Şimdi Ara

Laptop macun uygulandıktan 1 hafta sonra sıcaklıklar çok fazla artıyor. pump-out etkisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 senelik HP Omen 15-DH0015NT laptobumun artık işlemci sıcaklığının 90'nın üzerine çıkmasından dolayı termal macun değişimine karar verdim. Biraz araştırmadan sonra arctic mx-4 marka macun almaya karar verdim. Ürünü alıp işlemci ve ekran kartı üzerine ince bir şekilde sürdüm. uyguladıktan sonra sıcaklıklarımda düşüş gözlemledim full yükte 85-87 derece arası gidiyordu memnundum. 1 hafta boyunca hergün sıcaklığın arttığını gözlemledim. 1 hafta sonunda işlemci yük altında 95-97 dereceleri görüyordu. Macun uygulamasını hatalı yapmış olabileceğimi düşünüp laptobu açıp tekrar macunladım. Yine sıcaklıklar düşmüştü ama uzun sürmedi 1 hafta sonra sıcaklıklar 95-97 dereceye vardı. İnternette forumlarda uzun süre araştırma yaptım. Pump-out etkisi denilen bir durumla karşılaştım. Pump-out kısaca ani sıcaklık değişimlerinde macunun işlemci üstünden dışarı doğru çıkmasını ve sonuç olarak işlemci üzerinde macun kalmaması olarak açıklanabilir. Bende ki durumunda bu olduğunu düşünüyorum. Bu durumu çözmek için internetten farklı macunlara baktım thermal grizzly kyronaut macunu sipariş ettim fakat yaptığım araştırmalar sonucu bu macununda bu durumu yaşattığını öğrendim. Ürünün paketini açmış olduğum için iade edemedim. Yabancı forumlarda hydronaut önerilmiş fakat bu macun ile de sorun yaşayanlar olduğu için bu macundan da vazgeçtim. Yüksek visokoziteli olduğu zalman zm stc-8 almayı düşünüyorum ama emin değilim. Daha önce bu durumu yaşayan ve çözüme ulaşmış biri varsa yardımcı olabilir mi?








  • Ayni sorunu bende yasadim artic mx4 ile ardindan krynaut uyguladim, 2 ay oldu bir sikinti yok, 2 laptop da denedim ikisinde de ayni sey oldu, sanirim mx4 laptoplara uygun degil ama krynaut bende bi sikinti yaratmadi simdiye kadar...

  • MX-4 ile aynı sorunu bende yaşadım. Notebooklarda mx-4 tamamen rezalet bir macun. Hepsini denemiş olarak Alseye T9+ 13.5W Termal Macun


    tavsiye ederim. Krynaut a o kadar para vermeye gerek yok zaten 6 ayda bir macun değiştiriyoruz.

  • teşekkürler yanıtınız için daha önce kyranouta da denedim aynı sorunu karşılaştım. Hp servisine götürüm laptopu ordada yenilediler macunu 5 gün geçti bugüne kadar sıcaklıklar değişmemişti normaldi ama yine 90 üstüne çıkmaya başladı. Sanırım bu da olmadı. Servise tekrar verip çözüm aramayı deneyeceğim.

  • sedatkimki S kullanıcısına yanıt

    Cozum.


    https://www.ebuy7.com/item/632208664079

  • gen2 G kullanıcısına yanıt

    Soğutma pedi bu sanırım.Kullanım ömrü ne kadar acaba?Siz kullandınız mı bunu?

  • 6 senelik bilgisayarıma temizlik yaptım, Zalman macun kullandım, sıcaklıklar ve fan sesi hissedilir derecede düştü. Şu an üzerinden yaklaşık 2 sene geçti ve eskisinden çok daha kötü durumda. En iyisi hiç dokunmamak gibi geliyor artık.
  • Termal ped daha sağlıklı olacak gibi sanki

  • içinde fabrikasyon macun varsa , hiç ellemeyip sadece fanı ve ızgarayı temizlemek daha mantıklı.


    Valla öyle macun sürülmüş laptoplar açıyorum ki, adam yoğurt gibi sürmüş, taa anakarta taşmış. Hayır sürdüğü de dandik macun.


    asusun falan orjinal macunları çok kaliteli, on sene sonra çıkarıyorsun hala yumuşacık

  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt

    Kurlenmis macun aslinda pad degil. 1 Yil kadar agir kullanima dayaniyor. Performansi cok iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 13 Eylül 2022; 8:10:50 >
  • Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt

    Macun aslinda su anda kullaniyorum uygulayali 5 ay oldu sicakliklar hala ayni ve baya iyi.

  • gen2 G kullanıcısına yanıt

    Bende kullanıyorum başka markaya boşuna para vermeyin.Adamlar kaliteyi ucuza veriyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.