Şimdi Ara

Laptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar ;

    Uzun bir sürenin ardından bir notebook ihtiyacı oluştu ve bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum.
    Piyasadan oldukça uzak kaldığım için yeni gelişmeler ve teknolojiler konusunda tecrübeleriniz ve vereceğiniz bilgiler benim için çok değerlidir.. Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum..

    Öncelik ihtiyaç duyulan notebook kullanım amaçları hakkında bilgi vereyim. Genel olarak ev kullanıcısı diyebiliriz. Ama iş ortamında da kullanılacak bir makine olacaktır. İnternet, Office Programları, Film izleme vb.. İlerleyen zamanlarda bazı programlar (Catia vb.) yüklenebilir.
    Önemli olan nokta notebookun hızlı ve çoklu program kullanımlarında takılma, donma gibi sorunlar yaşamamasıdır. İlave olarak uzun ömürlü olması önemlidir. En az 5-6 sene kullanılacaktır.
    Oyun oynama amacı yoktur ki bu sanırım önemli bir nokta oluyor..
    Genel olarak forumdan yaptığım incelemede AMD her ne kadar atağa kalkmış olsa da henüz bir Intel değil gibi görünüyor.. Bu yüzden tercihim İntel olacak muhtemelen..

    Ama aşağıdaki özellikler ve gereklilikleri konusunda yardımlarınızı bekliyorum..

    İşlemci İ7 9750H mi / İ5 9300H mi ?
    Ram 16 GB mi/ 8 GB mi ?
    SSD 256 GB mi / 512 GB mi ?
    GTX 1650 mi / GTX 1050 mi ?

    Fiyat olarak net bir bütçe olmasa da gereksiz yere yüksek para vermeme taraftarıyım. İhtiyacım olmayacak özellikleri olan bir makineye 10.000 TL vermek istemem. Ama 5.000 - 6.000 TL önerilerinizi beklerim..
    Daha önce ASUS kullandım. Şu an baktığımda genel olarak ASUS, LENOVO, ACER ve HP daha popüler gibi görüyorum..

    Tekrardan çok teşekkür ediyorum..

    Hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar..







  • Çok aşırı aciliyetiniz yoksa yeni 4000 serisi Ryzen'ların piyasaya oturmasını bekleyin, "bir intel değil" sözcüğü 3000 serisine kadar doğruydu, tek çekirdek performansında Intel halen öndeydi ama 4000 serisi Ryzen'lar ile birlikte tek çekirdek performansında da Ryzen'lar Intel'ler ile başabaş hatta bazı durumlarda geçer oldu. Çok çekirdek performansı, ısınma ve elektrik tüketimi konusunda ise Ryzen'lar Intel'lerin çok daha ilerisindeler. Kısaca Ryzen'lar artık Intel'e göre daha soğuk, daha tasarruflu, daha hızlı...

    4000 serisinin iyice gelmesini bekleyin, Ryzen 4600H işlemcili bir cihaz her işinizi fazlasıyla görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Çok aşırı aciliyetiniz yoksa yeni 4000 serisi Ryzen'ların piyasaya oturmasını bekleyin, "bir intel değil" sözcüğü 3000 serisine kadar doğruydu, tek çekirdek performansında Intel halen öndeydi ama 4000 serisi Ryzen'lar ile birlikte tek çekirdek performansında da Ryzen'lar Intel'ler ile başabaş hatta bazı durumlarda geçer oldu. Çok çekirdek performansı, ısınma ve elektrik tüketimi konusunda ise Ryzen'lar Intel'lerin çok daha ilerisindeler. Kısaca Ryzen'lar artık Intel'e göre daha soğuk, daha tasarruflu, daha hızlı...

    4000 serisinin iyice gelmesini bekleyin, Ryzen 4600H işlemcili bir cihaz her işinizi fazlasıyla görecektir.
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim..

    Çok çok acil bir durum söz konusu değil açıkçası.. Hele ki doların şu aralar bu kadar hareketli olduğu ve fiyatlarında bu kadar oynak olduğu bir zamanda..
    Burada kritik olan, ne kadarlık bir bekleme süresi olabilir.. Yani ne zaman gelmesi öngörülüyor/bekleniyor ?
    Diğer bir konu ise fiyat olarak yine makul olur mu yoksa intel karşısındaki bu üstünlük fiyata olarak yansır mı ?

    Teşekkürler..




  • matttias M kullanıcısına yanıt
    Şu piyasada fiyatlar konusunda fikir yürütmek pek doğru ve mantıklı değil, sadece döviz değil stok sıkıntısı da fiyatlara oldukça yansımış durumda. Aslında ilk Ryzen 4000 serisi geldi ve bitti (Zephyrus G14) ama o cihaz hem ilk geldiği hem de tek olduğu için aslında ederinin çok çok üstüne, 15.000 TL'ya satıldı gerçi bu durum o cihazdaki Ryzen 9 4900HS'in gelmiş geçmiş en iyi dizüstü işlemcisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yine de yurtdışında 1449 Dolar olan bir cihaz için 15.000 TL fiyat çekmek ilk parti fırsatçılığı idi. Yurtdışında Ryzen 4000H ve 4000U serisi cihazlar hızla yayılıyor. Yapacağınız işlemler için illa H serisi bir işlemci almanıza gerek yok. Ryzen 4800U, i7-9750H ile eşit performans gösteriyor, oyun da oynamayacağınızı düşünürsek GTX ya da RTX gibi ekran kartlarına ihtiyacınız yok, buna göre 4700U içeren IPS ekranlı, metal kasalı, alttan aydınlatmalı, soğutma sistemi iyi olan ince ve hafif bir cihaz tüm işlerinizi fazlasıyla göreceği gibi size taşıma kolaylığı ve şarjı uzun giden bir deneyim yaşatır. Bu konuda mesela Lenovo IdeaPad 5 çok yakın takibimde, 15.6" olanın Türkiye pazarına girmesini dört gözle bekliyorum. 4000 serisi Ryzen işlemcili cihazların tahmini 1 aya geleceğini düşünüyorum ki eğer Korona rahat bırakırsa o zamana kadar piyasa da biraz toparlanmış olur.




  • 6000 TL civarlarina 2.el Lenova y520 laptop bulabilirsin şiddetle öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.