Şimdi Ara

Laptop Her Açılışta Donuyor. Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Asus laptop kullanıyorum. geçen gün çok kasmaya başladı. virüs bulaşmıştır diyerekten format attım ama hala acayip şekilde kasıyor. PC ilk açıldığında bazen masaüstü gelmiyor gelse bile herhangi bir simgeye tıklar tıklamaz donuyor ve hiç bir işlem yapılamıyor. ve düğmesinden kapatıp tekrar açmadıktan sonra kendine gelmiyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Şimdiden teşekkürler. ( İşletim sistemi Win 7 - 32 Bit)



  • Merhaba;

    bu derece kasmasının cok nedeni olabilir. Birincisi diski gözden geçirin herhangi bir bad sector tarzi olusumlar varsa veya disk motoru zarar gorduyse bundan kaynaklanır. Ikincisi islemcinin asiri isinmasi. Bunun sebebi de genellikle sogutucunun onunun toz ile kapanmasi ve sistemin hava alamamasidir. Ucuncusu ise ramlerinizde bir problem olabilir.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. diski bad sector testinden geçirdim bu problem devam ederken. hiç bad sector yoktu. disk motorundan kaynaklı olduğunu nasıl anlarım. ram den kaynaklı olsa mavi ekran hatası almam gerekmez mi hiç mavi ekran hatası almıyorum. Bir hava tutayım bakalım fanına.
  • Merhaba tekrar;
    Disk motoru zarar gorduyse zaten sesinden anlarsınız. Normal çalışma sesinden daha fazla ses çıkartır. Ram problemine gelince her ram sorununda mavi ekran vermez. Ramlerin okuma yazma hızları düşerse de (performans) bu problem oluşabilir. Bir de bilgisayarınızın bios ayarlarına girip bir bakın. Bazen işlemci çekirdekleri kapanabiliyor. Normalde çok çekirdekli olan işlemci tek çekirdeğe bios ayarlarından düşürülebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.