynaktır :) bende ufak tefek iş yaparım düşüncesindeyim 45 yaşında emekli oldum fazla yormayacak tatil köylerinde veya insanları eğlendirecek tur emlak v.s organizasyonla para kazanmak mümkün olacağı düşüncesindeyim... @kugutex




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.