Şimdi Ara

KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell'den kontratlı alınma Xperia C3 model bir telefonumuz vardı. Cihaz henüz 10-11 aylık iken ekranın sağ üst kısmında içeriden lekelenme oluştu. Cihaz çalışmaya devam etti, hiçbir sorun çıkarmadı ama ekrandaki leke rahatsızlık vericiydi. Bu cihazı Turkcell aracılığı ile KVK'nın Antalya birimine ilettik. Bütün aşamalarında tarafımıza bilgi mesajı iletildi.

    Cihaz bir kusur hariç ekranı değişmiş ve yeni yazılım yüklenmiş olarak Turkcell'e gönderildi. 12.12.2015 tarihinde cihazı Turkcell bayisinden teslim almaya gittiğimizde, cihazın power tuşunun üst bölümündeki şeritin kalkmış olduğu ve üzerinde yapışkan bir madde kalıntısı olduğunu fark ettik. Cihazı mağaza dışına çıkarmadan fotoğraflayarak oradaki görevli arkadaşın doldurduğu form ile tekrar aynı KVK'ya sevk ettirdik.



    Aradan tam 9 gün geçti ve 21.12.2015 tarihinde sabah cihazın servis açılış kaydının yapıldığına dair bilgi mesajı geldi. Önceki servis aşamasının tamamı bu kadar sürmüşken bu sefer cihazın servise ulaşmasının neden 9 gün sürdüğüne dair bilgi yok, 9 gün boyunca tek bir mesaj yok. Öğleden sonra gelen mesaj ise daha tirajı komikti:

     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]

    Cihazda kullanıma bağlı kullanıcı hatası olduğu ve 125 lira masraf olduğuna dair bilgi mesajı gönderildi. Sorgu ekranında da benzer bir açıklama vardı.

     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]

    KVK'yı aradığımızda cihazın arka kapağının kırık olduğu ve değişmesi için 125 lira ödememizin zorunlu olduğunu bildirdiler. Kendilerine ailecek hukukçu olduğumuzu, cihazın bir önceki servisten geldiğinde bayide yan şerit kaplamasındaki kusurunu fotoğrafladığımızı ve arka kapağının sağlam olduğunu gösteren fotoğraf ve bayi çalışanlarını şahit göstereceğimizi, kendilerinin böyle bir şeye sebep olduklarını kanıtlayabileceğimizi ve haklarında dava açabileceğimizi söyledik.

    Bizden çekilen fotoğrafları ve şikayeti mail olarak kendilerine iletilmesini istediler. Aynen anlattığım gibi maili kendilerine ilettim.

     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]

    Bu sırada Sony Türkiye ile de eş zamanlı olarak irtibata geçtik. Onlar da her zamanki gibi karar vermede tek yetkili mercinin servis olduğunu, onların takdirine müdahale edemeyeceklerini bildirdiler.


    Akşam saatlerinde KVK'nın servisine gittiğimde kapalıydı. Başka bir KVK bayisi ile görüştüğümde kalıntının muhtemelen ekran değişimi sırasında kullanılan silikon madde olduğunu, arka kapağı da zor açıldığından kendilerinin kırmış olabileceğini belirtti. Aynı saatler teslim ettiğim Turkcell bayisi çalışanları ile de görüşüp durumu aktardım, gayet iyiniyetle aracı olacaklarını ifade ettiler. Aynı günün akşamı 22.45'de özel bir numaradan 125 liralık değişimi onaylayıp onaylamadığımızı soran bir kısa mesaj daha aldık. Bu mesaja da hiçbir şekilde cevap vermedik.

     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]


    Ertesi gün 22.12.2015 tarihinde ise yapılan görüşmeler sonuç verdi. Akşamüstü gelen bilgi mesajında cihazın arızasının giderilmiş olup bayiye teslim edileceğine ve yeniden bilgilendirileceğimizi yazıyordu. İnternet sorgusunda ise pil kapağının değiştirildiği ve fatura tutarının 28 lira olarak değiştiğini gördüm.


     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]




    Ve 23 Aralık 2015 tarihi ile son durum:



     KVK Sahtekarlığı [Oku - Paylaş]



    Muhtemelen 1 liralık tutarı da almayacaklar ama ben servise gidip o madeni 1 lirayı kafalarına atmamak için kendimi zor tutuyorum. Eğer bir hukukçu olarak onların anladığı dilden konuşmasam ve mağazada bu fotoğrafları alıp servisten sorumlu arkadaşın şahitliği ile o formu doldurmasak nerede hasar gördüğü belli olmayan pil kapağı için 125 lira ödemek zorunda kalacaktık. Sade vatandaşı nasıl dolandırdıklarını şimdi çok daha iyi anlıyorum.


    Ayrıca Sony, kaliteli Japon malları üreten bir firma olabilir ama Türkiye departmanı satıcısıyla servisiyle tamamen boş benim gözümde. Sony ile telefon görüşmemizde; '' Servis 125 lirayı almadan telefonu onarmaz ve teslim etmez; ücreti ödeyin varsa hakkınızı mahkemede arayın. Biz bunlara karışmıyoruz. Sadece telefonu nasıl kullanacağınıza dair yazılımsal destek sağlayabiliriz'' demesini asla unutmayacağım! Böyle bir markaya, böyle bir departman yakışmıyor.


    Güncelleme: Cihazı teslim aldım. Hİç para ödemedim. Garanti dışı işlem yapıldığı için muhtemelen garanti dışı kalmasına da sebep oldular. Bunlara bela okumaktan başka bir şey yapmam artık. İnsanı hem Sony markasından hem servislerden soğutuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 24 Aralık 2015; 22:59:11 >







  • İyi sonuç almişsiniz. Garanti şirketleri ayri garip ya

    Dayım hat çekmiyor diye sim kartı çıkarmaya çalışıyor.

    Daha once kirma hat soktuğunda n çıkmıyor.

    Cikarmaya çalışırken bicak vs ile kasayı deliyor sim kart yuvasi bozuluyor geri atmıyor. Daha sonraki aylarda düşürüyor kamera açılmıyor hata veriyordu. Ücret cikacagini bile bile gonderdik simkart geri atmıyor ve kamera çalışmıyor diye. Komik tarafı garanti dahilinde anakart ücretsiz değişti ama onaydan gecmedi bölgeye gönderim oldu bakalim oradan ne sonuç cikacak bu saatten sonra ucret talep etme gibi bir durum soz konusu olamaz artik 🤔 bekliyorum sonucu merakla şuan bölgeden teslim alindi yazıyor
  • Hocam sony bu servislerle bilerek iş yapıyor anlayacağınız soğumuşsunuz yanmışsınız onların telefonu sattıktan sonra umurunda değil aynı servise apple marka cihaz gönderin yapabiliyor mu böyle
    Geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Hocam sony bu servislerle bilerek iş yapıyor anlayacağınız soğumuşsunuz yanmışsınız onların telefonu sattıktan sonra umurunda değil aynı servise apple marka cihaz gönderin yapabiliyor mu böyle
    Geçmiş olsun

    Kendim de artık Sony cihaz kullanmıyorum. Apple cihaz aldım. Türkiye'de Tüketici Hukuku maalesef kağıt üstünde. Geriye kalan her şey çok meşakkatli.
  • kvk tüm türkiyede böyle üçkağıtçı bir firma hem teknik anlamda çok cahiller donanımlı ekip yok.ama teleservis teknik bilgi konusunda çok çok uzman kadrosu var.müşteri hiz telefon dışında sıkıntısı yok.eskiden sıkıntılı bir firma olan teleservis son bir yıldır çok kaliteli hizmet veriyor.

    özellikle teleservis ankara necatibey şubesi donanım bakım onarım konusunda çok kaliteli ve profesoniyel bir servis ,tavsiye ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorelDraw04

    kvk tüm türkiyede böyle üçkağıtçı bir firma hem teknik anlamda çok cahiller donanımlı ekip yok.ama teleservis teknik bilgi konusunda çok çok uzman kadrosu var.müşteri hiz telefon dışında sıkıntısı yok.eskiden sıkıntılı bir firma olan teleservis son bir yıldır çok kaliteli hizmet veriyor.

    özellikle teleservis ankara necatibey şubesi donanım bakım onarım konusunda çok kaliteli ve profesoniyel bir servis ,tavsiye ediyorum

    teleservis garantılı cıhaz oldugunu nasıl bılcez alırken
  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    türkiyede resmi iki garanti firması var teleservis ve kvk başka yok.sony cihazları da iki servis bakıyor.siz istediğiniz servise gönderebilirsiniz.kvk trabzon vardı.z3 arka kapağını üç ay boyunca takamadı rezil olduk kvk ankara istanbul ancaa yapabildiler.teleservis işin ustası uzmanı kvk nın eline düşmeyin .ben z5 gönderdim teleservise geçen sıfır ile değişim çıktı.yani önceden de daha sony ericson zamanında teleservisi bilirim.önceleri bazen sıkıntıları olsada işini yapıyordu.kvk sağlam cihazı bozduğuna kendim ve çevremde şahit olmuşumdur.vesslam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.