Şimdi Ara

Laptop Ekran İçsesi karşıya aktarıyor nasıl kapatırım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • asus laptopum var ekran iç ses sorunu yaşıyorum yani discord vb uygulamalarda konuşurken benim laptopumdaki sesler direkt olarak karşıdaki konuştuğum kişiye gidiyor kulaklık takılı olduğu halde ekran içindeki sesleri karşı tarafta duyuyor ses driverlerlarını silip tekrar yükledim güncellemerini yaptım intel iç ses driverini devre dişi bıraktım ne yaptıysam sorum ortadan kalkmadı yardimci olursanız sevinirim aldığımdan beri bu sorun varLaptop Ekran İçsesi karşıya aktarıyor nasıl kapatırım ?







  • Denetim masası / Ses / Kayıt sekmesine gelin. Orada Eğer Stereo aygıtı aktif ise üzerine sağ tıklayıp devre dışı bırakın.

    Eğer stereo devre dışı olmasına rağmen, karşı tarafa yine ses gidiyorsa, mikrofonunuz sorunlu ya da sistem sesleri mikrofonunuzun kanalına karışıyor. Bu durumda pek yapacak bir şey yok. En azından ben bilmiyorum.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Laptop Ekran İçsesi karşıya aktarıyor nasıl kapatırım ?
    dediğin yerde gelen ekran bu ben laptopun kamerasını yanında bulunan mikrafonu kullanıyorum.
    harici olarak bir kulaklığım yok
  • denyim kullanıcısına yanıt
    Mikrofonunuz sistem seslerini de alarak karşı tarafa gönderiyor. Normalde olmaması lazım ama demek ki sistem sesi izolasyonu ya yok yada pek iyi yapılmadığı için mikrofonunuz o sesleri de alıyor. O yüzden bu durumda sizin yapabileceğiniz;

    İlk olarak o o mikforofon aygıtına sağ tıklayın. Düzeyler sekmesinden mikforon bası yüksek ise en düşüğe alın ve mikrofon normal ses düzeyini orta yada biraz daha yüksek seviyeye ayarlayın. %60 - %70 gibi bir düzeyde olsun. Tabi duruma göre çok az geliyorsa biraz daha yukarı çekin. Bazı bilgisayarlarda ekstra ayarlar oluyor mikforon sekmesinde ses kalitesi yada yüksek çıkmasına benzer bir ayar var ise onlarıda düşürün. Buna rağmen ses istediğiniz gibi çıkmıyorsa artık pek bir şey kalmıyor geriye yapacak.

    Son çare olarak ayrı bir mikrofon alabilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    sorunu kendi yöntemlerimle çözmeyi başardim yinede yardımlarınız için teşekkür ederim
    sorun akustik eko iptali diye bir seçenek varmış konu kapatınca sorun ortadan kalktı.
    iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.