Şimdi Ara

Kuzey Saat hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Aranızdan daha önce Kuzey Saat firmasından alışveriş yapanlar olduysa bilgi verebilir misiniz ? Beğendiğim modeller bu sitede birçok bilindik saat tedarikçisine göre %50 daha ucuz seviyede. Firma doğrudan kendisi ithal ettiğini ve toptan fiyatına perakende satış yaptığı için fiyatlarının daha uygun olduğunu iletti.


    Ürünlerin orjinalliği, sertifikası ve kargo gibi süreçlerde bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?



    kuzey saat - türkiye'nin en büyük online saat mağazası
    Kuzey Saat - Türkiye'nin En Büyük Online Saat Mağazası
    https://kuzeysaat.com



  • Saat aldınız mı buradan ? Saat almayı düşünüyorum Kuzey Saat den
  • Konuyu hortlatayım. Eşimin beğendiği 15.000 TL'lik bir saati bu firma yaklaşık 3.000 TL'ye satıyor. Şimdi bu saatlerin kuvars yani pilli mekanizmaları zaten birkaç dolar. Mineral cam ve çelik kordon da epey ucuz malzemeler. Yani 15.000 TL edecek bir saat saten değil. Ama piyasanın bu kadar altında replika saat olma olasılığı da fazla.


    Öncelikle bu gibi durumlarda şikayetvar v.s. internet sitelerine bakarım. Ancak bu firmayla ilgili pek bir yorum yok.


    Sonrasında firmanın adresine baktım, istoçta bir saat toptancısı olarak görünüyor. Firmanın unvanını mersis ve ito'dan araştırmak istedim, ancak burada da tam bir muamma var. Firmanın unvanını Kuzey saat olarak arattığımda büyükçekmece'de alakasız bir yer çıkıyor. Firmanın internet sitesinde mesafeli satış sözleşmesini buldum. Bu sözleşmede de bazı gariplikler mevcut. Sözleşmenin 1. maddesinde satıcı ünvanı "Kuzey Gümüş Ve Kuyumculuk" olarak belirtilirken, son maddede "KUZEY SAAT - ERCAN ERDEM" olarak belirtilmiş. Tahmin edebileceğiniz gibi bu iki unvanın da mersis ve diğer sitelerde kaydına ulaşamadım. Anladığım kadarıyla burası bir şahıs firması. Dolayısıyla Armani, fossil, hugo boss gibi markaların distribütörlüğünü alması zor. Facebook'ta ise Kuzey Saat A.Ş. diye bambaşka bir unvan var.


    Yılmadım firmanın whatsapp iletişim hattından yazıştım. Gayet iyi başlayan konuşma firmadan daha önce alışveriş yapmadığımı ve tam unvana bir türlü ulaşamadığımı söyleyip, resmi unvanlarını sorduğumda birden kesildi.


    Uzun lafın kısası bu bilgiler ışığında hâla kendilerinden saat almak isteyen varsa kendi bileceği iştir. Ancak ben başınıza gelebilecekler konusunda az çok fikir sahibi oldum.





  • akenatons kullanıcısına yanıt

    Öncelikle detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de şikayet ve google yorumları üzerinden yol almayı düşündüm başlarda. Beğendiğim saati dışarda deneyip buradan sipariş vermeyi düşünüyordum ama en son Saat&Saat firmasından aşağıdaki modeli 5650 TL'ye aldım içime sinerek.




    www.saatvesaat.com.tr
    Tommy Hilfiger TH1791887 Erkek Kol Saati - Saat ve Saat
    https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek/tommy-hilfiger/TH1791887/PD/


    Kuzey Saat firmasından alışveriş yapan olursa ve tecrübelerini burada paylaşabilirse benim gibi muallakta kalan arkadaşlara faydalı olabilir ilerisi için. Tekrar teşekkürler.





  • MusaUlaş QL5MO M kullanıcısına yanıt

    Çok kararsız kaldım ama en son farklı bir mağazadan farklı bir saat aldım. Siz alışveriş yaparsanız buraya da yazar mısınız ?

  • Rdolika R kullanıcısına yanıt

    En azından Movodo tarafından yapılan bir saat almışsınız ama moda markalarının saatlerini - bir kaç marka dışında - asla önermem. Çoğu moda markasının saati Fossil grup tarafından Çin'de ürettirilir. Bir kaç moda markasının İsviçre'de kendi saat fabrikaları vardır. Bir kaçı da mesela Harley Davidson gibi, Citizen tarafından üretilir. Ancak piyasadaki ezici sayıdaki moda markasının saatleri Fossil tarafından Çin'de ürettirilir ve kullandıkları quartz mekanizmalar 0,5 - 3 dolar arasındadır yani çöptür. Keza camları da kalitesizdir, mineraldir, kısa sürede çizilir. Kordonları da kalitesizdir. Bir moda markasının saatini aldığınızda paranızı kaliteye değil, markaya ve tasarıma verirsiniz.


    Bu nedenle kimseye moda markalarının saatlerini önermem. Siz yine şanslısınız, sizin saat Movoda tarafından üretilmiş. Movodo'nun kendi saatleri kadar kaliteli olmasa da Fossil tarafından ürettirilenler kadar çöp değildir.


    Saat saat üreticisinden alınır. Saatle üreticisi arasına bu moda markaları gibi aracı koyarsanız, boş yere aracıya da para ödemiş olursunuz. Daha kötüsü, paranın aslan payını aracı aldığı için üretici para kazanmak için kaliteyi iyice düşürür.


    Kuzey saat gibi yerler ise çakma saat satan yerlerdir muhtemelen çünkü 15000 liralık saati asla 3000'e satamazsınız eğer o saat çakma değilse. Ancak çoğu moda markasının kendi saatleri de çakmadır, Yani çakmanın çakmasını satıyorlar muhtemelen.


    Size tavsiyem, bir sonraki saatinizi bilinen saat üreticilerinden almaya gayret ederseniz kazıklanmamış olursunuz hem de saatinizin 2. el değeri olur.





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgiler için çok teşekkürler. Benim saatler hakkında derin bir bilgim yok, aksesuar amaçlı kullandığım için çok pahalı bir modelde almak istemedim açıkçası. Maksimum 10-12k bütçe ayırmayı planlıyordum ve satış danışmanı arkadaş o fiyatlara İsviçre marka saatler almamın çok daha iyi olacağını tavsiye etti. Ben seçimimi görsellikten ve uygun fiyatlı olmasından dolayı Tommy'den yaptım.


    Kaliteli ve bilindik markalardan Türkiye'de üretim yapan var mı peki tavsiye edebileceğiniz ? Bir sonraki seçimde en azından onlardan almış olurum.

  • Rdolika R kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de saat üretimi yok ama Türk malı olup dışarıda ürettirilen markalar var. Nacar, Quantum, Wainer ve jacques Philippe ilk aklıma gelenler. İçlerinde Wainer ve Quantum muhtemelen daha güvenilir duruyor. Saat alacaksanız, markası ne olursa olsun, üzerinde ya "swiss made" ya da "made in Japan" damgası olsun (ancak unutmayın, sahte saatlerde de bu damgalar oluyor). Bir de cam ve kordona önem verin. Bunlar kullandıkça ilk aşınan, eskiyen parçalardır. Mümkünse safir camlı ve metal kordonlu saatleri tercih edin. Takım elbise ile metal kordon pek gitmez ama takım elbiseye gidecek metal kordonlar da var. Bir de kpordonun kilitleme mekanizmasına dikkat edin, çok çabuk bozulacak gibi duranları eleyin.


    Bu arada sizin Tommy Hillfiger saati üreten Movodo da köklü isviçre saat firmalarındandır ama kendi ürettiği saatlerle fason ürettiği saatler aynı kalitede olmayacaktır büyük bir olasılıkla, yoksa Tommy Hillfigeri o fiyata alamazdınız.





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bir dahaki sefere bu markalar üzerinden kontrol ederek seçim yaparım o halde.

    Hazır yakalamışken size sorayım yine :) Safir camlı saatleri de kontrol etmiştim elimdeki saati almadan. Mineral camlı saatlere göre daha pahalılar ancak uygun fiyatlılar da mevcut. Aşağıdaki modeli de sipariş edip sonradan iptal ettim. Tuhaf olan bir durum dikkatimi çekti. Ersa Saat Casio markasının distribütörü olarak görünüyor ama Ersa'nın bayilerinde veya başka firmalarda 6700 TL'ye de gördüm bu saati. Başka bir firmada da 19k küsürler de aynı saat. Pahalı satanı anlarım da Ersa'nın getirdiği saat başka firmalarda nasıl çok daha ucuz oluyor bu konuda bilginiz var mı ?



    www.ersasaat.com.tr
    Casio EDIFICE EQB-1200HG-1ADR Kol Saati
    https://www.ersasaat.com.tr/casio-edifice-eqb-1200hg-1adr-kol-saati-d36




  • Rdolika R kullanıcısına yanıt

    Net bir bilgim yok ancak çoğu üründe olduğu gibi saatlerde de paralel ithalat söz konusu. Casio Japan doğrudan Türkiye'de Ersa dışında bir firmaya saat vermiyordur ama mesela Irak, İran, Azerbaycan gibi komşu ülkelerin Casio distribütörleri kota doldurmak için Türkiye'deki diğer saatçilere makul fiyatlara saat satıyor olabilir. Ersa saatleri bandolludur. Eğer ucuza satılan Edsifice Ersa garantisi taşımıyorsa ya sahtedir ya da paralel ithalattır. Belki bir ihtimal Ersa'nın bayilerinden bazıları aynı şekilde kota doldurmak için maliyetine yakın fiyatlara satıyor da olabilirler. Ticarette oluyor böyle şeyler.

  • konuya bilgi vermek amacıyla veya firmayı karalamak maksadıyla yazmıyorum. Tamamen tecrübe ve bilgilerimden yola çıkarak aslında değerlendirmek istedim. orjinali 200 300 dolar olan saatlerin 2000 3000 tl ye satılma gibi bir olayı yok. Yakın bir arkadaşım buradan michael kors saat aldı ve komik bir şekilde çelik olduğu söylenen saat kararma yaptı. Ben tavsiye etmiyorum alışveriş yapmanızı. saatvesaatte 25 30 bin liraya gördüğüm saat burada 6-7 bin liraya satılıyor yani saatvesaat enayi değil :) akıl yürütebilirsiniz

  • bende aradığım bir saati burada piyasadan daha uyguna gördüm canlı destek hatlarına yazdım ses çıkmadı.

    web sitelerindeki numarayı aradım açan da olmadı geri dönen de daha ürün almadan bu kadar uğraşıyorsak.

    ürünü aldıktan sonra kupon saat olarak kullanırsın.

    uzak durun böyle işletmelerden.

  • Ben bilindik bir firma olmayinca adreste bana yakın olunca istoctaki yerlerinden gidip aldım. Yinede emin olamayınca aynı saati iki misli fiyata satan markanın distiribütörü olan saat&saat firmasına gösterdim replika yada çakma görünmüyor dediler. Firma fatura falanda düzenliyor. Ama insan yine de ucuz etin yahnisi mi acaba diye düşünmeden edemiyor.
  • Merhabalar arkadaşlar bu konu üzerinde tarafımıza fazla dönüş olduğundan firma yetkilisi olarak sizi bilgilendirmek isterim.



    Kuzey Saat 2003 Yılından beri moda markalarının yurtdışından tedariğini sağlamaktadır ortalama 40 markanın ithalatını resmi olarak yapmaktayız toptan ve perakende olarak bünyemizde kendi markamızda mevcuttur ABD California da bulunan şirketlerimiz aracılığıyla bu urunlerın ithalatını gerçekleştirmekteyiz.


    Bazı Arkadaşlar Mesajlara Cevap Verilmediği Yönünde ithamlarda bulunmuş ancak,Firmamız Sabah 09:00 Akşam 22:00 a kadar Canlı Destek ve Whatsapp üzerinden elimizden geldiğince müşterilerimize destek olmaktayız.Satış sonrası destek ile alakalıda sirkecide bulunan teknik servis bölümümüz haftanın 6 günü sabah 7 aksam 7 destek vermektedir.


    Kafa karıştıran diğer bir konu ise ürünlerimizin fiyatları,bakın arkadaşlar bulunduğumuz sektörün fiyatlar konusunda inanın önü açık neden derseniz aynı ürünü örnek distribitör toptan firmalara sattıgından dolayı mecbur fiyatlarını yüksek listelemek zorunda aksi taktirde bu urunlerın toptan satışını gerçekleştiremez düşük fiyat olursa hangi bayi neden satmak için alsın sizcede distribitör varken siz aynı fıyattan bayıden alırmısınız almazsınız ?


    Ürünlerde yanlış referans kodu verdiklerinden siz mesela ürünün yurtdışı fiyatlarını göremiyorsunuz örnek veriyim fossil marka bir saat türkiyede kodu FFS4831 yurtdışında FS4831 ikisinin arasında uçurum fark var.


    Diğer bir örnek Boss marka saat varsayalım,Tr Referans Kodu HB1512448 fakat yurtdışı pazarında 1512448 diye geçer bu tamamen yurtdışı fiyatlarını görmemeniz için uygulanan bir yöntem.....daha nicesi var.


    Burda amacım hiçbir markayı satıcı kötülemek değil sadece eksik olan bilgileri tamamlamak,


    Bünyemizdeki ürünlerin tamamıda orjinaldir.Sadece Firmamız tarafından garanti altında oluyor tek fark bu..


    Bu konuda bilinçli müşterilerimiz tabiki var fakat bilmeyenler için hatırlatma olsun.Mağazalarımızdanda görerek alışveriş yapabiliceğinizi hatırlatır herkeze sağlıklı huzurlu günler dilerim


    KUZEYSAAT

    www.kuzeysaat.com





  • KUZEY SAAT kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkür ederim. Konuyu dikkate alıp burada mesaj göndermeniz benim için önemli. Yolum İstanbul'a düşerse mutlaka ziyarete gelmek isterim. İyi çalışmalar dilerim.

  • KUZEY SAAT kullanıcısına yanıt

    Merhaba sizden Citizen Eco-Drive AW1760-81W

    Saati almak istiyorum, saat yazdıgınıza göre distribütör (Arıkan saat)garantisi altında yazıyor

    Dogrumudur?

  • fergusonnn kullanıcısına yanıt

    Selamlar evet efendim Citizen Markalı ürünlerde Türkiye Distribitörü Arıkan Saat ile çalışmaktayız ve Konyalı Saat Bünyesindeki Quantum,Wainer,Citizen,Essence,Beverlys Polo,Slazenger Markalarınında Yetkili Satıcısıyız.

  • Rdolika R kullanıcısına yanıt

    tabikide mutlaka bekleriz alışveriş yapıp yapmamanız bizler için önemli değil tanışmış oluruz.Kuzey Saat 'te Çayınız Kahveniz Yemeğiniz Her Daim hazırdır herkese sevgiler...

  • KUZEY SAAT kullanıcısına yanıt
    Bir sürü şikayet var hakkınızda özellikle şikayet varda bazı ürünlerinizin sahte olduğu bilir kişi taraflarından kesinleştirilmiş iadeye gitmiş,ayrıca direk kuzey saate yapılan şikayet var da şikayetlerinize yorum bile yapmamışsınız,yukarıda arkadaş çok mantıklı şekilde özetlemiş bence boşuna zorlamayın haa tabi bizim insanımız kandırılmaya müsait ucuz diye gelir yine alır orası ayrı neyse hepsiburada trendyol ürün yorumlarından da görebilirsiniz zaten
  • Alfonso93 kullanıcısına yanıt

    Genel olarak şikayetleri dikkate almaktayız firmamızın adı çok karıştırılıyor biz sadece kuzeysaat.com olarak hizmet vermekteyiz.doğubank ta bulunan kuzey saat ile karıştırmayınız arkadaşlar yetkili satıcı ibaresi bulunan markalarımızıda distribitörden onay alarakta teyid edebilirsiniz.2 mağazamızdada ürünleri görerek inceleyerek alışveriş yapabiliceğinizi tekrar hatırlatırız.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.