Şimdi Ara

🌴 KUVEYTTÜRK (15B ₺ FAİZSİZ TAKSİT) (FAST ÜCRETSİZ) FIRSATLAR AKTİF (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
92
Favori
100.286
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

    anladim, bunu denememistim, bilen biri cikar bizi aydinlatir umarim

  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt
    Hesaptaki altını şubeden masraf karşılığı alabiliyorsunuz atmden çekilmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler güncel herseyi faizsiz taksitlendirebilecegimiz bir kart var mi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bddk bize dert değil kurulu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • başka bankada altın hesabım var. ordaki altını havale ile kuveyte aldıktan sonra fiziki olarak atm den çekebilir miyim ? şubeden fiziki alsam masrafı ne kadar oluyor ?

  • Şu 15bini arttırsalar artık ya. Gerçi kart limitim şuan zaten 20K :) Önce kart limitimi sonrada taksit limitinin artmasını bekliyorum :D

  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    Arttırsalarda bir çok taksitli işlem artık taksit olmuyor vade farksız :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trendyol dan kuveyttürk sağlam kart ile telefon almayı düşünüyorum yakın zamanda alan oldu mu bu şekil de sonradan 5 taksit yapabiliyor muyuz

  • wolfdks kullanıcısına yanıt

    Malesef yok öyle birşey hocam. O iş lafta var. Atmlerde fiziki altın yok. Onu da geçtim şubeden istiyorum onlar da bizde yok talep yapmanız gerek ama ne zaman gelir belli olmaz diyorlar.

    Talep yaptık bakalım 2 haftadır bekliyoruz.


    Kısacası hesaplarındaki sanal altının fiziki karşılığı yok. Bu da çok büyük bir sıkıntı.

  • Beklenen oldu. Sonradan faizsiz taksitlendirme bitti.

    https://www.kuveytturk.com.tr/bireysel-kredi-kartlari-taksit-yapisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Sağlam kart normal taksitlendirmeyi çoğu yerde yapmıyor.Sonradan taksit olmadığı zamanda bu kartı kullanmanın pek anlamı kalmıyor.

  • Kartında seçili taksit sayısı 0 ‘dan büyük olan müşteriler için taksit sayısı 1 Nisan 2024 tarihinde 0 olarak güncellenecektir. İşlemler tek çekim olarak gerçekleşecektir.

    Asıl problem burada başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef kısıtlama için son saatler ve lişmitsizlik sebebli ben birkaç ödememde yararlanamadım.


    bundan sonrası şu çercevede devam edecek gibi.


    Kamu bankaları "sonradan taksit" uygulamasını kaldırıyor

    Sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri dışında sonradan taksitlendirme kaldırılıyor


    29 Mart 2024 18:25


    Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için kredi harcamalarına yönelik düzenlemeler yapılacağına ilişkin iddialar gündemdeyken, konuya ilişkin bir adım da kamu bankalarından geldi. Alınan bilgiye göre, nakit avans limitlerine yüzde 25 sınırı konulmasının ardından, kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, sonradan taksitlendirme uygulamasına kısıtlama getirdi. 

    Yapılacak kısıtlamaya göre, sonradan taksitlendirme uygulaması bireysel kredi kartları için 1 Nisan'dan itibaren sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemelerinde kullanılabilecek. Giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde ise sonradan taksitlendirme kullanılamayacak. Halkbank’ın bu uygulamaya iki hafta önce geçildiği de öğrenildi.

    Giyim, market, elektroniğe “sonradan” taksit yok


    Alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası, bin TL ile 100 bin TL arası sağlık ve eğitim, bin TL ile 25 bin TL arası vergi ve sigorta ödemeleri, 1 Nisan’dan itibaren faizsiz 4 aya kadar taksitlendirilebilecek. Yine bu sektörlerde, kampanya kapsamında olmayan, 500 bin TL’ye kadar yapılacak harcamalar da yasal vadelerle taksitlendirilecek.


    Buna karşılık, bu sektörler dışında kalan giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde banka, kredine kartları için “sonradan taksit” uygulaması yapmayacak.


    Özel bankalarda uygulama devam ediyor

    Alınan bilgiye göre, özel bankalarda da benzeri bir uygulamaya gidilebileceği yönünde duyumların olduğu ancak henüz bu konuda verilmiş bir karar bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle özel bankalarda sonradan taksitlendirme uygulaması sürüyor. 


    Nakit avans limitlerine yüzde 25 sınır getirilmişti


    Merkez Bankası’nın mart başında kredi büyümelerinde aylık sınırları düşürmesi ve sınırı aşan bankalara zorunlu karşılık getirmesi üzerine bankalardan ilk adım gelmişti. İhtiyaç kredi faizlerinin yıllık yüzde 60’ın üzerinde yüksek seyretmesi, tüketiciyi daha düşük faizli nakit avans kullanımına yöneltmişti. Şubat ayında enflasyonun beklentilerin üzerinde artması üzerine de sıkılaştırma adımları öne çekilmişti. Bunun üzerine bankalar, kredi kartında nakit avans limitlerinin yüzde 25 ile sınırlandırılmasına yönelik uygulama başlatmıştı. Bununla birlikte, taksitli nakit avansta taksit sayısı da 3’e düşürülmüştü. 


    Taksitli nakit avans kullanımında faiz şu anda aylık bazda yüzde 4,42 seviyesinde. Hem bireysel harcamaların alınan önlemlere rağmen artması hem de enflasyonda beklenen düşüşün gelmemesi üzerine kredilerde sıkılaşma adımları peş peşe gelmişti.

    Şimdi de daha önce hem bankacıların hem de ekonomi yönetiminin sıklıkla dile getirdiği kredi kartlarına limit ve taksit sınırlandırmasında ilk adım atıldı.. Seçim sonrasında kredi kartı harcamalarına sınır getirilmesi beklenirken bankalar nakit avansta taksit sayısı limitini 3’e düşürdü. Bankalar geçen ay kredi kartından nakit avansa 12 aya kadar taksit yapıyordu.


    Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyona karşı yurttaşlar kredi kartı kullanımına yönelmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart haftası itibariyle 262,2 milyar TL ile rekor seviye kaydedilmişti. 


    Bakan Şimşek sinyal vermişti

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarına yönelik limitlerle ilgili bir düzenleme sinyali vermişti.

    Şimşek, "İç talebin yumuşadığını söyledim. Tabii Merkez Bankası'nın yapacağı birtakım çalışmalar var. Bunlar Finansal İstikrar Komitesi'nde bu konular gündeme geldi. Burada önemli olan bankaların kurallara uyması. Limit belirlerken, gerçekten gerçekçi beyan, belgeye dayalı olması. İkincisi bu limitlerin bütünlük arz etmesi. Yani her banka kendi kafasına göre bir limit belirlemesi şeklinde değil. O konulara çalışacağız. Ama yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Uluslararası normlar, kurallar neyi gerektiriyorsa onu devreye sokacağız" diye konuşmuştu.





  • Amazon.com.tr den yapılan alışverişler de de taksit oluyor mu? Hepsiburadada yapmistim ama amazonda oluyor mu merak ediyorum. Telefon alacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Özel bankalarda bir değişiklik yok denmiş ancak o şekilde bir durum söz konusu değil. Aynı şekilde özel bankalarda da kısıtlamalar söz konusu.

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    ZorunlulukRevize duyurusunu çoktan çoğusu yaptı. Kuveyt Türk dahil birkaç banka sms ve mail ile bildirdi aslında ama , bu haberde sanki henüz başlamamışlar diye algı var. Muhtemelen aynı haberi 1 ni,san da revize edip aynen paylaşacaklardır.


    Bana bir alışveriş sitesi temsilcisi Mart içinde ortasından itibaren aşırı yoğun üstümnüzde çok baskı var ama gayriresmi ancak söylebilirim denmişti. Yani alacaksan acele et demişti :P


    Hatta bakanlık yeni POS cihazları zorunluu getirtip, keyfi tutarsız sektörel sınıflandırmayı önleyecekler diyede duyum almıştım aylar önceden. Sanırı Mehmet şimşek diretmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 29 Mart 2024; 23:58:51 >
  • zaten sinir oluyorum şu kuveyte limitim yıllardır 21 bin tl ne yaptımsa bunlara taktılar kafayı bana  taksit olayı biterse kuveyt de biter.

  • arkadaşlar pasaport ücreti ystırdım taksit yapıyor mu yapıyorsa nasıl yapabilriz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam harçlara yapıyor olması lazım. İşlemlere gidin orada pasaport harcamasının altında taksitlendir gibi bir şey yazması lazım o varsa tıklayıp ücretsiz bölebilirsiniz, provizyondayken de taksit yapıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.