Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.132
Cevap
136
Favori
1.872.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kılıf basit durur diye düşünüyorum deri döşeme daha güzel durur büyük bi ihtimalle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caniceboys

    kılıf basit durur diye düşünüyorum deri döşeme daha güzel durur büyük bi ihtimalle.


    Bence pek sırıtmadı.Ama paran varsa orjinal gibi yapabiliyorlarsa yaptır tabi
  • valla orjinalinden daha güzel yapıyolar istanbulda bi firma var ama izmirde lazım...
  • Laguna III için geri sayım 17 Gün 3 Saat 37 dk...
  • Arkadaş Heralde Böle Bi Direksiyon Deri Döşemesinden Bahsediyo Yanlış Anlamadıysam...







    AraÇ Benim Değil Yanlış Anlaşılmasın :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Guduset

    Arkadaş Heralde Böle Bi Direksiyon Deri Döşemesinden Bahsediyo Yanlış Anlamadıysam...







    AraÇ Benim Değil Yanlış Anlaşılmasın :)


    Kardeş araç benim
    Yalnız o deri kaplama sonradan yapılma değil. Kapı döşemeleri ve koltuk da orj deri kaplama, 3 hafıza vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 18 Mayıs 2007; 22:17:03 >




  • Evet gerçekten güzel tam olarak istediğim böyle bişey bizimkilerin orjinali kauçuktan ve soyulmaya başladı eller terleyince simsiyah oluyo eller
  • arkadaşlar merhaba,
    ben de uzun bi zamandır laguna almayı düşünüyodum 2001 - 2002 RXT modellerine bakıyorum.gördüğüm kaaarıyla piyasası 14000 civarı. inşallah birkaç güne kadar istediğim arabayı bulucam.ancak ilgilendiğim araçları gösterebileceğim,expertiz hizmeti veren ve laguna'dan iyi anlayan istanbul'da bi servis lazım.daha önce hiç renault kullanmadığımdan bildiğim bir yetkili servis yok.forumu baştan sona okudum.gerçekten çok değerli bilgiler paylaşımış.inşallah yakın zamada aranıza katılacağım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
    bir de gittiğim servisin üstünde durması gereken kronik bi problem var mıdır?
  • LAGUNA (İLK KASA) ALMAYI DÜŞÜNÜRSEM HANGİ SENE / HANGİ MODEL( RXT -RXE..vs) / HANGİ MOTOR (HP-beygir) / HANGİ LPG MARKALARI (UYUMLU)
    BAKMAM LAZIM.

    BU KONU İLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

    TEŞEKKÜRLER.
  • MERHABA,
    herşeyden önce...yeni yakıt sisteminiz hayırlı olsun

    bu aralar lagunalar çok ilgimi çekiyor ve sürekli yazışmanları /tecrübeleri okuyorum.
    sizin yazdıklarınızda ilgimi çekti.

    ilk önce şunu söyliyim sizin yol bilgisayarınızdaki değerler doğru olmayabilir bu yüzden ona güvenip hesap yapmayın.
    en ideal değerler dolu depo boş depo arasındaki yaptığınız km değeri ile bulunur.
    bu arada sizinde aracınızın üzerine böyle titremeniz aklıma kendimi getirdi...

    iki şeyi merak ediyordum... yadıklarınızda ikisi hakkındada az çok bilgi vermiş oldunuz... biri laguna lpg uymu nasıldır?? diğeride atiker sistemi nasıldır??? bu konularda biraz bilgi aldık sayılır. umarım diğer her türlü sorunlarını burda paylaşırsın bizde sayende bir kaç tecrübe okumuş oluruz.

    ciddi anlamda laguna alabilirim diyorum. ama senelerce alman ve japondan şaşmamış bir kişi olarak soruyorum... acaba bu lagunalarda bir kronik sorun varmı?? ve çok masraflı sorun çıkaran üniteleri varmı?
    mesela 100 bin km yi devirmiş laguna alınırmı? yani artık o km den sonra sorun çıkarmalar başlamışmıdır ..?






    quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_sy


    quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_sy

    Merhaba arkadaşlar. 2 gün evvel aracıma LPG montajı yaptırdım. Bununla alakalı naçizane bilgilendirmek istedim. Konya'da ikamet ediyorum. Arabam 2001 Model Renault Laguna RXT. Atiker markasını tercih ettim.

    Montajın bitiminde aracı test etmek üzere usta ile yola koyulduk ve yaklaşık 100 km test gerçekleştirdik. Konya-Ankara yolunda yaptığımız bu test sonucu hissedilir bir performans azalması hissettik. Aynı yolda benzin ile 235 km/h maksimum hız yapar iken LPG ile 220 km/h ulaşabildim. Fakat bu hıza ulaşmak için o uzun düzlükte uzun bir süre dip gaz gitmek zorunda kaldım. RXT kullananlar bilir 100 ile giderken dip gaz yaptıklarında maksimum hıza gayet hızlı bir şekilde problemsiz ulaşırlar. LPG ile bu noktada ciddi bir sıkıntı var. Araç esnekliğini kaybetti sanki. 1600 cc gibi tepki veriyor. Bunu dile getirdiğimde bir takım ayarlar ile bertaraf edilebileceği cevabını aldım. 2 depo kullanımdan sonra son kez bir ayar yapılacak ve hiç problemsiz kullanacağım söylendi. O gün servisten ayrıldım ve akşam şehir içinde kendi adıma bir takım tecrübe edinmek için dolaşmaya çıktım. Yaklaşık 60 km yol katettim ve arabam 7-8 defa stop etti. İnanın arkadaşlar bu çok kötü bir tecrübeydi. Birinde viraj alırken yaklaşık 50 km/h ile stop etti ki aracın direksiyon ve fren sistemi hidroliklerden arındı ve kontrol kas gücüne kaldı. Neyse ki kısa sürede toparlayıp tekrar marşa basarak bertaraf edebildim. Bu stop etme olayları araç hep debriyaja basıp vites küçültürken yahut debriyaj fren (durma noktasında) yaparken ve ani yavaşlamalarda meydana geldi. O akşam LPG montajı yaptırdığım için pişmanlık bile hissettim. Ki aynı günün sabahında 3,020 YTL ye benzin alınca da benzer bir durum olmuştu bende. Benzine bu kadar para vermek artık iyice dokunmuştu. Son günlerde LPG araştırması da yapıyordum ve o sabah karar vermiştim. Fakat gün içinde yaşananlar sonrasında pişmanlık hissiyatından kendimi arındıramadım. Burada montaj esnasında arabaya uygulanan çeşitli yöntemlerde endike oldu. Çünkü arabam 2001 model olmasına rağmen 60.000 km de. Henüz stepnesi bile kullanılmamış ve içerisinde sanki yeni aldığın gün araç nasıl kokar işte o koku bile halen var. Tabi kestiler biçtiler falan filan derken üzüldüm biraz. Neyse mevzuyu dağıttım kusura bakmayın. Ertesi gün sabahı tekrar LPG servisine gittim ve şikayetlerimi ilettim. Bunun üzerine araç tekrar bilgisayara bağlandı ve yeni ayarlar ve kalibrasyon tamamlandı. Sonuç olarak o andan beri bir daha stop etmedi. O günün akşamı yani dün akşam depoyu doldurdum ve tekrar tecrübeye çıktım. Şehir içinde tam 100 km yol kat ettim. Yine herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Tekrar aynı istasyon ve aynı pompaya yanaştım. Maksadım ne yaktığını öğrenmek. Topu topu 5 YTL değerinde LPG alabildim. Evet yanlış yazmadım. Yani kilometrede 0,05 YTL sarfiyat çıkmıştı. Şaşırdım. Ama ne bende ne de istasyonda ki pompa da bir problem yoktu. Böyle birşey mümkün olamazdı. Bununla alakalı ne gibi bir problem olduğunu akşam LPG servisine giderek öğreneceğim. Ve bugün projeyi alacağım.

    Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Aracınızı seviyorsanız. Biraz da titizseniz bazı durumlarda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar sizi ziyadesiyle sıkıntıya sevk edebilir. Her ne kadar bu problemler zaman içerisinde çözümlenebilecek durumda olsa bile "Sinek küçük ama mide bulandırır" atasözü vaziyete hasıl oluyor. Yeni gelişmeleri yine burada sizlerle paylaşacağım. Sağlıcakla kalın. Saygılar benden...






    Tekrar merhaba arkadaşlar. Yukarıda bahsettiğim gelişmeler üzerine iki gün daha geçti ve izlenimlerimi tekrar aktarmak istiyorum.

    Öncelikle aracım da şu an stop etme sorunu yok. Beraberinde hissedilen performans eksikliğide kısmen giderildi. Aracım artık benzinli kullanıma yakın bir performans veriyor. 2 depo LPG tükettikten sonra yapılacak olan son ayar ile bunun problem olmaktan çıkacağını sanıyorum. Kısaca şunu söyleyebilirim ki arabam da şu an bir problem yok. Bugün LPG yi ruhsata da işlettim. Herşey çok güzel. Hafta sonu uzun yol tecrübesi yapacağım. Sonrasında zaten noktayı koyacağım.

    LPG tavsiye edermisiniz diye bir soru almadan evvel ben peşinen cevap vermek istiyorum. Henüz çok yeni olduğu için kesin bir şey diyemem lakin ortaya koyduğu değerler zaman içerisinde beğenimi kazanacaktır diye düşünüyorum. Henüz ne kadar yaktığını ölçemedim. Daha doğrusu ölçtüm ama yukarıda bir önceki mesajımda belirttiğim gibi komik bir rakam çıktı. Yani 100 km de 5 YTL... Eğer yol bilgisayarında ki ortalama değerler benzindeki gibi doğruysa 10,5 Lt yani 0,160 YTL yakıyorum. Bakalım ne olacak... Sağlıcakla kalın.




  • Selam Serkes;
    Laguna I için konuşacak olursak en son 2002 üretimleri mevcut.2003'ten sonra Laguna II'ler çıktı.Ama benim kişisel görüşüm görünüm olarak Laguna I'ler daha hoş.Laguna I'lerin versiyonları ise şöyle;

    **Laguna 1.6 110 HP
    **Laguna 1.8 120 HP
    **Laguna 2.0 140 HP
    **Laguna 2.0 Auto 115 HP
    **Laguna 3.0 216 HP
    **Laguna 1.9 Diesel 100 HP

    Türkiye'de 3.0 216 HP'lerden sınırlı sayıda bulunuyor.Bir adet Düzce'de satılık var şuan.Ama en çok piyasada 1.6 110 HP 2.0 140 HP ve 2.0 115 HP modelleri bulunmakta.En az ise 1.8 120 HP 1.9 diesel 100 HP mevcut.En çok bildik versiyonu ise 2.0 140 HP'ler.Donanımı ise üst seviyede.Tam otomatik dijital klima,deri döşeme,konuşan yol bilgisayarı,sürücü koltuğunda 3 hafıza vs. mevcut.
    Ben 2001 model 2.0 RXT 16 valve 140 HP kullanıyorum.Bakımlarını yaptırdıktan sonra büyük bir sorun çıkarmıyor.Bence fiyatları şu ara çok uygun.Lpg ile kullanımda çok da ekonomik oluyor.Aracımın geçen 100.000 km bakımını yaptırdım.Lastiklerini yeniledim.Sanki ilk günkü gibi oldu.Çok sessiz yol alıyor.Uzun yolda hiç yormuyor.İç hacmi çok geniş.Temiz bir Laguna 2.0 RXT 140 Hp bulursan almanı tavsiye ederim.






    quote:

    Orjinalden alıntı: serkes

    LAGUNA (İLK KASA) ALMAYI DÜŞÜNÜRSEM HANGİ SENE / HANGİ MODEL( RXT -RXE..vs) / HANGİ MOTOR (HP-beygir) / HANGİ LPG MARKALARI (UYUMLU)
    BAKMAM LAZIM.

    BU KONU İLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

    TEŞEKKÜRLER.





  • Bugün Benim Arabanın Kalorifer Motorundan Dumanlar Çıktı...Söküp İçine Baktım Ama Motorun Yandığı Belliydi...Emin Olmak İçin Motoru Söktüm Gerçektende Arıza Var...

    Tabi yeni bi motor lazım diyerekten renault mais in yolunu tuttum 400 ytl fiyat çıkardı motora , zor bela orjinal parçasıydı o yüzden 300 ytl ye aldım...

    İnşallh daha büyük sorunlarla karşılaşmayız...
  • http://www.araba.com/172151.html

    değişik bir laguna ...
    incelemeye sunarım...
  • 2001 1.6 lagunayla bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım bakımlarını düzenli olarak yaptırınca bi sorun çıkarmıyo uzun yolda gerçektende yolcuları ve sürücüyü yormuyo
  • Düzce'de satılık olan bahsettiğim Laguna 3.0 İnitiale buydu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: dsc86

    http://www.araba.com/172151.html

    değişik bir laguna ...
    incelemeye sunarım...

  • Laguna III
  • ewt üstü açık halini ilk defa gördüm...hep bantlıydı bi tarafları
  • Sanırım yakında satışa sunulacak.
  • türkiyede ne zaman satışa başlar bilemiyorum ama 15 gün sonra üzerindeki örtü tamamen kalkacak..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.