Şimdi Ara

Laptop LCD kablosunun girdiği yerde kısadevre sorunu! Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Hp nx9010 laptopumun hem meraktan hem de fanlarını temizlemek için içini açtım.(Fanlardan 1 avuç dolusu yumak halinde pislik çıktı! )
    Tabi merak bu ya önce, hazır açmışken notebooku biraz hafifletiyim dedim dvd,floppy çıkardım. Bu açma-kapama işlemleri sırasında lcd ekrandan gelen (galiba 40 pin? gerçi bazı pinlerin karşıları boş...) ve anakarta giren kabloyu da takıp çıkarmam gerekti.
    Anakart üzerindeki bu kablonun girdiği yerdeki pinlerden biri eğildi ve yandaki pine değdi,bir kaç kıvılcım çıktı. Hemen bataryayı falan söktüm. Eğilen pini düzelttim (biraz mikrocerrahi gerekti :))Şimdi , bilgisayar açılıyor fakat ekran sanki ışığı sonuna kadar kısılmış kadar soluk(belki daha da soluk), masa lambası altında bile çok zor görünüyor...

    Tahminim LCD'nin sağlam, anakart üzerindeki pinlerin olduğu bölümün kısadevre yapıp yandığı... (aslında eğilen pinin kablodaki karşısına gelen kısım boş görünüyor, ama değip de kısa devre yaptığı pinin karşısı dolu...)

    Fikirleriniz nelerdir? Sizce problem nerede? Nasıl test edebilirim? ve en kötüsü de , çözüm nedir..?
    Laptop zaten çok eski (+4 yıl) olduğu için servise götürmek istemiyorum... Bi anakart veya lcd değişimi notebookun ederini geçer zaten...
    Kendimce ne yapabilirim?? LCD'den bi EYP mi yapıp kalandan da MediaCenterPc mi yapsam? ya da lcd'den gelen kabloyu bir çeşit konverter ile vga girişine dönüştürüp, notebook'un vga çıkışına bağlayabilir miyim? (yuh! )
    Yorumlarınızı bekliyorum







  • yok mu bilgisi olan?

    bilmiyorum yazın bari :(
  • çok cesursun be arkadaşım..sök tak işlerinde iisin galiba?kısa devrenin olduğu yeri değiştirmekten başka da bi alternatif gelmiyor aklıma..
  • merhabalar; anladığıma göre bütün bu yaşadıklarınızdan sonra yani kıvılcım falan en son cihazı açtığınızda ekranın geldiğinği ama parlaklığının gelmediğini yazmışsınız normal cihazın işlemesindede sorun yoksa anladığım kadarıyla yok sizin lcd nizin florasanı yanmış,lcd ksımı değil, arkada data kablosunun bağlantı yerinde aydınlatıcı vardır lcd florosan diye geçer, yapmanız gerekn tek birşey var hp nx9010 da 15.1 30 pin lcd var ve buna uyan lcd florosan ları 20 ile 30 dolar arası değişiyor bir laptop yedek parça satan yere gidip hepsini takması dahil 50 ytlye yaptırabilirsiniz .geçmiş olsun ve kolay gelsin,,eğer yer olarak düşünürseniz uygun fiyatlı adres verebilirmde p.m den ulaşın
  • Arkadaşım olan olmuş ama madem bilgisayarın içini açıcaksın neden pili çıkarmazsın eğer pili çıkarmış olsaydın böyle bir sorunun olmayacaktı
  • istanbuldaysan kadıköyde uranium bilgisayarın karşısında notebook hastanesi var adamlar herşeyi tamir ediyorlar oraya bir göster derim.

    Senin bir arkadaşın dediği gibi florasanın yanmış eğer çözüm bulamazlarsa ekranın arka kapağı sök lcd ekranın şeffaf şekilde gün ışığı aydınlatmalı olarakta sana görüntü verebilecektir.
  • arkadaşlar bende aynı konudan muzdaripim fakat benim pc hiç açılmıyor. ben ne yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.