Şimdi Ara

Kvyat-Verstappen Değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu değişim olalı üstünden epey geçti ama Verstappen'in Red Bull'da ki performansını gördükten sonra ben de bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle Red Bull, Kvyat'tan çok çabuk vazgeçti. Geçen sene sonunda sürücüler klasmanında Kvyat, Ricciardo'yu geçmiş olmasına rağmen, Red Bull onun için hiç sabretmedi ve koltuğu "babadan torpilli" Verstappen'e emanet etti. Verstappen'in bir anda buralara gelmesindeki tek etken onun yeteneği değil. Kaldı ki son yarışlarda onu yeteneğinden çok yaptığı saçma sapan hatalarla, illegal savunmasıyla konuşuyoruz. Neyse buralara daha sonra değineceğim.

    Verstappen, F1 organizasyonuna "Heineken" gibi büyük bir sponsor kazandırdı. (Zaten takımların para aşkı gridi iyice kreşe çevirdi, bundan sonraki yıllara Verstappen'den çok daha gençleri de takımlarda görmemiz mümkün olabilir.) Arkasında büyük bir sponsor olunca, geçen sene Toro Rosso'da biraz iyi sonuçlar alınca, "Verstappen" gibi daha önceden F1'de yarışmış bir soy adını taşımasını da üstüne koyunca Red Bull bu çocuğu hiç düşünmeden takıma getirdi. İlk yarışında Mercedeslerin çarpışmasıyla liderliği aldı, Red Bull'un son sektörde Ferrarilerden de daha iyi olması sebebiyle, start düzlüğünde Kimi ona doğru düzgün atak yapamadı ve Red Bull ile yarıştığı ilk yarışını büyük şansının yardımıyla da kazanmış oldu. (Büyük şansı dedim onu biraz açayım. İlki, Mercedeslerin çarpışıp ona büyük bir hediye vermesi, ikincisi de İspanya gibi geçiş yapmanın çok zor olduğu bir pistte liderliği almasından bahsediyorum. Eğer İspanya yerine geçiş yapmanın daha kolay olduğu bir pist olmuş olsa, o yarışı Verstappen kazanamazdı.) Ondan sonra medyanın pohpohlamaları, geleceğin şampiyonu gibi yorumlar ile Verstappen, "ben neymişim böyle" delisi oldu. Bugün diğer pilotlara karşı yaptığı bu saçma sapan ve illegal savunmasını açıklamak için bunları da görmemiz gerekiyor. Tabii onu bu savunmaya iten FIA etkisini de unutmayalım.

    İlk önce İngiltere'de Rosberg'e karşı birden fazla yön değiştirdiği savunması vardı, ona bırakın cezayı herhangi bir inceleme dahi gelmedi. Daha sonra Macaristan'da Kimi'ye karşı yaptığı birden fazla illegal savunmaları gördük. Düşünün ki frenleme noktasında dahi yön değiştirip rakibini riske sokan bu çocuğa yine ceza çıkmadı. Tüm bunlardan inceleme bile almayan Verstappen, işi daha da ileriye götürdü. Spa'da Kemmel düzlüğünde Kimi'ye yaptığı aptalca hareketi (çünkü ona savunma denemez) herkes görmüş olmasına rağmen FIA, bununla ilgili bir inceleme de dahi bulunmadı. 320-330 km ve en az senden 15-20 km daha hızlı gelen bir aracın önüne kırmak nedir? Raikkonen orada fren yapmasa ya da Verstappen 1 sn sonra Kimi'nin önüne kırmış olsa belki de oradan ölümlü bir kaza çıkacaktı. Bunların en acısı da yarış komiserlerinin tüm bu olan biteni tıpkı biz seyirciler gibi izlemesi ve hiç bir şey yapmaması. Verstappen, F1'e bol sıfır kontratlı bir sponsor getirdiği için çok bariz kayrılıyor gibime geliyor. Umarım bu önümüzdeki yarışlarda değişir, ve Verstappen hak ettiği cezaları almaya başlar. Çünkü bu çocuğun yaptıkları iyice kabak tadı vermeye başladı.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.