Şimdi Ara

laptop ekranı gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlıktan da anlaşılacağı ekran gitti ama olay şöyle gerçekleşti. bilgisayarda açıkken dondu daha sonra ben de başlat düğmesine uzun süte basarak kapattım daha sonra açtığımda yukardan aşağıya siyah çizgilerin olduğu bir ekran geldi. ekran önce maviydi sonra beyazlaştı sonra karardı sonra tekrar mavileşti. böyle devam edip duruyordu. bataryayı çıkartıp çalıştırmayı denedim aynı vs.vs. neyaptıysam sonuç değişmedi. sorun neden kaynaklanabilir ve tahmini olarak bana kaça patlar?
    konuyu internette araştırdım ama herkesin sorunu biraz farklı olduğu için yazma ihtiyacı duydum



  • Sorununuz Ekran Kartından kaynaklanıyor ve aşırı ısınmalarda bu durum gerçekleşiyor.Daha önce bir konuda durum ile ilgili yazı göndermiştim alıntı yapıyorum
    quote:

    Notebooklarda bu ekranın bölünmesi gibi sorunlarda ekran kartının arıza yaptıgı anlaşılıyor ve Ekran kartı yani BGA yeniden onarılıyor yada kart gerçekten arizalı ise değişimi yapılıyor.Fakat bu onarım yada değişim yapılsa bile sorun yeniden tekrar edebiliyor.Tekrar etmesini önlemek sizin elinizde yeni bir notebook soğutucu almalısınız.Cihazınızda aşırı grafik gerektiren uygulamaları kullanmaktan kaçınmalısınız.Bu sorun Isınmadan kaynaklanıyor.Yapılan işlem 3 ay garatili oluyor ve toplam maliyeti 200 tl.Ekran kartındaki chipde aşağıdaki gibi bga çipidir.Örnektir.
     laptop ekranı gitti


    Cihazınızı yaptırmayı düşünüyorsanız yardımcı olabiliriz.ve mutlaka notebook sogutucusu kullanın.yoksa tekrar edecektir.




  • ekran kartından probleminden emin olmak için harici mönitörünüz varsa görüntüyü monitöre aktarın..orada ekranda çizgilenme problemi vs benzeri hata görüyorsanız veya görüntü hiç yoksa ekran kartı diye biliriz...bu işlemi bilgisayar kapalıyken harici monıtör kablosu takılı olsun ..bu şekliyle açma düğmesine basıp açalım görüntüyü direk aktarsın....bu tür problemler lcd ekrandanda kaynaklanabılıyor....konu ile ayrıntılı bilgi isterseniz yardımcı olabilirim.
  • ürününüz
    çalışırken arızaya geçtiği varsayarsak
    ne kadar süre açık tutdunuz
    cihazının garanti durumu nedir
    marka modeli ve yaşı gözönünde bulundurmanız gerekiyor,

    bellli bir ısınma durumunda laptoplar
    fanları devreye girer eğer sizin fanlar tozlardan dolayı tıkanmış olabilir

    sistemde kendini güvenlik olarak kapatır,

    fakat anlatıklarınıza göre ekran kartından sıkıntı olabilir

    ekran kartı çıkısı başka mönitore takılrak denenmeli

    aslında garantili ise servise, değil ise
    size en yakın teknik servise götürmenizde fayda var
    size arıza ve cıkabilecek maliyet hakkında bilgi verirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.