Şimdi Ara

Laptop Aşırı Derecede Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan yaklaşık 8 ay önce dell inspiron g74p45 modelinde i7 işlemcili bir bilgisayar aldım.Bilgisayar genele olarak iyi ama aşırı derecede ısınma sorunu var. İlk başlarda çok fazla rahatsız etmiyordu ama yine de çok ısınıyordu. Ama şu anda resimlerden de anlayacağınız gibi cpu kullanımı çok düşük olmasına rağmen sıcaklık 96 97 derecelerde geziyor ve anca 10 dakka dayanıyor ondan sonra kapanıyor. Araştırdığım kadarıyla i7 işlemciler zaten çok ısınıyormuş ama bu kadarı da çok fazla değil mi?
    Resimler özellikle oyunda çektiğim resimlerdir zaten anca çektim kapandı pc hemen :D o yüzden dolayı performans resmini tam çekemedim cpu kullanımı %40 felan ona göre değerlendirirseniz daha sağlıklı olur.


     Laptop Aşırı Derecede Isınıyor

     Laptop Aşırı Derecede Isınıyor

     Laptop Aşırı Derecede Isınıyor

     Laptop Aşırı Derecede Isınıyor

     Laptop Aşırı Derecede Isınıyor







  • Fanın dönüş hızı nı bi kontrol ederimisin . Bide hava kanallarına hava tutabilirsen bi temizle pislenmeden olmuş olabilir.
  • Onu nerden kontrol edicem onuda söylermisin ayrıca hava tut diyosun açıkcası laptop olunca biraz korkuyorum bozarım diye ama sen bana nasıl yapılacağını tam olarak tarif edersen denerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon420 -- 11 Eylül 2011; 12:49:58 >
  • Elinde pc kompresörü yoksa soguk ayarlı bi şekilde çok yaklaştırmadan hava kanallarına genelde sag tarafta olur saç kurutma makinesi ile hava tut. Bide fan sesine bi bak . Elime gelen bi laptop da fan çalışmıyordu pislikler yumak oluşturmuştu sonradan farkedebildik.

    Korkmanıza gerek yok zarar vermeniz o kadar kolay degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_dunya -- 11 Eylül 2011; 14:56:27 >
  • işte oda yok var bi tane eski bişi oda sıcak üflüyor sadece ama bakıyım peki diyelim bunları yaptık pislik var ise temizlediğimizde kesin kapatma sorunu veya ısı sorunları gidecekmi yani %40 cpu kullanıyo pc kapanıyo.

    Fan sesi çok geliyor kulağıma ama sol alt köşeye herhalde işlemcinin olduğu yere elimi tuttuğumda fan üflemesini hissedemiyorum.
  • Genelde laptoplarda pislik ten tıkanma çok olur . Bir çogunda bu yöntem başarı göstermiştir. Yatakta koltuk ta halıda üzerimizdeki kıyafetten pislikleri kumaşımsı parçaları çeker ip gibidir bunlar fanın miline dolanıp fanın saglıklı dönüşünü engeller.

    Her 6 ayda bir böyle hava tutarak bi temizlik yapmanızı öneririm. 5 yıldır aynı şekilde toshiba laptop umu kullanırım daha bir kere sorun çıkartmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_dunya -- 11 Eylül 2011; 15:12:31 >
  • temizle
  • tmm temizlemeye çalışacağım fana bakıyım sana tekrar buraya yazarım
  • Sonuçtan bizi debilgilendirmeyi unutma diger sorun yaşayan arkadaşlarda faydalansın. İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.