Şimdi Ara

Laptop oyun açınca kapanıyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bilgisayarım daha önce daha açılırken hemen kapanıyodu daha sonra servise götürdüm. Bios değişti, servisten aldım düzelir gibi oldu bir süre oyun oynadım ancak ondan sonra tekrar kapanmaya başladı. Oyun açınca fan çok hızlı dönüyor ve oyun içinde çok yavaşlama oluyor daha sonra kendi kendini kapatıyor. Hiçbir sıcaklık belirtisi yok bu arada fan soğuk üflüyor ve fanı da temizlenmişti. Bu arada bilgisayar normal kullanımda (websurf) düzgün çalışıyor fan hızı da normal ancak oyun açınca ya da bir sıcaklık ölçme programı indirmiştim onu açınca bile bilgisayar kapanıyor fan da çok hızlı çalışıyor bu sırada. Servise tekrar götürdüğümde bu sorunu anlamadı.
    Yardımcı olabilecek var mı acaba ?







  • Bilgisayarınızın garantisi var olduğu anlaşılıyor bu durumda kendiniz bir çözüm aramaktan vazgeçip servise gönderin ve bu sorunu düzeltmelerini isteyin. Aynı arıza 1 yıl içerisinde 3 defadan fazla olursa veya bu arıza süreleri cihazın normal kullanımını engelleyecek miktarda ise cihazı değiştirmek zorundadırlar. Şayet kendileri buna yanaşmazlar ise İçelerde kaymakamlık bünyesindeki ilçe tüketici hakem heyetlerine, illerde ise valilik bünyesindeki il tüketici hakem heyetlerine başvurup gerekli bilgileri alabilirsiniz.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Garantisi yok hocam götürdüğüm servis de çözemedi durumu. Laptop oyun açınca kapanıyor !! Bir de şu sıcaklık olayını anlamadım hiçbir sıcaklık belirtisi yokken makinede.Bunun sebebi nedir ? Bir de şu programı açar açmaz bile kapanıyor ama chrome falan office programlarını kullanabiliyorum.




  • C:windows\dump klasöründe hiç dump dosyası var mı? Varsa onları bir upload sitesine yükleyin sonra banda linki verin lütfen.

    İki ihtimal söz konusu;

    a- Grafik kartınızın cpu su gerçektende bir ısı problemi ile karşı karşıya.

    b- Grafik kartınız ısı problemi ile karşı karşıya değil ama o öyle olduğunu ZANNEDİYOR.

    Şayet grafik kartınız ısı problemi olduğunu zannediyor ise bu durumda iki ihtimal söz konusudur;

    b-1. Yazılımsal bir hata söz konusudur.

    b-2. Isı algılayıcısı/ları arızalıdır.


    Yazılımsal hata için GRAFİK KARTINIZIN bios güncellemesi düşünülmelidir. Isı algılayıcısı/ları arızalı ise bu durumda değiştirilmesi/leri gerekir. Bazı bios/grafik kartı modellerinde ısı problemini göz ardı etmek mümkün, biosunuza ve grafik kartınızın kontrol paneline bakarak böyle bir fonksiyon olup olmadığını öğrenebilir, var ise bu özelliği kapatarak sorunu bertaraf etmeye çalışabilirsiniz.


    Götürdüğünüz servisin biosu değiştirmesi ihtimalini doğrusu ben pek görmüyorum, ancak yazılımı yeniden yüklemiş olabilirler, lakin buda sorunu çözmemiş, zira sizdeki problem mainboard bios donanım/yazılımından değil grafik kartınızın bios/donanımından kaynaklı gibi görünüyor.


    ["Bir de şu sıcaklık olayını anlamadım hiçbir sıcaklık belirtisi yokken makinede.Bunun sebebi nedir ?" sorunuzun cevabı budur]


    Anlamak için eliniz yatkın ise harici grafik kartınızı söküp, bu mümkün olamıyor ise donanımı kullanıma kapatarak (bios üzerinden mümkünse bios, değilse windows aygıtlardenetimi üzerinden) bir süre dahili grafik kartınız ile bilgisayarınızı test edebilirsiniz. Zaten kısa bir süre içerisinde size bir sorun olup olmadığını gösterecektir. Harici grafik kartı sökülmüş olduğu halde sorununuz devam ediyorsa anakart yazılım/donanım kaynaklı bir sorununuz olduğu kabul edilebilir. Ancak sorun yaşamadan kullanabiliyorsanız ya grafik kartınızın biosunu güncelleyip sorunu düzeltme yoluna gidebilir, şayet bu sorunu çözmüyor ise onarım yada yeni bir grafik kartı satın almayı düşünebilirsiniz. İllaki bir grafik kartı da satın almak zorunda değilsiniz, dahili grafik kartınız size belirli imkânlar dahilinde destek sunacaktır. Yalnızca perfromans gerekitren oyun/uygulama gibi durumlarda sıkıntı çekebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Ocak 2017; 23:33:1 >




  • sarcasm kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızda 2 adet grafik kartı mevcut.

    Bunlardan ilki intell 4000 tümleşik grafik kartı. Bu kart temel uygulamalarda (google chrome, firefox, msoffice world vs gibi) hizmet sunmak için kullanılır. Bilgisayarınız ilk açıldığında bu grafik kartı üzerinden açılır ve işlemlerini yürütür. PErformans gerektiren uygulamalar kapatıldığında yine bu grafik kartı devreye girer.

    İkinci grafik kartınız ise nvidia gt 635 m modelidir. Bu kart ise yüksek performans gerektiren uygulamalarda aktif hale gelir (oyunlar, autocad render, solid kaplama, 720-1080 p high def video vs).

    İkinci grafik kartınızın yazılımsal veya donanımsal bir sorunu olduğu için "Yüksek İşlem Gücü" gerektiren uygulamaları açtığınızda bilgisayarınız hata vermekte.

    "Bir de şu programı açar açmaz bile kapanıyor ama chrome falan office programlarını kullanabiliyorum." sorunuzun cevabı budur.




  • Diğer durumlara değinmemişsiniz ancak aklıma takıldı. Bilgisyarınızda genel bir temizlik, termal macun yenilemesi yaptırdınız mı? Soğutucu fanın performans oranı kaçtır ? İşemci ve anakart sıcaklıklarına ait değerleri gösteren ekran görüntüsünüde paylaşır mısınız.


    EDIT: Maalesef her model ekran kartının bios yazılımına ait güncelleştirme bulunmuyor. Ben küçük bir araştırma yaptım ancak sizdeki model için çıkarılmış bir güncellemeye rastlayamadım. Bunda kartınızın aslında gt 555m in çakması olması da etkili olmuş olabilir. Zira bu konular çok derin ve incelik istiyor. Kart çin gt 555m bios güncellemesi düşünülebilir ancak bu çakmalarında 108 ve 116 çekirdek modelli iki çakması, bu iki çakmanında 4 farklı ddr/frekans yapılı türü var. "Çöpe gidecek kart" için son bir umut olarak denenebilir ama gt 555m bios güncellemesi var mı bakmadım, oda size ait olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 28 Ocak 2017; 0:13:41 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz bu C:windows\dump klasörü bulamadım. Temizleme konusuna gelirsek serviste temizleme yapılmıştı macunda da bir sorun görülmedi. Bu arada nvidia ekran kartını devre dışı bırakınca fan hızlı çalışmaya başladı yine ve bilgisayar kapandı. Daha sonra fişi çekip taktım tekrar açtım bilgisayarı fan normal hızda ve bu sıcaklık bilgilerini gösteren programı açtığımda bir anormallik olmadı kapanma olmadı. Şu bios değişti dediğim şey servis ayo değişti demişti yani bilgisayar kendi ismiyle açılmıyor da başka marka yazıyor ne olduğunu bilmiyorum açıkçası siz daha iyi bilirsiniz. Bir de ekran kartını sökmek istemiyorum açıkçası yanlış bişey yapmak istemiyorum başka öneriniz var mıdır hocam ? Şu da diğer sıcaklık değerleri  Laptop oyun açınca kapanıyor !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcasm -- 28 Ocak 2017; 18:26:12 >




  • Diğerleri normal ama ekran kartının ısı sensörü bozuk galiba. 241 derece diye bi sıcaklık olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • içinin açılık termal macunların yenilenmesi ve fan soğutucularının yerine oturtulması lazım. Büyük ihtimal soğutucu tam oturmuyor.
  • Bu önerdiklerim dışında 3. kullanıcı tarafından yapılabilecek pek fazla bir seçenek olduğunu zannetmiyorum, varsa bile benim ilmim bunu bulmaya yetmiyor maalesef.

    Belki forum da bir sayfa açıp, yada varsa bir tanıdığınız, bildiğiniz, aynı model ekran kartına sahip bir arkadaşın bios yazılımını yedekleyip size göndermesini rica eder, bu yazılımı da nvflash ile kendi ekran kartınıza yazarsanız yazılımsal hatadan kaynaklı ise düzeltip sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.


    Donanımsal bir sorun olup olmadığını anlamak için öncesinde bios yüklemesi yapılması şart olacaktır.

    Donanımsal arızaya, değil siz, Türkiye'de müdahale edecek kişiyi bulmak mümkün olur mu bilemiyorum. O yüzden o kısma hiç girmiyorum bile. Bios güncelleme sorunu çözememiş ise ya yeni bir kart ile yola devam edeceksiniz ya da bu kartı devre dışı bırakacak (aygıt listesinden kaldırmak yeterli gelmemiş ise bios ayarlarına göz atıp, varsa bios menüsünden kaldırmak sizi rahatlatabilir)/veya bilgisayarınızdan tamamı ile kaldırarak yolunuza kaldığınız yerden devam edeceksiniz.


    Tamamı ile kullanım dışı kalmış veya umut kesilmiş kart için bios bulunamamış ise son bir umut olur düşüncesi ile GT 555M biosu yüklemek düşünülebilir. Geçmiş olsun.




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.