Şimdi Ara

Laptop ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık iki haftadır oyunlarda aşırı ısınma sonucu performans kaybı yaşıyordum. geçenlerde belki fan kaynaklıdır diye düşünüp tamirciye verdim fanları temizleyip termal macunu yenilediler. fakat sorun hala devam ediyor. oyun açıldıktan sonra 5 dk geçmeden sıcaklık 80'in üstüne çıkıyor hatta işlemci sıcaklıkları 90'a yaklaşıyor bu normal midir?



  • Asus'un N serisi modelllerinden var sizde heralde bu modellerde bu şekilde ısınma doğal sıfırında bile ağır oyunlarda 90 üzerini görebiliyor yani normal diyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Asus'un N serisi modelllerinden var sizde heralde bu modellerde bu şekilde ısınma doğal sıfırında bile ağır oyunlarda 90 üzerini görebiliyor yani normal diyebiliriz.

    Bravo hocam nasıl anladınız evet N55SF modeli. eğer dediğiniz sıcaklıklar normalse bu sorunun kaynağı ne olabilir sizce? önceden yüksek ayarlarda rahat çalışan oyunlar şimdi en düşük ayarlarda bile sıkıntı yaratıyor. virüs falan olabilir mi mesela?
  • ronanino7 R kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi arka planda meşgul eden uygulamalar var mı bakın sisteminizi en son ne zaman temizlediniz yada format attınız.Virüs diyorsunuz bu ihtimalide değerlendirin normal kullanımda sıcaklıklar nasıl?Görev yöneticisi işlemler bölümüne bakın bazı dosya uzantıları işlemciyi anlık kullanabilir üzerine sağ tıklayın görevi sonlandırın.Birde bunu arkadaşlar ilk aldığında oyunlarda ısınma sorunu vardı zaten 92-93 gören oldu bazıları soğutucu aldı bazılarıda güç ayarlarından gelişmiş güç ayarları seçeneğinden işlemci yönetiminden işlemci kullnımını %80'lere kadar çekip ısınmayı azaltıyordu bunu bir deneyin eğer durum düzelirse sizin sistemde 90C ye dayanan sıcaklıklar performansı etkiliyor demektir.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    CPU kullanımını kontrol ediyorum bir sorun yok. sisteme en son format atalı baya oldu temizlikten ne kastettiniz anlamadım. Sıcaklık normal kullanımda 50 civarı. soğutucu almayı düşünüyordum uzun zamandır. işlemci güç yönetiminden işlemci maximum kullanımını azalttım ama o da çare olmadı ısınma azalıyor fakat kasma devam ediyor. sanırım nvidia driver ile alakalı ama bi türlü teşhis edemedim sorunun tam olarak neden kaynaklandığını.
  • En azından ısınma kaynaklı olmadığı belli yazılımsal bir önceki sürücüyle deneyin aynı durum oluyor mu olmuyorsa onunla devam edin yeni sürücü çıkana kadar bekleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ronanino7

    Yaklaşık iki haftadır oyunlarda aşırı ısınma sonucu performans kaybı yaşıyordum. geçenlerde belki fan kaynaklıdır diye düşünüp tamirciye verdim fanları temizleyip termal macunu yenilediler. fakat sorun hala devam ediyor. oyun açıldıktan sonra 5 dk geçmeden sıcaklık 80'in üstüne çıkıyor hatta işlemci sıcaklıkları 90'a yaklaşıyor bu normal midir?


    hocam aynı sıkıntı bende de oluyor ısınma kaynaklı fanın tozlanması termal macun özelliğini yitirmesi vs ama siz yeniletmişsiniz hala aynı, sistem ısınırsa işlemci ve ekran kartı yani 90 a yaklaşınca sistem kapanmasın diye frekansları düşürür misal benim amd önce 1.9 a yükselirse 1.7,1.6 ve 0.9 ghz kadar indiriyo asla ısınıp kapanmadı ama bu duruma gelince oyun ister istemez kasıyo 0.9 ghz de ben 1.8 e sabitleyince sıkıntı olmuyo sizin durum daha kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gavuzla -- 4 Aralık 2014; 1:32:47 >




  • Gavuzla kullanıcısına yanıt
    Alıntın yanlış.Bu bilgisayarda temel sorun zaten,sorun ısınma kaynaklı değil işlemci kullanımını düşürdüğünde sıcaklık düşüyor yine aynı durum oluyor farklı bir durum mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.