Şimdi Ara

Laptop klavye sıvı teması ve temizliği hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, dün dizüstü bilgisayarımın klavyesine çay döküldü. Fazla değil az birşey ama sol üst taraftaki 11-12 tuş etkilendi. Çay şekerli olduğu için bilgisayar soğuyunca donuyor. Sonra açtığımda ilk basışlarda çıt çıt ses çıkıyor. Şekerli olduğu için içerisi berbat oldu. Bilgisayarda herhangi bir sorun yok ama bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez ve o şekilde kaldığı sürece hasar vermeye devam edecek.

    Ben oradan o pisliği nasıl temizleyebilirim. Tuşları çıkarmayı düşündüm ama nasıl çıktığını bilmediğim için cesaret edemedim. Bilgisayar HP-Pavilion G6 nasıl bir temizleme yöntemi uygylayabilirim?

    Her cevap benim için önemli, herkese şimdiden teşekkür ederim.



  • Notebookunuzu kullanırken üzerine su, çay, kola yada herhangi bir sıvı döküldüyse endişelenmenize hiç gerek yok.

    Ne Yapmam Lazım?
    Öncelikel laptopınıza sıvı döküldüğü an;

    - Laptopı eğer o an adaptörle çalıştırıyorsanız adaptörün fiişini sökün ve laptopı kapatın.

    - Kapalı olan laptopın pilini sökün.

    - Daha sonra zaman kaybetmeden laptopı ters V şeklinde açarak sıvının alta doğru anakarta ilerlemesini engellemelisiniz.

    Sıvı teması açıkken meydana geldiyese ve çalışmasında başta problem çıkarmasada ilerki zamanlarda sıvı anakart devrelerinde oksitlenmeye neden olur. Buda ciddi anakart arızalarına hatta anakartın kullanılamaz olmasına yol açabilir.

    Eğer sıvı döküldüğü anda yukarda saydığımız işlemleri gerçekleştirdiyseniz kısmi arızalarla kurtarma olasılığınız var. Klavye, touchpad vs. Yok eğer gerçekleştiremediyseniz ve sıvı anakarta kadar inmiş olabilirse ciddi arızalar kapıda demektir. Sıvıdan dolayı anakart ve diğer tüm bileşenlerinde oksitlenme ve diğer arızalar söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda yapılacak en iyi şey zaman kaybetmeden laptopı servisine vererek tamir işlemini gerçekleştirmek olacaktır. Çünkü herhangi bir kısa devre yaşanmadan, anakartta tahribat gelmeden notebookunuzu teknik servisine ulaştırmanız arızaların ilerlemesini önleyebilir.

    SIVI TEMASI MEYDANA GELEN ANAKARTTA YAPILAN İŞLEMLER

    Öncelikle anakart kasadan ayrılır. İşlemci, ram, wi-fi, modem, gibi parçalar anakarttan çıkartılıp Ultrasonic Test Cihazıda anakart test edilir.

    Anakart üzerinde herhangi bir yanmış ve sigortası atmış devreler varsa bunlar değiştirilir.

    Test cihazında tespit edilen sıvı temasına uğrayan devrelerin temizlenme aşamasına geçilir.

    Özel kimyasal maddeler ve solüsyonda bekletilip anakart temizlenir. Notebook çalıştırmadan anakart tekrar Ultasonic Test Cihazında test edilir.''




    ınternetten araştırmanını önerırım fakat anakarta ulastıysa elınde sonunda oksıtlenmeye bağlı anakart mefta olacak,




  • @Castiel

    Onları zaten biliyorum ben. Az miktar döküldü sadece zaten gereken müdahaleyi yaptım, yazanların hepsini uygulayabilecek kadar bilgim var.

    Anakart ile şuan temas yok gibi bence, ben eğer tuşların altını temizlemezsem sorun olacak.

    Tuş sökmek ? 11-12 tuş etkilendi bundan hepsini sökmem lazım öyle olduğu zaman. 'esc, 1-2-3, tab, w-q-e-a-s-d, caps' serisinin olduğu tuşlar.


    O kısmı temizlemem lazım. Bilgisayar daha 4 aylık, tuşlardan falan sorun olursa daha kötü. Nasıl yapabilirim benim sorum o.
  • Sorumun cevabı için hala bekliyorum.

    Laptop klavye temizleme köpüğü varmış sanırım. Getir onunla temizleyelim dedi ama, güvenemedim daha. Tuşların altı sonuçta nasıl işe yarayacak kullanan varsa bi' yardım etsin.
  • Yukarı
  • Tuşları kırmadan dikkatlice sökebilirseniz temizlik için şunu kullabilirsiniz:

    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/kontak-sprey-philips-perfect-390dcs-yagsiz-mavi-67911069
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum benimde 4 ay oluyor. Ne döküldüğünü bilmiyorum sadece "R" tuşu basmakta zorlanıyorum. Önemli değil diyebilirsiniz ama ben rahatsız oluyorum. Çözümü varsa arkadaşlar söylerseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.