Şimdi Ara

LADA Niva Aracım için Sıralı Sistem LPG taktıracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese İyi günler,

    2005 model Lada Niva arazi taşıtı aracıma sıralı sistem LPG taktıracağım. Bir çok marka LPG sistemi önerdiler. Özellikle enjeksiyonlu Lada Niva aracına LPG taktıran varsa bana sorunsuz çalışan ve en uyumlu marka önerecek biri olabilirse memnun olurum. Araştırmalarım sonunda en iyi sistemin Landi Renzo olduğu söylendi. Daha sonra bir serviste Tartarini' nin en uyumlu olduğunu söyledi. Ana distribütör Çelik Motor ise Milano markasının tercih edildiğini söyledi. Dolayısıyla herkes kendine göre bir markayı öneriyor. Bu konuda yardımcı olabilecekler varsa sevinirim.

    Saygılarımla,

    S Tuncay



  • Hocam enjeksiyonlu aracın 8v mi yoksa 16 valf mi?
    Eğer 8 valf ise sıralı taktırmamanı öneriyorlar. Enjeksiyonlular için ara model var fiyatı sıralıların çok altında normal sistemler gibi. Yani senin için hem ekonomik hemde kullanışlı. Ama 16 valf ise tartarini çok pahalı nivaya taktığına değmez bence. Stefanellinin sıralısı çok iyi deniliyor. Fiyatıda uygun. Benim 8 valf enjeksiyonlu vegam var, yerli sistem kullanıyorum düz ile sıralının aarıs. Şimdilik memnunum. Umarım faydası olur.
  • Sarpkaya arkadaşım. Aracım 8 valf. Bana bu bilgiyi söyelemediler. Sizin söylediklerinize göre sıralı olmaması gerekiyor. Markadan ziyade bu sisteme dikkat etmek gerekiyor o zaman. Yinede yerli yada yabancı ara sistemler içinde hangi markalar var bilgi verirseniz sevinirim. Bilgi için teşekkürler.
  • aldesa
  • Hocam lpg dönüşümü yapmadan bende epeyce araştırma yaptım . Bu araştırmalar sırasında özellikle 8valf olduğunu duyan bayiler (biri ikisi hariç) Sıralı sistemin sorunlar çıkardığını ara modelin daha iyi olacağını söylediler. Ben konuştuğum kişiler doğrultusunda ara modelin daha sağlıklı olduğu fikri edindim. Enson BRC kendini kanıtlamış bir marka olduğu için ona karar kılmıştım. Ancak BRC ilgili özellikle ladalarda sorunlar çıkabildiğini ve sorun çıktığında BRC veya diğer italyan markalarla beyinin yurtdışına gönderilmesi gerektiğini ve sorun olduğnunu tespiti halinde yurtdışı onayı ile değişim yaptıklarını söyledi bir bayi. (Bu işlem enaz 15-20gün sürüyor diyen bu bayi hem brc hem diğer markaları takan bir bayi idi.) Bana kendi aracındaki kiti tavsiye etti. Yerliler içerisinde en iyi dediği bu ürün Fema adında istanbul merkezli bir ürün. Bende bu tavsiyeyi dinledim. Şimdiye kadar yaklaşık 2000 km yaptım ve gerek performans gerek yakıt tüketimi olarak sorun yaşamadım. Bundan sonra ne olur bilemem. bu arada lada kulübü üyesiyim oradaki tartışmalarıda inceledim özel bir işlem yapılmak kaydı ile sıralı sistemi başarıyla uygulayanlarda varmış. Ama doğru kişiyi bulup doğru yöntemle yaptırmak kaydıyla. Ayrıca yerli başka markalarda var adese atiker gibi ama Fema kullanan birkaç kişi memun olduğunu söyledi ayrıca taktırdığım Bayi kendi arabasındada FEMAyı kullandığı için bana daha yakın geldi. Diğer markalarla ile ilgili şikayet çok görüyorum forumda. Elbette karar sizin. umarım faydam olmuştur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarpkaya

    Hocam lpg dönüşümü yapmadan bende epeyce araştırma yaptım . Bu araştırmalar sırasında özellikle 8valf olduğunu duyan bayiler (biri ikisi hariç) Sıralı sistemin sorunlar çıkardığını ara modelin daha iyi olacağını söylediler. Ben konuştuğum kişiler doğrultusunda ara modelin daha sağlıklı olduğu fikri edindim. Enson BRC kendini kanıtlamış bir marka olduğu için ona karar kılmıştım. Ancak BRC ilgili özellikle ladalarda sorunlar çıkabildiğini ve sorun çıktığında BRC veya diğer italyan markalarla beyinin yurtdışına gönderilmesi gerektiğini ve sorun olduğnunu tespiti halinde yurtdışı onayı ile değişim yaptıklarını söyledi bir bayi. (Bu işlem enaz 15-20gün sürüyor diyen bu bayi hem brc hem diğer markaları takan bir bayi idi.) Bana kendi aracındaki kiti tavsiye etti. Yerliler içerisinde en iyi dediği bu ürün Fema adında istanbul merkezli bir ürün. Bende bu tavsiyeyi dinledim. Şimdiye kadar yaklaşık 2000 km yaptım ve gerek performans gerek yakıt tüketimi olarak sorun yaşamadım. Bundan sonra ne olur bilemem. bu arada lada kulübü üyesiyim oradaki tartışmalarıda inceledim özel bir işlem yapılmak kaydı ile sıralı sistemi başarıyla uygulayanlarda varmış. Ama doğru kişiyi bulup doğru yöntemle yaptırmak kaydıyla. Ayrıca yerli başka markalarda var adese atiker gibi ama Fema kullanan birkaç kişi memun olduğunu söyledi ayrıca taktırdığım Bayi kendi arabasındada FEMAyı kullandığı için bana daha yakın geldi. Diğer markalarla ile ilgili şikayet çok görüyorum forumda. Elbette karar sizin. umarım faydam olmuştur.



    Sayın sarpkaya
    BRC için size söylenenler tamamiyle yanlış bilgilerdir ve yanlı bilgilerdir. Emin olmadığınız bir konuyu veya sizi doğru bilgilendirdiklerinden emin olmadığınız bilgileri yazmayın bence. Sonra bize cevap hakkı doğuyor , cevap verincede uslup ve erkan bilmediğimiz sorgulanıyor.

    Bu güne kadar yurt dışına beyin falan gönderilmedi. Bu bilineki her lpg cinin tabelasında BRC logosu var . Aslında bayi bile değil , siz oraya gidip ben BRC taktırmak istiyorum dediğinizde . Ben bayii değilim demek yerine böyle yalanlara baş vuruyorlar. sonrada temsil ettikleri ürünü en iyi ürün olarak lanse ediyorlar. BRC logosuyla müşteri çekip sonrada BRC ye çamur atıyorlar.

    www.brc.it sitesine girin ve bakın
    Dev bir fabrikadamı üretiliyor
    Bir binanın alt katındamı
    Net dünyasının verdiği nimeti kullanın , çakma bilgilerden uzak durun :)
    Sevgi ile kalın




  • Sevgili faruk yazılanlarrı tekrar okursanız burada çakma haber vs söz konusu değildir. Alınan bilginin nasıl alındığı belirtilmiştir. Kimse yönlendirilmeye çalışılmamakta, sadece yaşanan bir tecrübe aktarılmaktadır. Ayrıca sizin ne yazıp ne yazmayacağımı denetleme hakkınız olduğu sanmıyorum.

    Bu ara ilk olarak sözü geçen bayinin sadece tabelasında BRC yazmadığını elinde BRC olduğunu bizzat biliyorum çünkü başka bir araca sahibi ısrar ettiği için BRC taktılar. Ayrıca başka BRC takan bayilerde Lada lar için problemler olabildiğini belirttiler. Üstelik BRC taktırsa idim firma sahibi enaz 150-200 ytl fazla para kazanacaktı. Bana mantıklı geldiği için tavsiyeyi dinledim.

    Söylediklerinizde önemli bir nokta öne çıkıyor. Eğer her önüne gelen tabelasına BRC logosu koyabiliyorsa bu BRC nin çokda güvenilir olmadığı anlamına gelir çünkü insanlar buna güvenip orada o ürünü taktırıyorlar. Demekki BRC firması yeterli denetim yapamıyor veya yapmak istemiyor.. Çünkü denetim yapsa satışlar azalacaktır. Ciddi bir firma Kendi amblemini her önüne gelenin kullanmasına ve yetkili olmayanların bu ürünleri satıp monte etmesine izin vermez. Ayrıca güvenilir adres olarak bana Kendi firmanızın internet adresini gösteriyorsunuz. Hangi firma benim malımda sorun var diye sitesinde yazar.
    Ben aracı için en iyi ürünü arayan sıradan bir müşteriyim. Burada yanlı biri var ise o da sizsiniz çünkü aşağıda BRC bölge bayisi olduğunuz yazıyor.

    Amacı paylaşmak olan bir forumda bir arkadışımıza yardımcı olma çabamızı yanlış yorumlayıp itham edeceğinize ve insanları abuk sabuk eleştireceğiniz yere firmanızın kaç Lada araca BRC taktığınızı belirtseniz ve performansının nasıl olduğunu belirtseniz daha yararlı bir iş yapmış olursunuz diye düşünüyorum. Üstelik Üslubunuzun hiç sevimli bir firma sahibi görüntüsü vermediğini söylemeliyim. Sizi hiç tanımayan biri olarak yazdıklarınızı okusam BRC ürün taktıracak olsam bile taktırmam. Kendi yazınızdada üsluptan eleştirildiğinizi söylediğinize göre bu konuya dikkat etmenizde fayda görüyorum.

    Yukarıdaki yazıda BRC nin kendini kanıtlamış bir firma olduğunu da belirtmiştim. Anlıyorumki bu konuda da yanılmışım en azından müşteri ilişkilerinde çok yol alması gerekecek gibi.

    Sevgilerimle, Sarp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpkaya -- 14 Haziran 2008; 1:46:07 >




  • Dostum,
    Ben sizin duyduklarınızın yanlış olduğunu, Yurt dışına beyin göndermediğimizi ve logolarımızı herkezin kullandığını yazdım.
    Maalesef Mercedes ve BMW firmaları bile logo konusunda birşey yapamıyor onlar ne kadar gayri ciddiyse bizde o kadar gayri ciddiyiz.
    Yazdıklarımda sadece bilgi yanlışlığını düzeltme vardı, siz okuduğunuzu yanlış anladınız yada amacınıza ulaştınız , Takdir sizin
    Bu konuyu burada kapatıyorum. Sevgi ile kalın
  • Bu arada unutmuşum
    Servisiniz BRC takarak daha fazla kazanmayacaktı :(
    BRC nin kâr marjı yerlilerden daha düşük.
  • Sevgili Dostum, amacım tartışmayı büyütmek değil ama yorumlarınız bunu yazmaya mecbur ediyor inanın. Türkiyede Mercedes veya BMW bayisi olmayan bir firmanın ben mercedes bayisiyim diye amblemini kullandığına parçalarını satığına hiç şahit olmadım. Hele ki Ankara istanbul gibi büyük şehirlerde sanırım yetkili olmayan bir bayi ben mercedesin veya BMW nin yetkili servisim diye kendini tanıtamaz. Olsa olsa uyduruk sanayilerde yer alan tamirhanelerin üzerinde amblem kullanımı olur ki oda orjinal montaj garanti vs gibi özellikler içermez.
    BRC takmakla bayi az kazanıyormuydu konusunu sizin kadar iyi bilemem şüphesiz ancak bildiğim odur ki BRC taksaydı ilgili servis benden daha fazla para alacaktı.

    Not: Yazılanlardaki yanlışları düzeltebilirsiniz. Hatta bilgilendirmede bulunarak faydalı olabilirsiniz. Ama bunu haksız yere insanları itham ederek veya insanları hırpalayarak yapmamanız gerekir. üslubunuzun bu iletide daha düzgün olduğu konusunda hakkınızı teslim etmeliyim.
    Sevgiyle kalın




  • @sarpkaya
    Ben yukarıdaki yazımı kopyala yapıştır yapmak istemiyorum forum kirliliğine gerek yok
    Ben o yazımda kimseye kaka demedim, Marka yada kişi telafuz etmedim, saadece BRC ye yönelik yanlış bilgi vardı onu düzelttim.

    Selva hanım zamanında ben firma yetkilileri ile toplantı bile yaptım. Selva hanım iki kez hemde patronları ile beni ziyaret etti, Bende kendi yerlerini ziyaret ettim. Hatta benim 2400 cc. aracımda demo olarak bir kitlerini bile test ettim ve kendilerini sonuçtan haberdar ettim. Birlikte aynı fuarlarda ve etkinliklerde bulunduk.

    Ama siz beni yanlış anladınız takdırdığınız kite atıfta bulunduğumu düşündünüz. Ben sadece servisinizin size yanlış bilgi verdiğini düzeltmek istedim ve bu hep böyle olduğunda yanıtım hep aynı olacaktır. Başka markalara çamur atarak prim yapanları yok saymamak gerekir.

    Temsil ettiğim BRC için reklam yaptığımı yazmışsınız , BRC nin reklama ihtiyacı yok sadece insanların aydınlanması için çabalıyorum. Haa 10 kişiden 9'u başka bayilere gidiyorsa, 1 taneside bana gelirse şanslı sayıyorum kendimi. O kadarda olacak artık, bu forumun adresini bile bilmeyen insanlar benim yönlerdiğim kişilerden ekmek yiyor . Beni hayatında 1 kere bile görmemiş insanlar mutlu oluyor.

    Hatta başka marka kullanıpta sorun yaşıyan insanlara bile bu forum aracılığıyla yardımcı oluyorum. Biraz karıştırın bunları göreceksiniz , benim amacım buradan düşman kazanmak değil, Mutlu LPG kullanıcıları yaratmak. Çünki bu foruma giren insanlar hep sorunlar okursa bizler ekmeğimizi yiyemez duruma geliriz.

    Bunlara rağmen aynı soruları onlarca kez cevaplamamıza rağmen yine sorulan sorulara sabırla buradan yanıt vermeye çalışıyoruz. Birde kadir kıymet bilinmez durumlar oluşunca .... Lütfen kusurumuza bakmayın

    günde bir kaç kez yarım saat girdiğimiz ve yardımcı olmaya çalıştığımız bu saygın forumda , haksızlığa uğradığımız zamanlar kasıla biliyoruz tabiiki.

    Biz bu forumlarda 'abi' demesinide bildik 'efendim' demesinide bildik

    Ünlü bir ingiliz atasözü burada kendi haklılığını kanıtlıyor bence

    Tüm LPG kullanıcılarını seviyorum hoşca kalın dostum




  • Faruksevgi,
    Ben Selva hanım kimdir onu bile bilmiyorum. Söylediklerinizden kullandığım LPG kitlerinin sahibi olduğu anlamını çıkarıyorum. İnsanlara özellikle Fema taktırın falan da demiyorum. Benim reklam yapmak veya bir firmayı karalamak gibi bir durumum olamaz. Sadece bir arkadaşımızı bilgilendirmek istedim. Üslubunuzu ve içerdiği ithamları yadırgadığım için de cevap verme ihtiyacı hissetmiştim. Elbette gün içerisinde sizde gergin olabilirsiniz moraliniz bozuk olabilir bunlar insani şeyler. Kimsenin kasılmasına neden olmakta istemeyiz sadece insanlara daha saygılı olalım birbirimizi kırmayalım ve yazdıklarımıza dikkat edelim uyarısında bulundum. Biz de tüm firma sahiplerini sevmek ve güvenmek istiyoruz umarım böyle günler görmek nasip olur. Tüm insanların birbirinin işini kolaşlaştırdığı bir dünyada yaşamak umuduyla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.