Şimdi Ara

Kuzey Köprüsü Çılgınca Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Speed fan programı ile bilgisayarı oyun oynarken takip ediyorum. (Fifa15, COD AW tarzı ağır oyunlar) bazen çılgına dönüyor 70-80 dereceye kadar çıkan bir değer gördüm adı Temp1 di ben bunu önce işlemci sandım sonra panikledim. ( AMD FX8320 3,5GHZ) Biraz araştırma yaptım AIDA64 ile önce bu temp1 nedir kimdir belirlemek istedim ve sonra adının Nort biric yani Kuzey Köprüsü olduğunu öğrendim. Biraz araştırdım kimisi ısınsın sorun yok demiş kimisi git fan tak demiş. Kimi ram ve ekran kartı tarafında olan demiş kimi de yok işlemci tarafında olan demiş. Kısaca benim kafa bayağı karıştı.
    Şİmdi boştayken yani şu mesajı yazarken :
    45-50 derece arası gidiyor skype ve chrome açık
    oyun oynarken de 80e dayanıyor.
    Şimdi beni aydınlatabilecek tavsiye sunabilecek arkadaş arıyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • allah alla
  • Öncelikle kuzey köprüsünden voltaj geçiyor ısınması normaldir... Çözüm olarak kuzey köprüsü soğutucuları ve fanları mevcut onlardan alabilirsin.Sökümü takımı basit oluyor.Pasif yani fansız soğutucular kasa içindeki hava akışı ile soğutma yapar,bilgisayar kasanızın içinde düzgün hava akışı sağlanmıyorsa da olabilir.

     Kuzey Köprüsü Çılgınca Isınıyor
  • Hocam boştayken köprü sıcaklıklarının 45-50 civarı olması hatta her hangi bir donanımın boştayken 45-50 hiç normal birşey sayılmaz.Pasif soğutucu ile kuzey köprüsü arasında macun olması gerekiyor diye tahmin ediyorum.İşe ilk önce onu tazeleyerek başlayabilirsiniz yoksada biraz macun koyun araya ısı alışverişi artsın.Yine fayda etmezse köprü fanları oluyor küçük birşey onlardan takın.

    Kasa içinde ki sıcak hava dışarıya çıkamazsa ısı fazla olur hele ki full ayarlarda oynuyorsanız oyunları başıma çok geldi köprü o kadar çok ısınıyordu ki eski anakartımda ekran kartı ile birbirlerine çok yakında ekran kartını bile ısıtıyordu.


    Sıcaklık bu kadar yüksekken köprülerde performans düşüklüğüde var mı sizdede?
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, öncelikli olarak kasa iskeletimi değiştirerek işe başlayacağım çünkü fan yetersizliği var belirttiğiniz gibi sıcak hava atımında sorun oluyor olabilir. İkinci olarak işlemciyi sökerek ardından macununu tazeliyeceğim. Son olarak da kuzey köprüsü için fan da alacağım performans olarak hiç bir sıkıntı yok kapanma resleme yada donma sorunum yok canavar gibi çalışıyor ancak sıcaklık korkutmuştu beni. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
  • beyazseo B kullanıcısına yanıt
    Bence düzgün sistemleri kurcalamak her zaman sıkıntı yaratırç
    Kuzey köprüsü varsın ısınsın, problem değil. 80 derece normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramptha

    Bence düzgün sistemleri kurcalamak her zaman sıkıntı yaratırç
    Kuzey köprüsü varsın ısınsın, problem değil. 80 derece normal.

    Usta zaten performansta bir sorun olmuyor da 80i görünce korktum işlemcide sıkıntı yok boştayken 15-16derece görüyor kuzey köprüsü boştayken 35-40 görüyor suan biraz temizledim. Ama macun tamamen gitmiş tekrar sürmem lazım bir de kasa sıkıntı tek fan var şimdi kasa almayı planlıyorum ilk iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.