Şimdi Ara

Laptop Ekran kartı ve işlemcisi Oyunda 98 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, ben laptop'ı alalı 2 yıl 7 ay oldu. Bu aralar problemlerle uğraşıyorum, oyundayken ciddi performans problemleri yaşıyorum. FPS aniden 10-20'ye düşüp yükseliyor falan. Bunu her oyunda yaşıyorum GPU ve CPU değerleri boştayken bile 70-80 görüyorum. Oyundayken bu 98 dereceye çıkıyor. Önerilerinizi alabilir miyim?

    Laptop Ekran kartı ve işlemcisi Oyunda 98 derece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgahan596 -- 13 Aralık 2020; 2:19:48 >



  • Leptopunuzun kasa içi toz temizliğine ve termal macun değişimine ihtiyacı var gibi. Yapabiliyorsanız kendiniz yapın. Yapamıyorsanız bir teknik servise götürmeniz gerekecek. Garantisi devam ediyorsa şayet, leptopunuzun aşırı ısındığını söyleyerek garantiye gönderin. Orada termal macun yenileme kasa içi temizliğini yaparlar.


    Sizinkiyle aynı durum değil ama bir leptopta şu duruma şahit oldum. Leptop açıldıktan sonra aşırı ısınma yüzünden kapanıyordu. İşin ilginç yanı leptop açıldıktan sonra fan sesini alamıyordum. İşlemci sıcaklığını bir kontrol ettim 115 derece. Leptopun kendini kapatmasını beklemeden hemen kapattım onu. Daha sonra kasa içini açıp fana kadar geldim. Gözlerime inanamadım. İnanın gerçek diyorum. Tozlarlardan oluşmuş bir yumak top fan kanatlarının arasına girmiş fanın dönmesini engelliyordu. -_- Onu aldıktan ve kasa içini temizledikten sonra leptop normale döndü. Tabi o anki imkanlarım ile termal macun değişimi yapamazdım. Yani macundan ziyade fan sesi gelmediği için fanlar mı bozuldu bi kontrol edeyim diye açmıştım içini. Gördüğüm manzara hayli şaşırtmıştı beni.


    Velhasıl toz temizliği ve termal macun yenilemesi bilgisayarını rahatlatacaktır. Termal macun yenilemesi tabi adam gibi yapılmalı ve kullanılan macun kaliteli olmalı. Bazı kalitesiz macunlar ısıyı iyi iletemiyorlar. Dolayısıyla yeni termal macun değişmenize rağmen sıcaklıkta çok bi değişiklik olmuyor. Yine derece yükseklerde olabiliyor.


    Kolay gelsin.





  • Termal bakım yapmanızı öneririm. Temizlik ve macun yemilemeyle eski haline döner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Yantınız için teşekkürler. Garantim bitti donanım bilgim yeterli olduğu için kendim yapmayı düşünüyorum ama yine de tedirginlik var. teknik servislere götürüp ücretle yaptırsam nasıl macun kullandıkları belli değil pc'nin başına ne geleceğini bilemem en iyi yol kendim yapmam sanırım. Bu arada laptop fanını hava kompresörü ile temizlesem sorun olur mu ?

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • Termal macun yetmeyecektir. Muhtemelen daha güçlü bir fan gerekiyor

  • Temizlerken fanın dönmemesi için kanatlarını sabitlerseniz bir şey olmaz. Hava çekme yada hava üfleme ile temizlik yaparken fanın devir hızından daha yüksek hızla dönmesine sebep olabiliyorsunuz. Bu da fanın dönme mekaniğe zarar veriyor. Sürekli sabit kalsın demiyorum. Ama aşırı hızda dönmesine izin vermeyin.


    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.