Şimdi Ara

Laptop açıldığı an kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Laptopu daha önce defalarca macun değişikliği ve temizleme işlemi için açıp kapattım önce onu belirtmek istiyorum. Sorun ise laptopun güç girişinde uzun süre bulunan temassızlık sorunu. Aylardır açıp bakacağım erteliyorum, kabloyu hareket ettirince laptop kapanıyor direk, bataryası da yok çünkü 😀

    Bugün açtım laptopu baktım güç jakına, jakın 1 kutubu kopmuş, kabloyu oynatınca temas kopuyor doğal olarak, neyse zaten bu jakı daha önce değiştirtmiştim aynı sorundan dolayı, düzelmişti, yine elektronikçiye gittim, jaka lehimli bir kabloyu tekrar lehimlemesini istedim ve lehimletip eve geldim, laptopu toplayıp açma tuşuna bastım ama yarım saniye ışığı yandı ve kapandı laptop, sonra tekrar tekrar açmayı denedim ama laptop açılıyor, fan 1 snden az bir süre dönüyor ve hemen kapatıyor laptop kendini.

    Önce harddiski takmadığımı farkettim, takıp tekrar denedim yine sonuç aynı, çalıştığı an kapatıyor kendini laptop. Umarım anakart yanmamıştır, jak kısadevre yapacak şekilde lehimlendiği için koruma amaçlı kendini kapatıyordur laptop. Aşağıya jakın lehim yerinin fotoğrafını koyuyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

    lehimli kablo resimde sağ tarafta olan kablo, birde yandan çekip attım, lehim jakın metal yüzeyine kadar taşmış, acaba o metale temas ettiği için kısadevre oluyor olabilir mi?
    Laptop açıldığı an kapanıyor
    Laptop açıldığı an kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.