Şimdi Ara

Laptop gtx 1650 model ekran kartına overclock yaptım. Sizce Zarar verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki Laptopun modeli Hp dk0017nt modeli soğutma konusunda oldukça başarılı bir laptop turbo boost kapalı haldeyken aldığım sıcaklık değeri 63-65 cpu gpu sıcaklık değer 65-68 aralığı


    Msi after burner ile verdiğim değerler

    Bu değerler için sormak istediğim soru sadece Core Clock ve Memory clock değerlerini arttırdım bunun sonunca hiçbir şekilde sıcaklık artışı olmadı bunun sebebi core voltaj değeri ayarlanmamasından dolayı mı yoksa bu verdiğim değerlerle voltaj değerlerinde yinede artış oluyor mu ?



    Laptop gtx 1650 model ekran kartına overclock yaptım. Sizce Zarar verir mi ?

    Bu değerlerle fps artışım Rdr2 için 7 fps fark oluştu 40 fps alıyorken 47 fps alıyorum bu rdr 2 7 fps te baya farkettiğini düşünüyorum. Bazı oyunlarda 7 fpsten daha fazlasını vericektir. Yüksek fps aldğım oyunlarda bu yüzden Sizce sıcaklık artışı olmaması fan hızının aynı kalması laptopumda kısa sürede olmasada uzun sürede bir zararı olur mu ? Masaüstü gibi olmadığı için overclock işlemi araştırdığım zaman yabancı sitelerde bu model ekran kartı için laptopta ayarlanabilen en verimli değerin bu olduğu gözüküyor bu yüzden sizce sıcaklık artışında ve fan hızı artışında hiçbir değişiklik yok ise bunun dışında değişen başka bir şey varmı bilmiyorum değişen bir şey olmadığı için bu değerlerle oynamamda bir sakınca var mıdır ?








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.