Şimdi Ara

Laptobum tam performansta çalışmıyor. (Özellikle oyunlarda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar MSI GE72 6QF Apache Pro'm var. Ve bu laptopta oynadığım birkaç oyun var. Ancak bu oyunlara girdiğimde laptop tam performansı ile çalışmıyor ve çok saçma bir şekilde oyunlarım kasıyor. Ancak yine çok saçma bir şekilde, bazı zamanlarda ise laptop tam performansını veriyor ve oyunlarımı yüksek ayarlarda 60 üzeri FPS ile oynayabiliyorum. Bu sorun ilk başlarda nadiren oluyordu ve genelde oyunu ya da PC'yi kapayıp açınca düzeliyordu. Ama bu sıralarda hem sürekli olmaya başladı hem de kapa-aç işe yaramıyor. Çok yüksek ayarlarda oynarsan onan olabilir yazacak arkadaşlar olabilir, bunun ile ilgili bir şey değil. Yani sistemimin yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun değil. Ne olduğunu çözemiyorum, ne denediysem olmadı. Artık böyle platformlarda yardım istemekten başka bir şey elimden gelmiyor.


      Örnek vereyim: Mesela 1 ay önce GTAV'i 50-60 FPS ile yüksek ayarlarda oynuyordum. Bugün açtığımda FPS önce 50'ler ile başlıyor, sonra zamanla 15-20'lere kadar düşüyor. War Thunder'da da böyle oluyor... Grafik ayarlarını düşürüp deniyorum, Low'a çekiyorum mesela fakat yine aynı şekilde FPS 15-20'lere düşüyor. Dediğim gibi sistem yetersizliğinden kaynaklı bir sorun değil.


      Dragon Gaming Center'den güç tüketimi gözlemlerimde ise, oyunlarım kasmaz iken (PC tam performansını verirken) güç tüketimi 100-110 W oluyor. Ancak bu sorunumu yaşadığım sırada güç tüketimi 70 W'ın üzerine çıkmıyor. Merak etmeyin; prize takılı oynuyorum tabi ki :)


    Sistemim:


    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz (8 CPUs), ~2.6GHz

    Ram: 32 GB

    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970M

    VRAM: 3 GB

    DirectX: 12

    Windows 10 64bit


    (Bu arada bir zaman önce kayıt defterinden ekran kartı sekmesindeki "Paylaşılan Bellek" değerini 16 GB yapmıştım. Geri almayı da beceremedim. Bundan kaynaklandığını sanmıyorum ama yine de bilginiz olsun.)


    Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim :)








  • Arkadaşlar sorunu çözdüm, PC'nin fanlarını temizlemem gerekiyormuş. İçini açıp fanları sökmeden saç kurutma makinesi ile hava üflettim ve fırça ile temizledim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.