Şimdi Ara

LANCER 2006

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4 ay önce otomatik şanzıman olan lancer aldım. Ama performans istediğim gibi çıkmadı. Araç düz yolda 80 90 ı buluduğunda motor biraz bağırıyor. halbuki bu araçlar 140 a kadar banamısın dememsi lazım diye düşünüyorum. Acaba otomatik vites olduğundan mı böyle çünkü otomatik vitesler genelde 4 vitese kadar. Manuellerde performans nasıl merak ediyorum. Aracımın km si daha 47 binde. Km oynanmadığına eminim çünkü servis kayıtlarında km ler düzenli girilmiş. Servise götürdüm bişey yok dşyorlar. Nedir bu aracımın problemi anlamadım? Bu konuda bilgisi olan lancer severlerden cevap bekliyorum...



  • Merhaba, ben de mayıs ayında 100.000 km'de olan 2004 Lancer AT aldım. 7.000 km yol yaptım. deneyimlerime göre motor devri 2500'ü geçtiğinde motor sesi duyarsınız. hız bazında değil de motor devri ve asfaltın cinsi bakımından değerlendirirseniz daha iyi olur kanaatindeyim. otomatik vites 4'te iken 90 km hızı 2700 devir civarında yapıyor yanlış hatırlamıyorsam ve 3000 devir de 110 civarı.
    bunu kontrol edin eğer 90 km hızla giderken devriniz yüksek ise servise uğramanızda fayda vardır.
  • Motor devri aynen dediğiniz gibi 110 kmde 3000 deviri pek geçmiyor.
    Heralde 4 vites olduğu için bu şekilde. Manule göre biraz performans düşüklüğü var mı bana mı öyle
    geliyor diye merak ettim.
  • performans düşüklüğü gibi anılması çok normal. dişli çapları çok farklı olduğu için araç düşük devirlerde daha ağır kalıyor gibi görünüyor. ama eğer yüksek devirli kullanmaktan korkmazsanız 3000 devirden sonra dehşet. bu arada ben D konumundayken gaz pedalı üzerindeki baskı ile vitesin değiştirilebildiğini keşfettim. bu sayede tam otomatikte iken bile manuel gibi yüksek devirlere çıkartabiliyorum arabayı. ama tabii ki sadece gerektiğinde. yoksa yakıt çok artıyor. şu anda şehir içi klima açık olarak 100 km'de yaklaşık 9-10 litre LPG tüketiyor. uzun yolda da aynı ama uzun yolda 110-120 aralığında (klimalı) kullandığım için o da ekonomik sayılır :)

    150-160 km hızlara kadar çok rahat çıktım. daha üstü için otoban'da denemek daha uygun olur. ama otomatiğin en güzel taraflarından biri bence insanı agresiflikten biraz uzaklaştırması. daha önceki Ladam ile bazen trafikteki kazmalara kızıp asabileşebiliyodum. bunda çok sakinim. gerekmediği sürece gaz pedalına yüklenmiyorum. yüklenince de istediklerimi karşılıyor. çok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msadness -- 2 Ağustos 2011; 14:59:30 >




  • MERHABALAR
    Bende 2004 AT si var 6 yıldır keyifle kullanıyorum.
    otomatik olanı düz vitese göre(kuzenimede var ordan biliyorum) daha
    hantal normal olarak ama yüksek devirlerde kullanırsan problem yok gayet
    iyi gidiyor.
    msadness arkadaşımın dediği gibi vitesi düz gibi kullanabiliyorsun gaz pedalına verdiğin baskıyı
    ayarlayarak. son süratimi 200 olarak gördüm daha yukarı düz vitesi çıkıyor
    bizimki değil ama üzerinde yüksek sürati tutup çok hızlı ortalama yakalayabiliyorsun.
    Benzinine biraz kıyıp yüksek devirlerde biraz kullan, aracın yapabilitesini tanı hoşlanacağına eminim
    (bir önceki aracın çok kuvvetliyse bilemem)

    SAYGILAR...
  • Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..
  • Haşimbir arkadaşım bi önceki aracım 1995 model Corolla GLİ idi ve arabayı bilen bilir o araba çok atik bir arabaydı ama ondan da değil.ben hız tutkunu biri değilim aslında. Sadece belli bir hıza gelince motorumun bağırması hoşuma gitmedi. Ama dediğiniz gibi AT olması bir de ileri ancak 4 vitese kadar çıkması bunda etken sanırım. O halde servisle tamirciyle uğraşmama gerek yok.
    Varsın yavaş gitsin sorun değil. Yeter ki bayırda ya da sollarken bana sorun yaşatmasın. 120 yi çok nadir geçerim zaten. Zaten 120 de 3000 deviri çok az geçiyor. Yüksek devirde kullanamam çok yakar çünkü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.