Şimdi Ara

Laptop sarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar laptopumda aldığımdan beri şöyle bir sorun var. Ufak bir problem olduğu için önemsemedim ama aklıma takılıyor artık. Laptopum %100 doluyken bir bakıyorum kendi kendine %97-98 dolu sarj olmuyor yazıyor ve sarj olmuyor. Sarjdan çıkarıp %96'nın altına düşürünce bataryayı dolduruyor ama inmezse doldurmuyor. Bu sorun nedendir anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murcielago7 -- 15 Aralık 2010; 12:19:23 >



  • Yardım edecek kimse yok mu arkadaşlar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murcielago7 -- 15 Aralık 2010; 23:24:55 >
  • Değerleriniz normal gözükmektedir. Lithium atom pillerin yapısındaki birkaç atom üretim esnasında donmaktadır. Bu oran yüksek olduğu takdirde pil üretim hatası olarak kabul edilmektedir. Ancak pilinizdeki durum normaldir, Notebook'ların pil seviyeleri bu değerlerdedir. Bu durum zaman zaman kalibrasyon işlemi ile de çözülebiliniyor. Kısacası tam % 100 olacak diye bir kaide bulunmamaktadır.

    Yeni alınmış bir Notebook'ta birkaç ay içerisinde pil durumu % 94-% 90 arasında değiştiği takdirde sorun var demektir.
  • Bunda bi sıkıntı veya sorun yok.Pillerin toplam şarj hakkı vardır.Her dolum 1 şarj hakkı olduğu için.Üreticiler belli yüzdeye geldikten sonra şarj olacak şekilde programlıyor.Yani her takınca şaj olup 1 senede ömrünü biteceğine %96 ya gelmesini bekleyip ömrü uzatıyolaar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.