Şimdi Ara

LanCool PC-K60W vs. NOX Coolbay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum, bu iki kasa arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz? Önceliğim kaliteli ve sessizliği etkili soğutmayla verebilmesi ama önce sessizlik.

    Lancool incelemesi:http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/lancool-k60_k56-01
     LanCool PC-K60W vs. NOX Coolbay


    Coolbay incelemesi:http://www.pclabs.com.tr/2009/08/24/nox-coolbay-hx-kasa-incelemesi/
     LanCool PC-K60W vs. NOX Coolbay


    Bu fiyat aralığında PSUsuz Mid-Tower önereceğiniz başka kasa var mıdır?







  • her iki kasa da gayet güzel ve incelemelerde iyi yorumlar almış..
    kalite belli bir seviyenin üzerinde olduğuna göre göz zevki olarak hangisi hoşuna gidiyorsa onu al..
    nox un daha sade ve sağlam bir görünüşü olduğu için ben onu tercih ederdim
  • Nox ikisi arasından daha iyi olan bana göre.NZXT tempest ta alternatif olabilir 250tl civarı icin.
  • Bence lancool k60w psu ile de geldiğinden ihtiyaca göre daha avantajlı olur diye düşünüyorum.
  • İkisinin de soğutması çok güzel, 4 adet fanla. PC-K60'ı kullandığım için sessiz diyebilirim, diğeri hakkında bilgim yok.
  • cevap veren herkese teşekkürler
    coolbayın görünüşü daha güzel, ama biraz fazlaca büyük. toz filtresinin olmamasıda bana göre ciddi bir eksiklik, kasayı yerde çok toz çekebilecek bir yerde kullancağım.
    lancool ise daha bir fonksiyonele benziyor. gönlüm biraz daha lancooldan yana

    quote:

    Orijinalden alıntı: şifacı

    Bence lancool k60w psu ile de geldiğinden ihtiyaca göre daha avantajlı olur diye düşünüyorum.


    psum var, hangisini alırsam alayım psusuz alacağım.
  • Kardeş iki kasada güzel görünüyor, Lian li kasayı görme şansım olmadı ama nox kurduk birkaç müşteriye sessiz ve iyi soğutuyor noxun kasası. Oldukça sessiz ve iç hacmi iyi diyebilirim. Toz filtresi ise önemsiz bir detay inan toz filtresi olsada olmasada çok şey farketmiyor. 3-4 ay önce cm haf932 toplamıştık, bu kasadada yoktu filtre, müşteri 1 liraya gidip sineklik alıp takmış yani çözüm çok.
  • Lian Li çok şık bence. Şimdi fotoğraftan tercih yapmak yanıltıcı olabiliyor. İmkanın varsa git kasaları gör. Ben Lian Li öneririm ama... Çok kaliteli bir kasadır
  • Arkadaşlar bir yanlışı düzeltmek isterim. Yukarıdaki kasa lian Li tarafından üretilmekle birlikte Lian Li markasını taşımamaktadır. Yukarıdaki kasanın markası "LanCool" modeli ise "PC-K60W" dir.

    Nasılki Wolksvagen'in ürettiği "Skoda" ya Wolksvagen demiyorsak bu kasaya da LianLi diyemeyiz. Zaten LianLi isteseydi kutunun üzerine "Powered by LianLi" yazmak yerine kocaman LianLi yazardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superman34

    Arkadaşlar bir yanlışı düzeltmek isterim. Yukarıdaki kasa lian Li tarafından üretilmekle birlikte Lian Li markasını taşımamaktadır. Yukarıdaki kasanın markası "LanCool" modeli ise "PC-K60W" dir.

    Nasılki Wolksvagen'in ürettiği "Skoda" ya Wolksvagen demiyorsak bu kasaya da LianLi diyemeyiz. Zaten LianLi isteseydi kutunun üzerine "Powered by LianLi" yazmak yerine kocaman LianLi yazardı.



    Ancak Lian Li'de durum farklı, Lancool bir seridir. Tamamiyle Lian Li markası tarafından üretilir. Lancool serisi kasalar, Lian Li'nin kasalarının tüm özelliklerini neredeyse tamamiyle taşımaktadır. Tek fark kullanılan malzemedir. Lian Li kasalarda aliminyum kullanılırken (ki daha kaliteli ve pahalı bir malzemedir), Lancool kasalarda ise Japon Çeliği ( CECC diye birşeydir bu, biraz daha ağırdır aliminyumdan ve kalitesiz olduğu söylenir ) kullanılmaktadır.

    Lian Li'nin Lancool Serisini çıkarma amacı kaliteli kasalarının ucuz versiyonunu üretmek istemesidir. Aradaki tek fark malzemedir ki ürünleri arasında gözle farkedilebilicek hiçbir fark yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidblue -- 10 Kasım 2009; 19:04:35 >




  • @solidblue

    Lancool seri falan değil markadır arkadaşım. Üretimini Lian Li yapmaktadır. Skoda yı da tamamiyle Wolksvagen üretir ama Wolksvagen in skoda serisi diye bir şey yok değil mi? Üst seviye ürün üreten firmalar orta-alt segmette pazar payı elde edebilmek için buna başvuruyorlar. Eğer yurtdışı online satış sitelerine bakarsan Lancool markadır ama burada tam tersi Lian li nin sanki bir modeliymiş gibi Lian Li başlığı altında satış yapılıyor. Lancool un kalitesine söylenecek söz yok, oldukça iyi ürünler fakat Lian Li başlığı altında listelenip sanki modelmiş gibi gösterilerek satılması yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 10 Kasım 2009; 22:01:27 >
  • solidblue;

    Peki senin dediğin gibi ise neden kutuların üzerinde marka olarak "LianLi" yazmayıp "Powered by LianLi" yazıyor ?
  • Marka imajını zedelememek içindir. Gerçi pek zedelencek durum da yok, sadece malzeme çelik olmuş, gerisi aynı. Daha uygun fiyata verebilmek için.
  • LanCool PC-K60W bence bunu al aynı sekılde hd5850 yı bu kasaya taktık cokta ıyı sogutması var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superman34

    solidblue;

    Peki senin dediğin gibi ise neden kutuların üzerinde marka olarak "LianLi" yazmayıp "Powered by LianLi" yazıyor ?


    Haklısınız, sizin dediğiniz gibi bu. Ben yanılmışım özür dilerim. Lancool sizin de dediğiniz gibi Lian Li tarafından üretilen bir alt markaymış aslında. Amaç da Lian Li kalitesinde ama malzeme farkıyla daha uygun fiyatları kasalar üretmek.

    Ucuz malzeme denilip aldanmayın ama sakın. Lancool kasalar da Lian Li kadar şık bana kalırsa. Ucuz malzeme dediği şeyi gördüm, oldukça da kaliteli birşeydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.