Şimdi Ara

Laptop Kasa Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Samsung NP350V5C-S0CTR model laptopum var. Laptop zamana yenik düşmeye başladı ama hala direniyor. Bilgisayarın iç bileşenleri(Anakart, hdd, ram, ekran kartı, işlemci vs.) tam performans sıkıntısız çalışıyor ama alt-üst kasa, klavye vs gibi dış koruyucu katmanları perişan durumda. Donanım bileşenleri hariç(Anakart, hdd, ram, ekran kartı, işlemci vs.) kasasını komple değiştirmek istiyorum. Fakat NP350V5C modeline ait çok az kasa parçaları buldum ve bunların çoğunluğu hasarlı.

    Soru/sorularım:
    1- Bu modeli herhangi bir marka ve model (apple hariç) laptopa aktarabilir miyim?
    2- Kullandığım ekran ve kullanacağım ekran arasında bir farklılık olacak(Başka modele aktarabilirsem), uyum sağlar mı? Ki mantık olarak sağlaması gerekli.
    3- Aktarabiliyor isem eğer başka modele; hangi modellerin kasalarını önerirsiniz?

    Şimdiden teşekkür ediyorum..



  • Birincisi kesinlikle kendi bilgisayarınızı başka bir laptop'a ait ekrana bağlamaya çalışmayın. Ya anakartı ya da gpu'yu yakarsınız. Aynı markanın farklı bir modelini bile denemeyin S0TR yi S2TR'ye takmak gibi. İkincisi anakart tasarımı sadece o modele özel olduğundan başka bir markaya geçirmeniz de imkansız. Yapabileceğiniz tek şey, ikinci el vb. yerlerden anakart arızalı vb. aynı model bilgisayarları aramak.

    Edit : imlâ

    Ek bilgi : VGA, HDMI gibi soketlerin mevcut olma sebepleri bir standardın olması, hangi ekrana bağlarsanız bağlayın input ile output arasında bir anlaşma sağlar bu soketler, yani gerek data aktarımı gerekse güç aktarımı gibi konuları hallederler. Laptop anakartından çıkan standart olmayan, sadece o laptop'ın ekranı için üretilmiş soket ise, 100 farklı ekran ile çalışmak için üretilmez, dolayısıyla soket girişleri uysa bile sıkıntı olabilir. Bunun yanında, o laptop ile uyumlu LCD'ler satılır 1080p yapmak isteyebilirsiniz ekranı, bunu ayrıca araştırıp kullanabilirsiniz, ebay gibi sitelerde satılan LCD ekranlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeIntegrity -- 17 Şubat 2017; 13:22:37 >




  • Ekranımda bir problem yok büyük bir ihtimal ekranın iç ve dış parçalarını da aktarırım. Tek ihtiyacım eşit ölçülerde kabuk/kasa. Farklı markalara baktığımda yanda bulunan girişler(USB, HDMI, Power, Ses vs) girişler farklı. Benzer bulduklarım da var tabi, ama onların da illa ki mm'lik değişikenlikleri vardır. Birebir eşit bulunan yine NP350V5C üst modeli ile üretilen S0FTR, S0CTR,... gibi. Cevabınızı dikkate alıp önceliğimi aynı model üzerinde tutacağım (S0CTR).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.