Şimdi Ara

Lancer rölanti sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2005 model, 1.6 motor, manuel, benzin & lpg'li lancer aracımda dün akşam itibariyle daha önce yaşamadığımız bir durum yaşıyoruz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.

    * Aracı çalıştırdığımda (vites boşa, el freni çekili) ve henüz motor da ısınmamışken 2500-3000 ile çalışmaya başlıyor.
    * Yaklaşık 15 dakika bu şekilde çalışma sonrası motor sıcaklığı artıyor ve normale geliyor, buna paralel olarak devir de 1600 civarına düşüyor. Biraz daha beklememe rağmen daha fazla düşüş olmadı. Normalde 800 devir civarına inerdi.
    * 1. vitese takıp harekete geçtiğimde herhangi bir sorun olmadan kalkıyor ve ilerlemeye başlıyor. Biraz hızlanıp vites yükselttiğimde araç normalde olduğu gibi 800-1000 arası devirlerde gidebiliyor. Herhangi bir sorun hissedilmiyor.
    * Işık ya da trafik nedeniyle durup vitesi boşa aldığımda devir 2000 seviyelerine yükseliyor ve sürekli bu devirde bekliyor. Tekrar yürümek için vitese taktığımda ise normal devrine düşüyor.
    * Düz yolda, 1200 devir civarında, 2. viteste giderken, aracın devrini iyice düşürüp stop etme noktasını görmek istediğimde ise garip bir durum oluyor. Araç stop etmeden sürekli gidiyor :) Aha diyorum otomatik oldu araba sonunda :) Fren, gaz, debriyaj hiçibiri basılı değil, düz yol, 2. viteste araç kendi kendine gaz verip deviri sabit tutup ilerlemeye devam ediyor.
    * Aynı denemeyi 1. viteste de yapıyorum. Araç yavaşlamakla beraber stop etmiyor ve kendi verdiği gazla ilerlemeye devam ediyor. Ancak şöyle bir durum oluyor. Kendi verdiği gazla 1500 devire çıkıyor ve hafifte sarsılıp yavaşlıyor ve 1000 devire düşüyor. Sonra tekrar gaz verip 1500 devire çıkıyor, gene sarsılıp yavaşlıyor ve gaz verip hızlanıyor. Bu durum sürekli devam ediyor.
    * Hafif yokuş yukarı bir yola geldiğimizde ise araç neredeyse 500-600 devirle yol almaya devam edebiliyor. Ne olur ne olmaz diye stop etme denemesine devam etmeyeyim dedim bu durumda :)

    Aracı yarın Kartal Oto Sanayi'ye götüreceğim. Rölanti valfi temizliği veya değişimi bu durumu çözer mi ve bunun maliyeti yaklaşık ne kadar olur? Ya da sorunun kaynağına ilişkin farklı fikri olan var mıdır? Durumu daha anlaşılır yapabilmek için denemem gereken farklı bir durum varsa deneyebilirim.

    İlgilenip cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.







  • murathaser M kullanıcısına yanıt
    merhaba rolanti valfi ayarsız rolanti ayarı yapılması gerekir test cihazıyla yapılması gerekmektedir.
  • Teşekkürler...
    Gelen cevaplara göre araştırmayı derinleştirip servise gitmek daha faydalı olacak malum :)
  • murathaser M kullanıcısına yanıt
    tavsiye edebilcegim serviswww.satalotomotiv.com
  • murathaser M kullanıcısına yanıt
    kardeş aynı sorun bende mevcut arıza tespitini yapabildin mi buradaki ustalar çözemediler
    oksijen sensörü veya rolanti valfi olma ihtimali varmıdır.
    bir arkadaşta gaz teli olabilecegini söyledi
    ama bilemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.