Şimdi Ara

Kuzenim hem evi sattırmıyor hem izalei şuyu davası açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    Dededen kalma müstakil tapulu bahçeli bir ev var. Babalar vefat ettiği için satmaya karar verdik. İntikal işlemlerine başladık. Fakat tam işlemler bitmeden kuzenlerden biri kendi kardeşlerini organize edip izalei şuyu davası açtı. Biz de zaten satıyoruz neden dava açtın dedik siz beceremezsiniz falan gibi saçma bahaneler sundu. Şu anda müşteri de bulduk intikal işlemlerinin bitmesi için imzası gerekiyor fakat tapu çıkartmaya yanaşmıyor. İllede izalei şuyu olacak diyor. Galiba kendisi veya tanıdığı birini ihaleye sokup yeri ucuza almanın derdinde.


    Biz yeri kendimiz elden satmak istiyoruz çünkü mahkeme satarsa yok pahasına gidecek beykozdaki 3,400 metrekare arsa. Lütfen bir fikir verin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar. Kuzeniniz hukuksal bir hakkını kullanıyor. Dava açmasını engelleyemezsiniz.

  • 2 yol var


    1. yol iştiraklı intikal yapıp tebligat yoluyla elbirliğini bozun tapudan. Gelenler imzaya gelsin gelmeyene tebligat isteyin. İtiraz etme hakkı olduğunu anlar ve ederse mahkemeye vererek masraflarıda ona yükleyebilirsiniz. Sonrasında herkes kendi hissesini satsın o satmazsa satmaz.
    2. ihaleye kadar bekleyin gün belirlendiğinde şuan anlaştığınız arkadaşla gidin. Arkadaşınız size teklif ettiği parayı orada arsayı almak için teklif etsin daha üst teklif gelirse zaten yine siz kâra geçiyorsunuz. Zaten yere exper geliyor 1 liradan başlamıyor ihale eksper ücretini beğenmezseniz itiraz edip yükselttirin rayiç bedelleri örnek gösterin. Eksper geldikten sonra fiyatı beğenseniz dahi itiraz edip artırabilirsiniz tabi bu yerin satılma ihtimalini düşürür.
  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Tabi ki yasal hakkını kullanabilir. Ama bunun için bir sebebi olmalı. Biz zaten satıyorken saymıyorum diyip izalei şuyu ya vermesi çok saçma geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim elbirliğini bozmak tam olarak nedir. Bunu yaptığımız zaman dava devam etse dahi kendi hissemizi satabiliyormuyuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpt.semihaksoy kullanıcısına yanıt

    Şuan dava aktif görülüyor mu görülüyor ise yere tedbir konulmuşmu baktınız mı? Tedbir konmamışsa elbirliğini bozup hisseleri bölebilirsiniz.



    El birliği bozmak demek. Herkesin ortak tapusu değil de ev tapusu gibi kendi tapusuna sahip olması demek al sat hisseni kimse karışmaz. Elbirliği olması ise hisselerin ortak olması, yine herkesin metrekare başına payı bellidir ama hisseler bir bütündür tek tek satılamaz. Tek tek sadece yine o yerde hissesi olan birine satılır. Mesela 5 kişisiniz yerde hissedar olarak sen alabilirsin 1 hisseyi ama dışarıdan biri tamamını almak zorunda.


    Yerde tedbir şerh konulmuş mu bakın isterseniz.



    Elbirliği minimum 1 adet maliğin başvurusu ile gerçekleşebiliyor. 20 25 lira kişi başı dosya masrafı var bu kişilere tebligat gidiyor tebligata haklı bir nedenle itiraz etmez iseler elbirliği bozuluyor ve herkes kendi tapusuna sahip oluyor satabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 4 Aralık 2021; 9:8:29 >
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim bu yöntem çok mantıklı geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.