Şimdi Ara

Laptop anormal bir şekilde aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eskiden bu bilgisayar böyle değildi warbandda 900 fps bile görmüşlüğüm var pc de öyle çok ısınmazdı. Son iki üç gündür yani elimi bile koyamıyorum oyun oynarken yanıyor bildiğiniz pc kucağımda ama arada soğutucu var ve durum böyle. Bilgisayar i5 gt740m 8gb ram lenovo z500. Geçen haftalarda nicehash miner diye bir uygulama indirmiştim coin kazıp para kazanırım belki diye en fazla 1 saat civarı çalıştırdım ve sonra da sildim acaba bu sebep olmuş olabilir mi ısınmaya ? yanık kokusu da geliyor ayrıca




  • yazının beyazlığı için kusura bakmayın niye böyle oldu bilmmiyorum

  • O bilgisayarda tek fan var galiba, ısınması doğal. Coin miner işlemciyi aşırı kullanarak termal macunun işlevini hızlıca kaybetmesine neden olmuş olabilir. Yapman gerekenleri söyleyeyim:

    1/ Kaliteli bir termal macunla işlemci macununu yenile. Hatta ekran kartının macununu da el atmışken yenile.

    2/ Oyun veya işlemciyi kullanacak render vs işler yapacağın zaman laptopu sabit bir yerde tut, laptopun alt kapağını çıkart ve altına soğutucuyu koy. Havalandırma delikleri yetersiz laptopu böyle kullanman daha fazla serinlik sağlayacaktır. Bu kadar sıcak laptopu kucağında tutmak senin sağlığına da zarar verir, sabit yerde dursun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.