Şimdi Ara

Laptop ısınma sorunu(Belki çözebilirsin gelirmisin içeri bir bak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 2.5 yıldır kullanmakta olduğum laptop aşırı ısınmaya başladı. Kasayı açıp detaylı bir temizlik yapıyorum işlemci macunu falan değiltirdim. ilk 3-4 gün sorunsuz kullandım fakat daha sornasında eski haline geri dönüyor. Örnek vermem gerekirse çok rahat lol oynayabiliyorudm şimdide oynuyorum fakat yaklaşık 10-15 dk sonra fan sesinde aşırı ses ve kasmalarla birlikte ısınma başlıyor. Klavyenin sol kısmında elimi üzün sure tutamıyorum bile sıcak rahatsız edici boyuta geçiyor. pc Şuanda boşta ve sıcaklık hala yüksek anakart sıcaklığı 90 Lara kadar geliyor nedir bu sorun çözümü?

    BOŞTAKİ ISI DURUMU (SS)
    Laptop ısınma sorunu(Belki çözebilirsin gelirmisin içeri bir bak)


    SAMSUNG ATIV BOOK 5 NP550P7C-T03TR NOTEBOOK

    Bu bilgisayarda CS:GO, COD vs.. tarzı oyunları rahatlıkla ayarlardan ufak bir kısma ile oynayabiliyorudm şimdi açamıyorum bile kasıyor. cs:go da 1024 de fps 120 ile oyuna başlıyorum 5 dk sonra fps 20-30 larda ve aşırı ısınma. sonra zaten malum felç oluyor pc.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliste -- 9 Şubat 2018; 4:6:29 >







  • Hocam sorunun yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Anlattıklarınıza bakılırsa daha çok soğutma sistemi yani fanlarla alakalı bir arıza söz konusu gibi. Tavsiyem donanımlara aşırı ısıdan dolayı zarar gelmeden önce garantisi varsa kendi servisinde yoksa laptop konusunda iyi bir serviste soğutma sisteminize baktırın. Soğutma sisteminde fanlarda veya soğutma boruları mevcutsa onlarda değişiklik yapılması gerekebilir. Umarım anakartta veya işlemcide sorun çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MexeSs

    Hocam sorunun yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Anlattıklarınıza bakılırsa daha çok soğutma sistemi yani fanlarla alakalı bir arıza söz konusu gibi. Tavsiyem donanımlara aşırı ısıdan dolayı zarar gelmeden önce garantisi varsa kendi servisinde yoksa laptop konusunda iyi bir serviste soğutma sisteminize baktırın. Soğutma sisteminde fanlarda veya soğutma boruları mevcutsa onlarda değişiklik yapılması gerekebilir. Umarım anakartta veya işlemcide sorun çıkmaz.

    Garantisi bitti hocam, pazartesi samsung servisine götürmeyi düşünüyorum. bilgisayarı kapatıyorum akşam eve geldiğimde açıp kullanmaya başlıyorum taş gibi takır takır açıyo herşeyi ama 1 saat sürüyo sonra kasmalar başlıyo. Ben anakartın sorun çıkardığından şüphelenmiştima ma bakacağız
  • Soğutma sistemini değiştir performansı düşmüş büyük ihtimalle kullanırken fan çıkışları açık olsun bunun dışında biosdan fan hızları ayarlarını kontrol etmen fayda sağlar belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci macununu tekrar değiştirin, kaliteli olsun. Ekran kartı macunu da değişecek. Soğutucuları geri takarken her vidayı %25 payla sıra ile sıkın. Macunu 2 pirinç kadar koyup kredi kartı veya benzeri kartla köşelere eşit yayın.
  • ayyas404 kullanıcısına yanıt
    biosa girip fan ayarları kısmına erişemiyorum çok kısıtlı 3 saçma seçenek çıkıyor. Hani 3 seçenek oluyor ya HDD den mi başlasın usb den mi dvd mi ne o 3 seçenğin yer aldığı tuhaf bi ekran çıkıyor. Biosda başka bir ekran yada seçenek yer almıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kryeck

    İşlemci macununu tekrar değiştirin, kaliteli olsun. Ekran kartı macunu da değişecek. Soğutucuları geri takarken her vidayı %25 payla sıra ile sıkın. Macunu 2 pirinç kadar koyup kredi kartı veya benzeri kartla köşelere eşit yayın.

    Bunu yaptım kaliteli macun kullandım. Temizliği 10/10 diyebilirim. söylediğiniz gibi sürmüştüm macunu değişen birşey olmuyor. 2-3 gün sorunsuz kullanıyorum sonra eski haline geri dönüyor. Bakın Macunu sürüyorum temizliğini yapıyorum oyunlarda tek bir sıkıntı yok fan sesi bile gelmiyo fazla normal yani ilk aldığım gibi kusursuza yakın performans alıyorum sonrasında afallıyor yine. En fazla 3 gün sorunsuz kullanabildim.
  • Önceden macun değiştirmeden önce temizliği falan yapmadan önce; Klavyeyi genelde prizde kullanıyordum uzun süredir, oyunda kasıodu ve bende öle böle takılmaya devam ediyodum sonra kasmalar ısınmalar sorun olmaya başladı bana rahatsız oldum. Bir ara yine oyun oynarken ısınmaya ve kasmalara başladı bende o anki düşüncemle birde şu laptopun şarj kablosunu çıkarıp oyuna devam edeyim dedim. O an fan sesi yavaşladı pc bi kendine geldi rahatladı oyun kasmalar gitti gerçekten sorunsuz gibi oldu prizi çıkarınca pilde oynamya başlayınca. Neyse pilin ömrü az olduğundan en fazla 1 saat gidiyodu tekrar kablo ile takılıodum bu sefer yine ısınıp kasıodu. Pili çıkartıp kablo ile denedim yine ısındı pil takılı kablo ile devam yine ısındı. Şarj kablosunu çıkarınca neden ısınma azaldı ve kasma gitti anlamadım. Güç ayarlarından pill durumundaki ayarlara ayarladım prizde takılı olsa bile. Yine olmadı bişey. Yani tuhaf çözemedim.




  • Artık şart kablosunu çıkartsamda aynı sorun devam ediyor.
  • ayyas404 kullanıcısına yanıt
    Boot menü o bahsettigin pclerde açılışta direkt o kısım için bir tuş atar bios 3-4 başlık altında olur ilk kısım değil genelde 2.kisimda olur burada fan hizi değilde CPU silent vb ifadeler olabilir biraz kurcala olmadı YouTube araştır bios inceleme varsa yardımcı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım birşeyi yanlış yaptığın ortada soğutucu ile ilgili yoksa niye 3 gün sorunsuz kullanabilesin ki? Yanlış sürülen macun (soğutucu iyi sıkılmamışsa) 3 günde kendini bitirir zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kryeck

    Arkadaşım birşeyi yanlış yaptığın ortada soğutucu ile ilgili yoksa niye 3 gün sorunsuz kullanabilesin ki? Yanlış sürülen macun (soğutucu iyi sıkılmamışsa) 3 günde kendini bitirir zaten.

    termal macun sürmemde sorun yok sorun o değil başka birşey var bilemediğim bu yüzden açtım konuyu.Macun değil mevzu benim düşüncem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.