Şimdi Ara

Laptop chipset tamir vb. bir şey yapılıp yapılmadığını nasıl anlayabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İkinci el bir laptop alacağım ancak ekran kartı ya da diğer chipsetlerinden birinde tamir görmüş olma ihtimali korkutuyor.Bunu programlarla anlama şansım var mı yoksa içini mi açmak gerekiyor? İçini açsam ben anlayabilir miyim? bu iş için bilgisayarcıya para vermek istemiyorum açıkcası.



  • yapan adam iyi yapmışsa zaten sen baksanda anlayamazsın. ama hayvan gibi yapmışsa bakınca anlaşılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    yapan adam iyi yapmışsa zaten sen baksanda anlayamazsın. ama hayvan gibi yapmışsa bakınca anlaşılır

    İyi yapmışsa bilgisayarcı da anlayamaz mı acaba? Götürmeye gerek olmadan sadece ben mi açıp baksam ya da hiç bakmasam mı ki:)
  • Sadece klavye kaldırılarak açılıp açılmadığı belli olur çünkü oradaki flex kablolarda genelde bant oluyor ve flex kabloları tutturan klipsler çok ince, kırılgan plastiklerden oluşuyor. Tozu, bantın yapışma durumu, minik plastikler, bir de vidalar ipucu verir.
  • Onu anlaman zor. içini bile açmadan bozuk chipseti idare edecek kadar düzeltebiliyosun. Alırsın 2 ay sonra ekran kartı göçer filan riskli iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barbar adam

    Sadece klavye kaldırılarak açılıp açılmadığı belli olur çünkü oradaki flex kablolarda genelde bant oluyor ve flex kabloları tutturan klipsler çok ince, kırılgan plastiklerden oluşuyor. Tozu, bantın yapışma durumu, minik plastikler, bir de vidalar ipucu verir.


    Alırken içinin açılmasını istemek de garip olacak ama başka çare yok sanırım. Teşekkürler:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriolet1981

    Onu anlaman zor. içini bile açmadan bozuk chipseti idare edecek kadar düzeltebiliyosun. Alırsın 2 ay sonra ekran kartı göçer filan riskli iş.

    En azından bir programla falan kontrol edilebilir mi acaba? İçini açmadan bir şeyler yapılabiliyorsa onu ortaya çıkaran program da olmalı. Yani 1500-2000tl arasında alt seviye bir bilgisayar almaktansa maksimum 1500tl'ye çok iyi özellikleri olan ikinci el laptoplar alınabiliyor ama riskleri de çok olduğu için kararsız kaldım.
  • Siguros S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim yöntem chipset'i ısıtma taktiği. Bunu yapmak için içini açmaya bile gerek yok ve programla anlaşılması bildiğim kadarıyla imkansız. Bu sorunu yaşayanlar bazen bu yöntemle problemi geçici olarak giderip laptopunu satıyor.

    Tabi şu da var, sıfır bile alsanız kısa sürede bozulma ihtimali var yada ikinci el alıp yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz. Herzaman derim, elektronik şans işi.. Karar sizin.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hım evet havalandırma deliklerini kapatarak ısıtıyorlardı lehimler için falan.Dediğiniz gibi sıfır da olsa ikinci el de olsa şans işi biraz.Teşekkürler.
  • Kapak açılsa bile anlaşılması pek mümkün değil. Tamir işlemi iyi yapıldıktan sonra chipsetin değişmesi bir sorun değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.