Şimdi Ara

KYK borcu için maaşa haciz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KYK borcu için 14.09.2019 tarihinde adiniza 1 adet haciz bildirimi yapilmistir. Mesajı aldım, hacizli kaldırmak ve borcu yapılandırmak için ne yapabilirim? Hacizliyken maaşım yatınca maaşın hepsine bloke koyuyorlarmış sanırım. Garanti bankası kullanıyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: mary ellen

    Bu mesaj silindi.
    İş yerime haciz gelmedi de bankaya bloke konulursa şuan ödediğim kredi var onu ödeyemem, bloke yi nasıl kaldırabilirim? Var mı böyle şansım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mary ellen

    Bu mesaj silindi.
    İcra takibinin kesinleşip, kesinleşmediğini nasıl öğrenebilirim?
  • Her şey yasal. KYK borcunu 2 ay ödemezsen 6183 sayılı kanun hükümleri gereği borcun tahsilatı için Vergi Daireleri yetkilendirilir. Maaş hesabına (resmi olan) bakiyeden 1/4 oranında bloke koyulur.
    Maaş hesabındaki tüm diğer banka hesaplarına vadesiz bakiyelere direkt bloke koyulur (hesaplara para girebilir ama çıkamaz) ve tahsilat gerçekleştirilebilir (tebligat sonrası)
    şirketine de tebligattan belli bir süre sonra bildirim gidebilir (genelde uğraşmıyorlar)
  • mary ellen M kullanıcısına yanıt
    Haklısın haklısın devlet kendi borçları için e-haciz kapsamında direkt açar zaten. ben arkadaş durumu kabul etmemiş gbi düşündüm. pardon
  • Borcun kyk tarafından vergi dairesine devredilince, vergi dairesi hesabın olan bankalara yazı yazıp e haciz işlemi yaptırıyor. O anda o hesaplar da ne kadar para varsa bloke oluyor. Yalnız burada ince bir nokta var hesapların bloke olmuyor içindeki para bloke oluyor. Onların amacı gel vergi dairesinde borcunu taksite bağlayalım borcunu ödeye seni mecbur etmek. Vergi dairesine gidip borcu taksite bağlayıp ödemeye başlayınca bloke kalkıyor. Ödemezsen o hesapları yine kullanabilirsin ama içerde para tutmamaya çalış çünkü yine belli aralıklarla bloke işlemi yapıyorlar.
  • ödeme süresi ne zaman başlamıstı kyk borcunuzun suan benımkıde 7 ay gibi geçiyorda ödemiyorum faiz biniyor
  • Benimde KYK borcum için aracıma mayıs ayında haciz konulduğunu bugün noter dairesinde öğrenmiş oldum.Herhangi bir bildirimde yapmadılar.

    Arkadaşlar açıklamış ancak anlayamadığım bir nokta var.Haciz kararını bana bildirmeleri gerekmiyor mu ? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

    Edit:2015 Yılında mezun oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karcemaskas -- 27 Eylül 2019; 19:47:14 >
  • 6183 olduğu için 2004 gibi düşünmeyin icradan dosya açılmasına gerek yok. gelir idaresi başkanlığının sitesine gir ordan görürsün. borcu kabul ediyorsan yapılandır kısmı vardır, kabul etmiyorsan idara mahkemesine dava açın ama 2004 deki gibi sınırlı incelemeye tabi olacak. yani ödeme emri aşaması usule uygun kesinleşmedi, borcu ödedim, borç benim değildir vs gibi. detaylar için 6183 oku. şayet daha önce yapılandırdı isen " dava açmayacağına" dair taahhüt vermişsindir bu hususu da unutma
  • Karcemaskas kullanıcısına yanıt
    vergi daireleri malesef çok yoğun, gib den detay bakabilirsiniz. normalde gerek ödeme emri gerek haczin bildirilmesi gerekiyor.
  • Benim bir ara haciz tebligatı yapıldı, gittim vergi dairesine, adam hacizi kaldıracam ama ayda bin lira ödersen dedi. Toplam borcum 5 bin kusur. 2500 ödedim geri kalanı iki aydır odeyemiyorum. Bu durumda ne yapmalı. Şuan ödeme durumum yok açıkçası. Vergi dairesine gidip yapılandırma imkanımız varmı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • eşimin kyk sını ilk başta 12 ay düzenli ödedik .sonra evlilik borcundan ödeyemedik ve 2 yıl sonra yapılandırdık . onunda 7 taksitini odedık .ev alınca onuda ödeyemez olduk .1,5 yıl sonra 5 bın ana para üstüne 3,5 bın tl faiz gelmiş .eve tebligat yollamıslar . vergi dairesine gittim.peşin ödim faizi silin dedim kabul etmediler.yapılandıralım dedim yine kabul etmediler..suan ıkı yol var ya 8,5 bının yuzde 30 nu peşin ödeyip geri kalanı taksite bölecekler.yada bloke mi önce gelecek devlet vergi affımı cıkaracak diye bekliceğiz.(adama eşi,m çalışıyor diyince gözü açıldı)..keşke hiç ödemeseymişiz.arkadaş mezun olalı 12 yıl oldu daha bir allahın kulu borcun var gel öde demedi
  • abdllh.08 A kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde bir arkadaşımın 11 yıl olmuş.Henüz hiç bir işlem yok.
  • Ünideyken aldınız yediniz paraları, şimdi ödemek zor geliyor tabii...

    borcunuza sadık olunda önce onu ödeyin. adam ev almış kyk yı ödemiyor. sen dua et seni içeri atmıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.