Şimdi Ara

Laptop durduk yerde donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim laptopumda bir kaç haftadır donma sorunu var. Bilgisayar kullanırken sistem aniden donuyor ve hiçbir şekilde kurtaramıyorum. Görev yöneticisini açmaya çalışınca uzun bir süre bekliyor ve "hata-güvenlik seçenekleri" diye bir mesaj aıyorum. Bir süre daha bekleyince ekran kararıyor ve resetlemekten başka çarem kalmıyor.

    Bu sorun, son günlerde çok sık karşıma çıkmaya başladı. Bunun çözümü nedir? Formatlamak dışında ne yapabilirim?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Flood için özür dilerim, ancak acil halletmem gerekiyor bu sorunu. Çünkü çok sık olmaya başladı, neredeyse hiçbir şey yapamıyorum bilgisayarda. Açıyorum bilgisayarı 10-15 dk. sonra donuyor sonra yine reset Daha da kötüsü şimdi de bilgisayar güvenli kipte açılmamaya başadı

    Neden kaynaklandığını bilen biri yok mudur?
  • harddiskini bir test et.ayrıca fan ızgarası kirlenmişse aşırı ısıdanda bu problem olabilir.temizlemen gerekebilir.bir önceki mesajında da virüs bulaştığını yazmışsın.sorun oda olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ada44mavi -- 9 Nisan 2010; 15:14:02 >
  • Aleti açmak istemiyorsan da elektrik süpürgesini son güçte çalıştırıp ızgaralara tut derim, genelde hava yolu tıkandığından laptoplar donar/takılır/ekran hataları oluşur. Düzelmezse yazılımsal olarak bakarız
  • Isınmadan olabileceğini düşünmüştüm laptobu 1-2 saat kapalı bırakıp yeniden açtım ve fazla ısınma omadığı halde 15 dk. içinde dondu.

    Tabi her zaman donma süresi aynı olmuyor. Kimi zaman saatlerce dayanırken, kimi zaman bilgisayar açılır açılmaz kitleniyor. Antivirüs niyetine Avast yüklemek gibi bir hata yaptığımdan laptop da virüs de var. msconfig'ten başlangıç kısmına girip gereksiz tüm işlemleri kapadım yine kar etmedi.

    Combofix denedim, ancak bilgisayarın açık kalma süresi fazla olmadığından temiz bir tarama yapamıyorum. Güvenli kip deseniz, 40 yılda bir işine gelirse ya açılır ya açılmaz... Kısacası tüm cephelerde köşeye sıkışmış durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratoski01 -- 9 Nisan 2010; 16:13:37 >
  • Everestten bi kontrol edermisiniz çeşitli zaman aralıklarındaa makinanın ısısına, ben ısıdan şüpheleniyorum. emin olalım en azından ısınmadan dolayı olmadığına.
  • Şu anda güvenli kipten combofix ile tarama yapıyorum. Isınmadan değilse virüstendir büyük ihtimal. Everest yüklü olmadığından taramadan sonra söyleyebilirim sıcaklıkları...

    Bir de combofix PC'yi taradıktan sonra hangi anti virüsü önerirsiniz?
  • Şu anda 15 dk'dır açık ve sıcaklık 85 derece... Normal mi bu? Üzerinde tavuk ızgara yapılacak kıvama gelmeden önce kaç dakika dayanır?
  • Murat dediğim gibi açıp sen bi kiri pisi temizle hava kanalından, 85 derece normal değil, biraz yüklendiğinde 90-100 olur ve resetler kendini.

    edit: şuraya bir bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_28166607/mpage_1/key_/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 9 Nisan 2010; 17:36:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratoski01

    Şu anda 15 dk'dır açık ve sıcaklık 85 derece... Normal mi bu? Üzerinde tavuk ızgara yapılacak kıvama gelmeden önce kaç dakika dayanır?


    bakar mısın acaba bir cpu sıcaklığı sürekli sabit mi? Çünkü bazı pc'lerde programlardaki değerler yanlış oluyor.Ben de hep 76-80 arası sabit ama pc normal neyse.Dediğim gibi hiç sıcaklıkta 1-2 derece artış veya azalma olmuyorsa(kıpırdama olmuyorsa) o değer yanlıştır.Bu yüzden bios'dan bakınız sıcaklığa.
  • Laptobu temmizledim ve şimdi gayet düzgün çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Hep o soğutucu kanallarından dolayı oluyor işte, aklında bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.