Şimdi Ara

Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
33.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 saat önce evcil hayvanlar bölümüne konu açtım ama kimse yok ve haliyle cevap verende yok.
    Arkadaşlar bilginiz varsa lütfen yardımcı olun bana. Hangi ilacı almalıyım hangisi en etkili?
    Kuşumun ölmesini istemiyorum ne olur veteriner tanidiklariniz felan varsa sorun çok kötü durumdayım şu anda. İnternette kuruma hastalığının %90 oranında ölümle sonuçlandığını yazmışlar. Şu anda sıcak tutuyorum peteğin yanına koydum ama hangi ilacı vermeliyim? İlgilenen herkesten Allah razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İnternetten araştır burda pek bilen çıkmaz belki bir umut çıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peteğin yanından acilen çek kuşu. Kuru hava sağlam kuşu öldürür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam internette rifadin, Fluconazol, biteral ve bir tane daha vardı B ile başlayan ama şimdide onu bulamadım. Bir sürü ilaç var. Benim zamanım kısıtlı kuşum her an ölebilir ve benim bir şeyler yapmam gerekli. En etkili olanını inanın bugun saat 8den beridir internetten araştırıyorum ama hiç net bir etki eden ilaç bulamadım. son olarak buraya yazıyım dedim ama sanırım buradanda bulamayacagım. Ne yapmam gerek inanın bilmiyorum. Elma sirkesi verdim umarım işe yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Hocam benim diğer muhabbet kuslarimda peteğin yanında ama onlara bir şey olmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nette kuş besleme maması diye arat evdeki malzemelerle mama hazırlayacaksın hocam. Kuşu kendin şırıngaya taktığın ince serum lastiğini gırtlağına sokarak sen besleyeceksin kuruma durumundaki kuş zaten kendi yiyemediği için kuruyup ölür. İnce serumu ağzına sokun o kendisi yutar zaten yutunca yavaşça yaptığınız mamayı basın. İlaç konusundaysa sslerdekini aynen yapın kuşunuz düzelecektir. Nöbetçi eczane varsa kalkıp şimdi alsanız çok iyi olur sabaha çıkmayabilir kuş. Ve tavsiyem kuşu kafes yerine daha ufak bir şeye alın üstüne de sıcak su torbası koyup üstünü battaniyeyle örtün sıcak durması lazım o sıcak su torbası onu bayağa toparlar.Yem ve su da olsun içinde ama yemi yere serin bolca.Yemlikte olmasın. Boşa veterinere götürmeyin çoğu kuşlardan malesef anlamıyor. Kuşçularda satılan vitaminlerden verip geçiyor. Başka kuş varsa da uzak tutun. Başta sıcak su torbasıyla iyice ısıtıp kendini toparlayınca çekebilirsiniz şuan sıcak daha iyi gelecektir.

    Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 23 Ocak 2018; 0:18:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    Nette kuş besleme maması diye arat evdeki malzemelerle mama hazırlayacaksın hocam. Kuşu kendin şırıngaya taktığın ince serum lastiğini gırtlağına sokarak sen besleyeceksin kuruma durumundaki kuş zaten kendi yiyemediği için kuruyup ölür. İnce serumu ağzına sokun o kendisi yutar zaten yutunca yavaşça yaptığınız mamayı basın. İlaç konusundaysa sslerdekini aynen yapın kuşunuz düzelecektir. Nöbetçi eczane varsa kalkıp şimdi alsanız çok iyi olur sabaha çıkmayabilir kuş. Ve tavsiyem kuşu kafes yerine daha ufak bir şeye alın üstüne de sıcak su torbası koyup üstünü battaniyeyle örtün sıcak durması lazım o sıcak su torbası onu bayağa toparlar.Yem ve su da olsun içinde ama yemi yere serin bolca.Yemlikte olmasın. Boşa veterinere götürmeyin çoğu kuşlardan malesef anlamıyor. Kuşçularda satılan vitaminlerden verip geçiyor. Başka kuş varsa da uzak tutun. Başta sıcak su torbasıyla iyice ısıtıp kendini toparlayınca çekebilirsiniz şuan sıcak daha iyi gelecektir.

    Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi Kuşlarda kuruma hastalığı tedavisi

    Hocam ben sana nasıl teşekkür etsem bilemedim. Bana o kadar çok yardımcı oldun ki. Allah razı olsun birde benim için bir bilene sormuşsunuz. Sizin gibi insanları gördükçe duygulanıyorum hocam çok sağolun. Yardım eden arkadaşa da çok teşekkür ederim sana da hocam.

    Bundan 1 ay önce evimizin gözümüzün nuru olan muhabbet kuşumuzu kaybettik hocam. Neden olduğunu bugüne kadar bilmiyordum. Ama bugün neden yeni aldığımız kuşumuzun da hasta olduğunu araştırırken kuruma hastalığı diye bir hastalığın olduğunu öğrendim hocam. Demek ki ölen kuşumuzda da bu hastalık vardı. Allah kimsenin başına vermesin.

    Bu arada sevda papağanı hasta olan kuşumuz. Arkadaşı ile beraber kalıyorlardı onlarıda ayırıyım hemen. Olmazsa odama korum ben ders çalışırken yanımda durur.

    İlacı şu anda alamam hocam maalesef. Eczane yakında değil uzak. Sabah uyandığımda direk o ilacı almaya gideceğim. Ben onu sıcak tutuyum ve mama yapiyim ama mama için o uzun dediğiniz boru yok, sadece şırıngası var hocam. Ağzını açıp şırıngadan bastırsam yinede kendi midesine indirebilir mi hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne demek hocam benim de 2 tane papağanım var nasıl duygu olduğunu bilirim. Korkmayın sevdalar oldukça dayanıklıdır. Kuşa kursaktan mama verme diye aratıp videoları izleyin. Bu iş için şırınga ucu da var tavsiyem onu almanız 15 lira falan max. Ama bulamazsanız ince serumu kesip kendiniz yapın. Videoları izleyip verin mamayı. Kuş mamayı kendi kursağından geçiremez zaten o yüzden kuruyup ölüyor gırtlaktan sizin beslemeniz lazım bir süre. Dediğim gibi bu ilacı bence şuan almaya çalışın hiç olmadı sabah erken kalkıp alın. Kuruma ciddi bi hastalıktır ve diğer kuşlara da bulaşma ihtimali çok yüksek o yüzden ayrı tutun. Aşağıdaki videolar yardımcı olacaktır. Siz kuşun ağzına hafif bırakın kafasını dik tutun ve ağzından çıkarmasına izin vermeyin o aparatı kendi yutacaktır siz hafifçe ittirip basın sadece.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 23 Ocak 2018; 0:42:1 >




  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam dediklerinizin hepsini yapacağım çok teşekkür ederim. Şimdi ben mama yapiyim sonuçları sizinle paylaşacağım hocam. Tekrardan çok teşekkür ederim Allah razı olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesaja ekleme yaptım hocam videoları izleyin. Dikkat etmeniz gereken nokta şırınganın ucundaki hortumun ucunu kuşun gırtlağının sağ tarafına bakacak şekilde konumlandırın direk ortadan veya soldan vermeye çalışmayın. Sağ taraftan iniyor mideye. Dediğim gibi siz sağa konumlandırın ve yutması için bekleyin biraz itebilirsiniz almak istemezse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 23 Ocak 2018; 0:45:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KüçükMacellan

    Hocam benim diğer muhabbet kuslarimda peteğin yanında ama onlara bir şey olmadi

    Hocam petek insanlar için bile sağlıksız. Küçücük kuşları çok daha fazla etkiler. 10 yıl yaşayacağına 5 yıl yaşar mesela.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda böyle bir konuyu daha önce okumuştum sanırım. Araştır belki bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Hocam bütün nöbetçi eczaneleri gezdik ve hiç birinde de serum ve o aparattan yokmuş. Nasıl eczanelerse artık. Zorla o ilacı alabildik. Onu da reçetesiz veremeyiz dedi bazıları. 1 tanesi verdi zorla.

    Eve geldik hemen mama yaptım. yumurta sarısı ,bisküvi, su. Bunları güzelce karıştırdım. Sonra şırınga vardı evde onun ucunada evdeki sprey kutusundaki boruyu söktük ve bantla yapıştırdık.

    En zor kısma geldik şimdi. Elimize aldık kafasını sabit tutup kuşun sağ tarafındaki boruya ince borumuzu yavaş yavaş sokup mamayida yavaşça enjekte ettik. Sonra da 5sslik şırıngaya 4ml su koydum içinede nohut taneciği kadar ilaç atıp karıştırdım. Ağzınada 2 -3 damla verebildik.

    Çok korktuk yaparken ama inşallah yaşar hocam.

    Sıcak su torbasında duruyor şimdi de.

    Allah senden razı olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kursagina gittiginr emin olun akcigere giderse direkt olur



    Durumu nasil?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumun tedavisi olsa da geç kalınca içe yaramıyor hayvan zayıf kalıp gelişmiyor. Kurumun nedeni düzensiz beslenme den kaynaklanır. Hayvana yem vermeyi unutup ertesi gün yem verilmesinden kursaklarına yediği yem kurşun gibi alt kısma çöküp katılaşır. Ekşime küflenme yapar. Bir başka nedeni hayvanın soğukta kalması , sindirimini tamamlamak için oda ısı 25 derece olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaç 12 saatte bi ssde bahsettiği şekilde verilecek hocam direk şırıngayla versin yazıyor muydu hatırlamıyorum ama yazmıyorsa o şekilde vermeyin iyileşse bile 1 hafta kesmeyin ilacı hocam. Kurumanın önüne geçmek için 2 haftada 1 gün suluğuna bikaç damla elma sirkesi damlatıp bir gün sonra değiştirin. Umarım kuşunuz düzelir haberdar edin.

    Ekleme: Parfüm şişesinin borusu serttir hocam ucunun gırtlağı zedeleme ihtimali var siz ince serum lastiği bulmaya çalışın o daha yumuşak olduğu için daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 23 Ocak 2018; 13:09:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşum az önce öldü arkadaşlar. hepinize teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KüçükMacellan

    Kuşum az önce öldü arkadaşlar. hepinize teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı



    Kötü bi durum hocam çok üzüldüm.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Hayatın ne kadar acımasız olduğunu tekrar tekrar anlıyorum. Ölümlü dünya hocam... Elimizde son nefesini verdi yavru. Elinde , avucunun içinde ama bir şey yapamamak insana o kadar koyuyor ki. Dünden beridir ailecek seferber olduk. Anlamadım ki üstüne düşünce dahada mı kötüleşiyorlar...

    Şimdi yanımda arkadaşı var Toprak. Boynuma koydum.

    Ona da biteral diye bir hap varmış az önce eczaneden onu alabildik.

    Dün de ölen kuşumuza biteral almak için gittiğimizde vicdansız pislik eczacı bir türlü vermemişti. Bugün başka bir eczacı Allah razı olsun ondan verdi.

    Suyuna ondan kattık bakalım.

    Yanımda boynumda duruyor ama içim içimi yiyor hocam. Sonu arkadaşı gibi olacak diye ömrümüzden ömür gitti.

    Allah'ım sen yardım et.

    Allah sizden de razı olsun hocam o kadar uğraştınız. Ama bir türlü ilaçlar fayda etmedi. İnşallah aldığımız biteral iyileştirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım biraz geç kalındı hocam aslında kendini kabartıp uyuklar gibi durduğu farkedilince tedavi edilmesi lazım. Çok üzücü bir durum hocam elden bir şey gelmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.