Şimdi Ara

Kütüphanede Nasıl Araştırma Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ödevlerimiz için araştırma yaparken işimizi daha kolay bitirebiliriz. Bunun için kütüphanelerde nasıl araştırma yapacağımızı iyi bilmemiz çok önemli. Tabi bunu yapabilmek için önce çalışma planı yapmalıyız. Planımıza uygun bir kütüphane araştırması ile harika bir ödeve ulaşabiliriz. En sonuna da yararlandığımız kaynakları yazdığımızda hem daha güvenilir hem de bilimsel bir ödev hazırlamış oluruz.

    Burada belirtmemiz gereken ayrı bir durum daha var. Biz kütüphanelerden sadece ödev için yararlanırız gibi yanlış bir düşünce oluşmaması çok önemli. Kütüphaneler zengin kitap varlıkları ve sessiz çalışma ortamları ile sadece ödev araştıran değil, kendini geliştirmek, yeni bilgiler öğrenmek isteyen insanların da devamlı gittiği bir yerdir.

    Öncelikle planlama yapmamız çok önemli ve araştıracağımız konunun ne olduğunu iyi anlamış olmamız gerekir. Mesela ödevimiz Çanakkale Savaşı olsun. Varsa aradığımız yazarı veya kitabı kütüphanelerde bulunan katologlarda ararız. Çekmecelerde bulunan katolog fişlerinden aradığımız kitabın kütüphanede nerede olduğu ile ilgili bilgiler yazılıdır. (Son yıllarda çoğu kütüphanede kataloglar bilgisayarlara aktarılmıştır. Bu sayede bilgisayar kayıtlarından da kitaba ulaşmak için gerekli bilgileri elde edebiliriz) Bu bilgileri ve kitabın adını kütüphaneden temin ettiğimiz bilgi fişine yazarak görevliye teslim ederek kitabın gelmesini bekleriz.

    Kaynak:http://www.wikisitesi.com/kutuphanede-nasil-arastirma-yapilir.html







  • Kutuphane benim icin fiziksel olarak bilgiye erisim yeri degil, ders calisabilme yeri durumunda daha cok. Zaten aradiginiz sey kitap degil de makale ise her turlu online erisiyorsunuz buna, oda kiralayip rahat rahat calisilabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphane artık eskisi kadar bir ihtiyaç değil, ha derseniz ki kitap kokusu hiçbir şeyde yok, o zaman size hak veriyorum. Ama artık eskisi kadar kitap ve kütüphane yok, yeni kitaplar yok. Şehirler büyüdü ulaşım zorlaştı. En güzeli bilgiye kolay yoldan bilgisayar ile ulaşmak. Ben şahsen tarihi ve siyasi araştırmalarımın sayfalar dolusu çıktısını alıp o şekilde yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.