Şimdi Ara

laptop soğutucu için fan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben altına fan takılabilen bir aluminyum laptop soğutucu sipariş ettim kendi fanı büyük ihtimal yetersiz kalacaktır.usb 5v olduğundan adaptör kullanarak altına aşağıdaki iki fandan birini takmak istiyorum fakat ses ve gönderdiği hava bakımından kararsız kaldım sizler bana yardımcı olabilir misiniz veya daha başka bir fan tavsiyeniz varsa yardımcı olablirseniz sevinirim

    http://www.hepsiburada.com/Liste/silverstone-fm181-18cm-ultra-performansli-kasa-fani-sst-fm181/ProductDetails.aspx?productId=bd100436&categoryId=1125

    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=1125&Productid=bd97395e

    büyük olanın cfm değeri çok iyi fakat ses de bi o kadar yüksek 37 db küçük olan da max 17 db yorumlarınızı bekliyorum







  • Aldığın modeli merak ettim. Ama madem büyük bir fan takmak istiyorsun, bu kadar uğraşmana gerek yok.

    Bu adreste en uygun fiyat var:http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3016 Ürün detaylarına gözatıver.

    1 seneden fazla kullanıyorum. Fan 22cm, sağlam üflüyor, lafın gelişi değil kesinlikle sessiz, katladığında rahatlıkla dizüstü çantanla taşıyabilirsin. Çok fazla artısı var.

    Tavsiyem siparişini iptal edip bunu almandır. Çok memnun kalırsın, çok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 10 Eylül 2010; 14:10:11 >
  • eyvallah kardeşim ama bayram dolayısıyla ne sipariş geliyor ne de iptal edilebiliyor aldıık bir kere :).ben de senin verdiğin modelle şu model arasında kalmıştım diğeri plastik olduğu için bunu tercih ettimhttp://www.pcmarketix.com/Flexcradia-Mini-fit-XL-Notebook-Sogutucu%2CPR-41089.html?ref=akakce&v=0.30 aluminyum olması beni cezbetti toplamda kargo ile birlikte 35 e mal oldu
  • Umarım seçiminden memnun kalırsın. Yine de fikrimi belirteyim: Bu soğutucuya mağazada bakmış, fanına açıkcası gülmüştüm. Ne gerçek anlamda soğutabilir ne de boyutu yüzünden sessiz çalışabilir. Bana göre tamamen hata. Alıp eklemeyi düşündüğün büyük fanı, bu soğutucu ancak dik konumdayken kullanabilirsin, malum ayak yüksekliğinden dolayı. Ama dik durmasını sağlayan ayak hiç de sağlam bir duruş sergilemiyor. Zaten o diklikte kullanırsan muhtemelen ek bir klavye takarak kullanmayı düşünmen gerekir. Bir de, boyutları itibariyle bunun 12" veya netbooklar için uygun olduğu aklımda kalmış.

    Son olarak, dizüstü soğutucuların büyük fanı var ve soğutma kapasitesi yüksek ise, soğutucu malzemesinin plastik olması önemli bir kayıp yaratmadığı gibi taşınabilirlik avantajı sağlıyor. Siparişi iptal edemeyebilirsin ama memnun kalmadığın için geri gönderme hakkın olduğunu hatırlatayım. Bence soğutucu eline geçmeden ve içine sindiğine karar vermeden ek bir fan almayı düşünme.




  • açıkcası bende senin gibi düşündüm ama şu nokta da var hepsiburadada fansız almnyum soğutucu koymuşlar güldüm geçtim sonra yorumlara bi baktım herkes memnun fandan ziyade almnyum olması bile soğutmada etkili oluyormuş hava temasıyla ısıyı emebiliyormuş.bu modelde de yeri değiştirilebilen fanı görünce büyük fandan vazgeçtim zaten kendim de büyük fan takabilirim dedim.büyük fanlar çok gürültülü senin dediğin model gerçekten çok sessiz.plastik soğutucularda sadece fanın bulunduğu bölüm soğutuluyor daha öce rexpo 3 fanlı kullandım havanın gelmediği yerleri hiç etkilemiyor almnyum olmasının bu avantajı yok mu

    bu arada geri göndermeyim de benim bi arkadaş var yeni laptop aldı oyun oynamadığı için soğutucuya ihtiyacı yok ama laptopun ayakalrı kısa olduğundan zemin havalandırma deliklerini kapatıyormuş altına kitap falan koyuyorum diyodu stand olarak ona okuturum artık :))

    bu notebook modeli olanından değil senin bahsettiğin model xl olmayanı xl 17" e kadar destekliyor ve fanı da ona oranla biraz daha büyük ama yine de fanı yetersiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_3838 -- 10 Eylül 2010; 15:59:24 >




  • Açıkcası, dizüstü soğutucuların çoğu gereksiz ve söylemek istiyorum ki resmen "mal" tasarımlar. Küçük fan baştan unutulmalı bir kere! Küçük bir fanın etki alanı dar, soğutma kabiliyeti olması için hızı yükseldikçe de sesi tahammül edilmez olur. Bir fan ne kadar küçükse o derecede tiz ve tahammülü zor bir ses çıkarır. Bir tane yetmezmiş gibi 3 fan koyuyorlar; ne demeli bilmiyorum. Aksi üzere, bir fan ne kadar büyükse o derece geniş alanı etkiler ve doğru tasarım ile üfleme kabiliyeti yüksekken, sesi hem az hem de daha tok ve kabul edilebilir olur.

    Aliminyum soğucutucları prensip olarak plastik soğutucuya tercih etmek soğutma açısından makul ama doğru fana sahip olmayan bir aliminyum soğutucu oyun nedeniyle cayır cayır yanan bir dizüstünün dış ortama yaydığı ısıyı bir derece emse ne olur emmese ne olur. Önemli olan dizüstünün alt yüzeyinin soğutulması, yani doğrudan dizüstünün ısısının düşürülmesi. Önerdiğim soğutucunun büyük fanı neredeyse laptopun tüm alt yüzeyini hedeflerken, yüksek üfleme kabiliyeti ile merkezden tüm yönlere hava akımı oluşmasını sağlıyor.

    Son olarak, bu soğutucuyu başka bir forumda önerirken artılarını yazmıştım. Onu ekleyip söyleyeceklerimi bitireyim:

    quote:


    Basit bir soğutucu alıp memnuniyetsizlik yaşayınca bunu almıştım.

    Artılarını yazayım:

    + Fan büyük, devri yüzünden soğutabiliyor ama sessiz çalışıyor. Bu sessiz yorumu alelade bir yorum değil; kesinlikle sessiz.
    + Farklı pozisyonlarda kullanabilmek kesinlikle avantaj yaratıyor.
    + Netbook umu da, 14" ve 15" laptopumu da bununla rahatlıkla kullanabiliyorum.
    + Usb, çoklayıcı görevi gördüğünden kayıp yaşatmıyor.
    + 14" uyumlu laptop çantasına laptopla birlikte rahatlıkla sığıyor ve hafif.
    + Fan altında ızgara var, bu bir koruma sağlıyor. Ayrıca alt yüzeyi de olması bulunduğu yüzeydeki tozu doğrudan yukarı aktarmasını engelliyor.
    + Ön kısımdaki aralıklar, eğer laptopunuzun önünde girişler varsa, bunlardan mahrum kalmanızı engelliyor.
    + Standı kalkık vaziyette kullanırsanız harici 2,5" luk diskinizi oluşan boşluğa koyabilir, dolayısı ile hem konum değiştirirken rahat eder hem de oradaki akımdan harici diskin de faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu bölümde usb çoklayıcı konumlandırıp ön bölümde kablo karmaşasından da kurtulabilirsiniz.

    Eksisini yaşamadığım için yazamayacağım. Plastik olması tek dezavantaj denilebilir ama zaten büyük fandan dolayı ciddi bir akım olduğundan, seçili malzeme hafiflik olarak geri dönüyor.

    Son olarak soruna gelirsek, ben bunu torrent için kullandığım netbook da (harici diski de dediğim şekilde yerleştirmiş olarak) uzun süredir 7/24 kullanıyorum ve usb portu dahil hiç bir sorun yaşamadım.

    Hararetle tavsiye ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 10 Eylül 2010; 17:49:43 >








  • evet ben sana aynen katılıyorum ama bende de şöyle bir problem var.bilgisayarın parmak algılama tablasının olduğu bölümde aşırı bir ısınma oluyor ve senin bahsettiğin modelde fanın oraya üflemesi çok zor yukarı doğru eğim verdiğimizde zaten fanın bir bölümü üstten taşıyor.ben daha önce rexpo 3 fanlı 10 liraya olanlardan kullandım sadece üfürdüğü yeri soğutuyor hiçbir verim alamıyordum.arkadaşla konuştum gelen ürünü ona verecez seninkinden de alabilirm ama benim şuan aklımı karıştırran bir nokta daha var bugün gördüm crf 101 modeli 100 cfm seninkinin 2 katı ve o da almnyum tek fanlı hem de fanı seninkinden de büyük ona ne dersin.oldukça da sessiz yatık kullanımda da harici klavye kullanmaya gerek kalmaz sanırım
  • ben zaten 35 soğutucu 30 da fan yani 65 gözden çıkartmıştım ayrıca usb 5v olduğundan harici fan için 12v adaptr lazım olacak bir sürü kalabalık.almnyum olanla seninki arasında çok bariz fark oalcak mı acaba 35 lira farka değecek mi
  • Son mesajımda tam da senin bahsettiğin modelin sayfasını verdim. Vatan'daki model kasa olarak benzeyip farklılıklar gösteriyor sanırım; açıklama eklememişler. Crf 101 modelini alırsan zaten kimsenin yapacağı bir yorum kalmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan_3838

    ben zaten 35 soğutucu 30 da fan yani 65 gözden çıkartmıştım ayrıca usb 5v olduğundan harici fan için 12v adaptr lazım olacak bir sürü kalabalık.almnyum olanla seninki arasında çok bariz fark oalcak mı acaba 35 lira farka değecek mi


    Bence değer ama karar senin. Daha iyi soğutacağı, daha çok kullanım pozisyonuna olanak sağladığı, muhtemelen de daha dayanıklı olduğu ortada. Aliminyum versiyonu alırsan "acaba şunu mu alsaydım" demezsin. Bazı ürünler verdiğin parayı sürekli geri öderler; bence bu da öyle. Açıkcası, 3 parça alarak oluşturacağın ilk plandaki sisteme göre çağ atlamış durumdasın; bundan sonraki kararın iyi ile mükemmel arasındaki seçim gibi görünüyor.
  • biraz önce arkadaşa da sordum laptop soğutucuya 75 lira verilir mi diye onlar da 60 dolara zalman almışlar ama markaya aldanıp alıyolar 101 çok daha güzele benziyor.ben almışken 101 alayım kafam rahat olsun dediğin gibi.valla iyi oldu hiç aklımda yokken buna karar verdik fanla kablolarla uğraşacaktık :) çok sağolasın kardeş.gelecek olann 104xl nin yorumlarını da çarşamba perşembe gibi eklerim 20 cfm ne kadar iyi olursa artık.
  • Rica ederim, güle güle kullanırsın umarım. Yorumlarını bekliyor olacağım çünkü yakın vakit arkadaşıma hediye alacaktım, artısını, varsa da eksisini duymak isterim.

    Marka konusunda haklısın. İyi bir marka belli bir kaliteyi getiriyor ama her zaman en doğru ürünleri çıkardığı anlamına gelmiyor. Bunu zamanında ilk Zalman fanımı sessiz diye alıp sesine dayanamadığımda anlamıştım. Marka önemli ama model model değerlendirmek lazım.
  • koçtaşa gittim 2 tane telli siyah dosya kutusu aldım , sonra kutulardan bir tanesini benim laptop'umun altındaki ızgaraları neresindeyse ona görede kutuyu yan keski ile kare halinde kestim(kesmesemde olabilirdi yinede tellerin arasından hava girer ama kesersem hava %100 girer diyorsanız benim gibi 1 saatte kesersiniz)12 cm lik fanı kestiğim yere konumlandırdım ve sonrasında usb kablosunuda bağladım ve kutuyu kapattım...

    sonuç : önceden touch pad oyun oynarken fena halde ısınıyordu şimdi ise çok çok daha iyi ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: p1sko

    koçtaşa gittim 2 tane telli siyah dosya kutusu aldım , sonra kutulardan bir tanesini benim laptop'umun altındaki ızgaraları neresindeyse ona görede kutuyu yan keski ile kare halinde kestim(kesmesemde olabilirdi yinede tellerin arasından hava girer ama kesersem hava %100 girer diyorsanız benim gibi 1 saatte kesersiniz)12 cm lik fanı kestiğim yere konumlandırdım ve sonrasında usb kablosunuda bağladım ve kutuyu kapattım...

    sonuç : önceden touch pad oyun oynarken fena halde ısınıyordu şimdi ise çok çok daha iyi ....


    aslında farklı modeller yapılabilir ama fanlar ucuz değil 12 cm işe yarar bir fan 20-30 lira arasında üstelik 100 veya 50 cfm için bu kadar sessiz ve usb den 5volt olanını bulmak zor olaki bulduk diyelim en az 40-50 lira civarındadır.sonuçta malzemeleri kendin kullanarak aynı verimde bir model yapsan kazancın fazla olmaycaktır.elinde malzemeler var veya ucuza buluyosan seninki daha mantıklı tabi


    pillout kardeş ürün salı gibi elimde olur ben bi deneyim nasıl olcak 101i de birkaç güne kadr sipariş edersem en kısa zamanda onun da yorumunu yazarım




  • arkadaşlar ben crf 102 modelini almayı düşünüyorum bu fiyata (35 tl) bu soğutucudan daha iyisi var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 11 Eylül 2010; 4:03:46 >
  • crc 101 diye geçiyo o modelini aldım çok hoş.sesi hiç yok bilgisayarın fanı daha çok ses çıkartıyo.almnyum olmasının çok da faydası yok ama sağlam duruyo plastik olanla aynı verim alınamaz herhalde.fanının çok büyük olması avantajlı havayı her yere dağıtıyor ama bir sorun varki hangi soğutucu olursa olsun bilgisayardaki hava alan deliklerin fanın sütüne geldiğinden emin olun.alttaki delikler hava almayacak şekilde kapanıyosa ve soğutucu hiçbir işe yaramıyo.adisson ve rexpo kullanmıştım ertesi gün iade etmiştim.kargoyla birlikte 75 lira civarında.almayı düşünen arkadaş varsa kesinlikle pişman olmaycaktır.
  • Temelde merak ettiğim aliminyum olmasının yaratacağı fark idi.

    Sonuçta en iyilerinden birini aldın. Güle güle kullan.
  • eyvallah kardeşim sağolasın alacak arkadaşlara da hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.