Şimdi Ara

Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford’un efsanevi ticari aracı olan Transit, artık Transit Custom ve Tourneo Custom olarak satışa sunuldu. Bu yıl Antalya’da düzenlenen lansman ile basına sunulan yeni Transit Custom ve Tourneo Custom farklı tasarımı, düşük yakıt tüketimi ile ön plana çıkıyor. Yeni ürün ailesinde minibüs, van ve kombi olarak 3 farklı gövde tipiyle satışa sunuluyor.

    Transit Custom ve Tourneo Custom efsanevi model olan Transit modelinin sağlamlık ve dayanıklılık mirasını koruyor. Büyüyen ve gelişen Türk ekonomisine paralel olarak sınıfının jenerik ismi olan Transit ailesi genişlemeye, pazara uygun ürün çeşitliliğini artırmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen Transitler artık lüks, teknoloji ve ileri güvenlik sistemleri ile ön plana çıkıyor.

    Sürüş

    Lansman boyunca Ford Transit Tourneo Custom modelini kullanma şansı elde ettik. Tourneo Custom Ford ailesindeki yeni tasarım dili ile adaptasyon sağlamış. Gerek ön hatlar gerek arkada bulunan stop grubu otomobile dinamik bir hava katmış. Sürüşe geçtiğimizde ise alışmış olduğum Transit modelinin o sert yapısı kendini tamamen konfor ve teknolojiye bırakmış. Özellikle iç kokpit markanın yeni tasarım dilinden esintileri direkt olarak yansıtıyor. Kullanılan deri kumaş karışımı koltuklar ve ön konsoldaki malzeme kalitesi konfor çıtasını yükselten detaylar arasında. Alışılmış olan arkadan itişli aktarım organı yerine bu modelde 2.2 litre önden çekişli bir sistem kullanılmış. 2.2 litrelik bu ünite 155 PS güç üretiyor. Süspansiyon sistemi konfor odaklı olması için yumuşatılmış. Bu detay transiti virajlarda kasanın fazla salınım yapmasına sebep oluyor. Ancak güvenlik sistemi olan ESP burada anında devreye girerek tehlikeyi önlüyor. Bunun yanında Dinamik Tork Kontrolü size virajlarda yardımcı olan bir başka güvenlik sistemi. Ford Tourneo Custom ve Custom modellerinde yakıt tüketimi ile de ön plana çıkıyor. Start&Stop sisteminin yardımı ile 100 Km’de 6.6 litrelik yakıt tüketimi ile de iştah kabartıyor. Biz performans odaklı kullanımımız sırasında 10 litrelik bir değer elde ettik Ancak Eco modu aktif olarak kullanıldığında bu değerlere yakın bir rakam elde etmek mümkün. Ford bu modeller ile ticaretin konforlu rakiplerine atıfta bulunur bir şekilde satışa sunuldu gerek fiyatı gerek servis olanakları ve gerekse ekonomik tüketimi ile de alınacak seçenekler arasında.

    Yenigün: “Ford Otosan Kocaeli fabrikası Ford’un yeni segmente girmesinde öncü rol oynuyor”

    Otosan Genel Müdürü Haydar YENİGÜN yaptığı açıklamada şöyle konuştu. “Ford markasına yeni bir segmentin kapılarını aralayan ve bu sayede markamızın Türkiye’deki liderliğini pekiştirecek olan Tourneo Custom ve “2013 Yılın ticari Aracı” seçilen Transit Custom modellerimiz bizi gururlandırıyor,” dedi. Ford’un aralıksız son 10 yıldır 60’a yakın markanın kıyasıya yarıştığı pazarda en çok satan otomotiv markası olduğunu da hatırlatan Yenigün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yılın ilk aylarında büyük değişimler yaşadığımız iç pazarda doğru tedbirleri alarak 2012’nin ilk 9 ayının sonunda da toplam pazar birinciliğimizi sürdürmeyi başardık. 2012 yılının ilk 9 ayında 554 bin 837 adet satış gerçekleşirken Ford Otosan olarak binekte 33 bin 988, hafif ticaride 18 bin 450 ve orta ticaride de 19 bin 929 adetlik satış gerçekleştirdik. 2012’nin ilk 9 ayı itibariyle binek, hafif ve orta ticari segmentlerinde toplam 72 bin 367’lik satış adedine ulaşarak istikrarlı büyümemizi sürdürdük. İlk 9 ay sonuçlarına göre pazar payımız yüzde 13,8. Yılı bu şekilde tamamlayarak 2012’yi 11’nci kez lider olmayı hedefliyoruz”

    Özüner: “Transit Custom ve Tourneo Custom, Ford’un Türkiye’deki gücüne güç katacak”

    Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Ford marka ürünlerin inovatif, sınıf lideri teknoloji ve çekici tasarıma sahip olmalarının yanı sıra Ford Otosan olarak Türkiye özelinde müşteri memnuniyetinde de öncüyüz” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Ford ve Ford Otosan olarak teknolojiyi demokratikleştirmeye devam ediyoruz. Transit Custom ve Tourneo Custom modellerimiz Ford SYNC, Şerit Takip Sistemi, Dinamik Tork Kontrolü, Otomatik Start/Stop, ESP, Yokuş Kalkış Sistemi, Aktif Devrilme Kontrolü, Yüke Duyarlı Kontrol, Aktif Savrulma Kontrolü, Akıllı Şarj Sistemi, Gelişmiş Akü Yönetimi Sistemi, geri görüş kamerası gibi segmentlerinde öncü ve rakipsiz donanımlarla satın alınabiliyorlar,” dedi.

    Geleneksel Transit özelikleri: Düşük Kullanım Maliyeti ve Dayanıklılık

    Transit Custom ve Tourneo Custom sahip olduğu 2.2 litre geliştirilmiş Duratorq TDCi dizel motoru ile sınıfının en düşük yakıt tüketimini sunuyor. 100PS, 125PS ve 155PS’lik güç versiyonlarıyla sunulan bu yüksek torklu ve iyi tepki veren motor, Euro 5 normunu karşılayan araçlarda standart olarak Otomatik Start/Stop sistemi ile birlikte sunuluyor ve ortalama 6,6 litre/100 km yakıt tüketiminin yanı sıra 174 gr/km’lik CO2 salımı verileri sunuyor.

    Ticari Araçlarda Teknoloji Yeniden Tanımlanıyor

    Transit Custom ve Tourneo Custom, zengin donanım ve motor seçenekleri ile Türk otomobilseverlerin tüm beklenti ve ihtiyacını karşılıyor. Van Trend, Kombi Trend ve Kombi Deluxe versiyonlarına sahip Transit Custom’ın Trend versiyonunda ESP ve Dinamik Tork Kontrolü, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon gibi donanımlar standart olarak yer alıyor. Trend, Titanium ve Titanium Plus donanım seçeneklerine sahip Tourneo Custom’ın giriş seviyesindeki Trend versiyonunda ise Ford SYNC, perde ve yan havayastıkları, ön ve arka park sensörü, önden ve arkadan üflemeli klima, entegre yan perdeler ve karartılmış arka camlar, yatabilen arka koltuklar, ısıtmalı ve bel destekli sürücü koltuğu, 16 inçlik alüminyum jantlar ve halı taban kaplaması gibi özellikler standart olarak bulunuyor.

    Transit Custom ve Tourneo Custom Modelleri Şıklık ve Fonksiyonellikte Çıtayı Yükseltiyor

    Çarpıcı yeni görünümü, şık iç tasarımı ve sürüş dinamikleri, akıllı teknolojileri ve sınıf lideri yakıt ekonomisiyle Ford Tourneo Custom, yolcu taşıma araçları sınıfında şıklık ve fonksiyonelliği yeni bir düzeye çıkarırken Transit Custom da Kombi ve Kombi Van modelleriyle hem yük hem de personel taşıyan kullanıcılara hitap ediyor. Sekiz ya da dokuz koltuklu düzenlemelerle sunulan Tourneo Custom, 4.97 metrelik kısa şasi ve 5.34 metrelik uzun dingil mesafeli iki versiyona sahip ve her ikisi de hem yolcular hem de bagajlar için geniş alan sağlıyor. Transit Custom ise kullanıcılara kendilerine en uygun yük alanını seçebilme imkanı sağlıyor. Transit mirasına tamamen sadık kalan Transit Custom, sınıf lideri yük taşıma yeteneğiyle birlikte yenilikçi yük alanı özellikleri de sunuyor.

    Sürücüye Özel Özellikler

    Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin yepyeni iç bölümü, gelişmiş teknolojiler ve üstün sürüş dinamikleriyle sınıflarına sürücü odaklı yeni bir kullanım anlayışı getiriyor. Modern ve şık görünümlü kokpitte şişeler, telefonlar ve belgeler için akıllı eşya yeri çözümlerinin yanı sıra şık bir gösterge paneli de bulunuyor. Uygun sürüş pozisyonunun bulunabilmesi için kolay ayarlanabilir koltuklara ilave olarak direksiyon kolonu derinlik ve yükseklik ayarları da yeni araçlarda mevcut.

    Akıllı Teknolojiler

    Transit Custom ve Tourneo Custom, Ford'un binekler araçlarda sunduğu özellikleri taşıyor.

    ECOnetic Teknolojiler: Ford’un gelişmiş, düşük CO2 özellikleri arasında Euro5 motor ile Start/Stop ve Akıllı Şarj Sistemleri de bulunuyor.

    Sesle Kumanda Edilen SYNC, Araç İçi Bağlantı Sistemi: Basit sesli komutlarla çalan müziği yönetme, telefonla arama yapma, gelen aramaları yanıtlamanın yanı sıra sürücünün cep telefonunu gelen yazılı mesajları sesli olarak okuyan SYNC sistemi, herhangi bir çarpışma durumunda sürücünün Bluetooth bağlantılı cep telefonunu üzerinden 112 acil yardım servisini lokal dilde, otomatik olarak arıyor.

    Acil Durum Desteği: SYNC sayesinde sunulan bu özellik, araç içindekilerin kaza halinde Acil Yardım Hizmeti ile bağlantıya geçmesine olanak tanıyarak, kaza yerinin GSP koordinatlarını yetkililere bildiriyor.

    Gelişmiş Güvenlik Sistemleri: Standart olarak ESP ve Dinamik Tork Kontrolüne ek olarak sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıklarını içeriyor.

    Geri Görüş Kamerası: İç aynaya entegre edildi.

    Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Sürücü İkazı: Yeni nesil sürüş destek sistemi, sürücünün istemeden şeritten ayrılması ya da direksiyon başında yorulması durumunda sürücüyü uyararak olası kazaların önlenmesine yardımcı oluyor.




     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda


     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda


     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda


     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda


     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda


     Lansman-Ford Transit Custom | Ticaretin Makam Aracı Yollarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asist_3434 -- 23 Ekim 2012; 13:14:54 >







  • Sol şeridin yeni sahibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    Sol şeridin yeni sahibi.

    Daha güçlü olmasını ve sürücüye bunu yansıtmasını beklerdik. Ancak ülkemiz vergi ve benzin fiyatları malum
  • Hala çok havada ve leylek gibi duruyor.
    Transporter-Vito gibi ayakları biraz yere bassaydı.
  • bir transporter değil malesef.
  • İçi gerçekten güzel ama dışı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim..
  • Çok güzel olmuş bu sıonıfın en sıradışı en yakışıklı aracı olmuş önden çekişe geçmeleri yakıt ekonomisini artıracaktır konsolda gayet güzel tebrikler ford a
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    Çok güzel olmuş bu sıonıfın en sıradışı en yakışıklı aracı olmuş önden çekişe geçmeleri yakıt ekonomisini artıracaktır konsolda gayet güzel tebrikler ford a

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    Hala çok havada ve leylek gibi duruyor.
    Transporter-Vito gibi ayakları biraz yere bassaydı.

    Konfor ve ticareti aynı konseptte suna bilmek için böyle bir tasarım tercih edilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    Sol şeridin yeni sahibi.

  • aracın genel yapısı çok yüksek amerikan doç minibüsleri andırıyor.Görünüş olarak bir vito yada transporter gibi ince çizgilere sahip değil ve aracın önü(burnu diyelim) eski kasadaki transitten daha yüksek ve her ne kadar vito yada transporterla eşleştirselerde arac ısrarla ben sadece ticariyim diyor resmen.
  • 2.2 motor büyük geldi 1.8 hadi olmadı 2.0 olsaydı daha iyi sonuçlar alabilirdi diye düşünüyorum
  • Cam alt sınırı çok yukarıda. Aracı orantısız ve yüksek gözükmesine neden oluyor. İnceleme fırsatım oldu, araç güzel, pek bir eksiği yok..
  • klima düğmelerinin yerini çok aradılar mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aldım çok memnunum, 155 ps gerçekten gücünü hissetiriyor hele sollama yaparken ataklıgı çok iyi,aracın donanımına gelirsek lüks bir arabada olmayan özelliklerle dolu şimdilik bi sıkıntı şikayet yok bakalım
  • Sürücü göstergeleri görebilmek için kafasını yoldan eğmek zorunda,
    Müzik çalar ile bir işi olduğunda kafasını ortaya çevirecek (alışması zor bir tasarım) ve yoldan yine ayrılacak,
    Klimalara laf bile yok.
  • neden hala daha 90 model transit gibi klima düğmeleri sağ alt çapraza yerleştirilmiş.. azıcık transporterdan örnek alsalar.. aynı şekilde yeni rangerın içide vasat...
  • Ford'a ticari üretmek yakışır hususi biraz fordu aşıyor.
  • Dün bu araç önümde seyrediyordu.
    Arka iki tekeri birbirine bildiğimiz "boru" bağlıyor. Çok iyi göremedim ama boruyu görünce <bu da mı makaslı> dedim kendi kendime.
  • Konu biraz eski ama suan custom bakiyorum full titanium plus pakey fiyati 93 olmus galiba 8+1 otomobil ruhsatli almayi planliyoruz tavsiye edermisiniz bazi kullanicilar yag pompasi ariza yapiyo dediler 20 bin gormeden vs diyolar sizce bu parayi hakedicek bi aracmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.