Şimdi Ara

Laptop üstüne su döküldü fakat sorun nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün gün içinde babam Hp pavillon g6 laptop üzerine yarım bardak kadar su dökmüş sonra laptopu kapamak yerine klavyeyi silmeye çalışmış. Bir süre sonra da laptop çalışmayı durdurmuş. Bu esnada pil laptopa takılı değilmiş. Sonrasında saç kurutma makinesiyle kurutmaya çalışmış ama nafile. Daha sonra ve ben eve geldiğimde de laptop adaptöre takıldığında elektrik almıyordu, güç girişinin yanındaki led yanmıyordu ve açılmıyordu. Gene de bir umuttur kurusun diye ters v şekline getirdim ve kaloriferin yakınına koydum. Biraz önce son bir umut deneyelim dedim bu sefer aleti normal bir şekilde açabildim fakat bu seferde windows yükleme ekranında üç dört küçük tıktık ses etti harddisk ve harddisk hatası verdi laptop. Eve geldiğimde ilk önce kısa devre olmuştur ve anakartta arıza oluşmuştur diye düşünüyordum ama şu anda sorunun ne olduğundan pek emin değilim. Kısa devre olsaydı tekrardan açılır mıydı? Harddisk kurtarılabilir mi yoksa mutlaka değiştirmek mi gerekir? Değiştirmek gerekirse de içindeki bilgiler kurtarılabilir mi?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

    Not: Bir tamirciye/teknik servise götür diyen arkadaşlar olacaktır ki muhtemelen nihayetinde öyle yapacağım gene de kazıklanmamak için sorunun nerede olduğunu az çok benim de bilmem iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • aga notebook dan hdd cıkar farklı pc ye tak hdd tune le sağlık durumuna bak
  • hocam hdd bağlantı noktası oksıtlenme yapabılır orayı alkol yada kolonya gıbı bışeyle guzelce temızle detaylı anltım lınkı vereyım

    http://anakartamiri.com/hard-disk-nasil-sokulur/

    ayrıca oradakı konuların bırınde notebook sıvı dökülmesıde detaylı anltılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukray

    hocam hdd bağlantı noktası oksıtlenme yapabılır orayı alkol yada kolonya gıbı bışeyle guzelce temızle detaylı anltım lınkı vereyım

    http://anakartamiri.com/hard-disk-nasil-sokulur/

    ayrıca oradakı konuların bırınde notebook sıvı dökülmesıde detaylı anltılıyor

    Arkadaşlar şimdi sabah kalkıp tekrardan denedim laptop biraz ağır açıldı belki ama açıldı klavyede sorun yok gibi duruyor internete giriyor açıldıktan sonra belirgin bir ağırlık yok işlemlerde. Açılmada da emin değilim uzun zamandır açılırken beklemiyordum belki normal açılışı böyledir. Sorum şu ki ileride oksitlenmeye bağlı herhangi bir problem çıkarabilir mi? Link için de teşekkür ederim bakacağım şimdi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.