Şimdi Ara

Laptop Bataryası Tamiri !! Yardım Edin Lütfen !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar şu anda elimdeki dandik laptobumun bataryası öldü şarj falan tutmuyor artık bende diyorumki ;

    Bu bataryanın içersini açıp içersindeki şarjlı pilleri yerinden çıkarıp bunların yerine 2,2 A lik Ni-Cd şarjlı pillerden kullansak ;

    Bataryayı tekrar eski haline yani şarj tutar haline getirebilirmiyiz arkadaşlar böle birşeyi deneyen arkadaşlar varmı varsa yardımcı olabilirlermi ??

     Laptop  Bataryası Tamiri !! Yardım Edin Lütfen !!


     Laptop  Bataryası Tamiri !! Yardım Edin Lütfen !!







  • Ni-Cd değil içindeki piller http://cgi.ebay.com/Ultrafire-Cree-LED-Torch-PCB-Protection-18650-Battery-/270629358026?pt=US_Flashlights&hash=item3f02c449ca yandaki gibidir. Ancak pilleri sökmeden önce sistemi farklı bir kaynak ile beslemeniz gerekli biraz araştırın bolca kaynak bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozkan1987 -- 4 Eylül 2010; 22:25:50 >
  • İçine sığarsa ni-cd da olsa pilleri değiştirmek mantıklı. ama ısınma yapar mı bilemem. deneyip görmek lazım. tabi pil süresi ne kadar olur bilinmese de hiç olmamasından iyidir ama dimi.

    Bu arada eski ni-cd pilleri şoklayarak düzeltilenleri biliyorum. yine "ama" bunun tehlikeli ve li-ion pillerde denemediğimi söyleyeyim.
  • ni-cd piller ion piller kadar verimli olmazlar ve istenilen gerilimi tutturabileceğini zannetmiyorum. bence yeni bir laptop pili almam daha güvenilir olur. çünkü pilden tasarruf edeyim derken laptoptanda olabilirsin. pil takılı olmadan direkt adaptörlerlede açlışabilirsin.
  • Zaten bugün içini açayım dedim laptop bataryasının içinden 8 tane kalem pilden biraz uzun karton renginde piller çıktı içersinde 2 şer adette kontrol devresi mevcut bana 3 saat gideceğine orjinal batarya ile gitsin 1,5 saat o bile yeter arkadaşlar yapmak bişe değilde ikinci problemde kaç ma lik ni-cd pil kullanacaz oda belli değil acaba olurmu meret yaa şimdi laptop adam akıllı olsa hızlı falan gider sıfır batarya alırım ama malesef eski yanii
  • http://www.youtube.com/watch?v=BtqRvAu71Gw

    burda bişeyler anlatıyor ama ingilizce çok fazla anlamadı.

    kaç miliamperlik pil kullanacağını şöyle anlayabilirsin.(piller bitiktiya bu yöntem çok işe yarayamayabilir)

    kaliteli bir ölçü aleti ile bilin artısına eksisine probları deydir ölçü aleti akım kademesiydeyken.bu bir yöntem ama pillerr bitikya olmayabilir.bu yöntemi ben arkadaştan duydum bende kaliteli ölçü aleti yok ne kadar doğru sonuç verdiğini bilmiyorum denemek lazım mesela gp 2500 ma pilde ölçüm yapınca 2500ma yakın sonuçlar veriyormu




  • kesinlikle olmaz, şarjı/deşarjı tamamen farklıdır.
  • Bugün kadıköy yazıcıoğlu pasajında aradım pilleri bulamadım ya sıfırda çok para değmez laptopa yaa acaba denemeye değermi ??
  • laptobunu gözden çıkarıyorsan değer. ama yeni bir laptop alacak durumda değilsen hiç deneme, laptobunu pilsiz sadece adaptörle çalıştır.
  • işte bu yüzden evde kullanılan laptopların bataryası %70 doluluk oranında buzdolabında saklanmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swordmaster

    işte bu yüzden evde kullanılan laptopların bataryası %70 doluluk oranında buzdolabında saklanmalıdır.



    Dediğiniz olayın temel mantığı nedir?Yani %70 oranındaki dolulukla saklanmasını sebebi?Hemen dolaba atıyorum macbookuma aldığım sıfır bataryayı :)
  • Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0 °C derecede %2'ye, 25 °C derecede %4'e, 40 °C derecede ise %15'e düşer

    Kaynak
  • demekki ben %70 oranını yanlış biliyormuşum. iki yıl önce asustan bir tekniker anlatmıştı &70 oranını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.