Şimdi Ara

Laptop yedek parçasını nerden temin edebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dizüstü bilgisayarımın klavyesi ve fanı bozuldu 3-5 yere sordum çok farklı fiyatlar aldım, açıkçası fiyat konusunda aşırı kazıklıyorlar internette 550 tl lik ürünü bana 1250 tl dediler (Neyse ki işçilik dahilmiş :D) Alixpreste falan fiyatlar daha da aşağıda 220 tl ürün vergisi ile 350 tl ye geliyor bu tamirciler toptan nerden alıyorlar ? Benim bilgisayarım için hem fana hem de klavyeye ihtiyacım var. alixpresten almayı düşünüyorum açıkcası. Böyle olmaz 350 -550 tl lik ürünü 1250 tl ye satmaya çalışmak nedir ?




  • Merhaba @YuruyenMntk


    Mantık yürütelim.


    Öncelikle, çok geniş açıdan sormuşsun. Belli bir markadan bahsetmemişsin. Net bir yer yok.


    Şurası gerçek; ülke üretim anlamında 0. Bütün yedek parçalar %99 Çin'den geliyor. Çin'de olsaydık Shenzen pasajına (!) git derdik bilemedim..


    Tamirciler ya kendileri Çin'den sipariş veriyor ya da toptancılardan, ithalatçılardan, distribütörlerden, resmi üreticilerden nerede hangisi mümkünse varsa alıyordur.


    Ücretin yüksekliğinden bahsetmişsin. Çok yapacak bi şey yok. İşçilik işte. Adamın öğle yemeğini, dükkanın 2 günlük elektrik ücretini ödüyorsun.


    Bir de şunu unutmayalım: Herkes Aliexpress'ten alıp, gelmesini bekleyip, içini açıp değiştirme durumunda değil. Hiç anlamayan ve bir an önce çözüp işine bakması gereken birini düşün (örneğin bir avukat, muhasebeci, pazarlamacı, satış temsilcisi vs) Adamın 1 gün bile beklemesi kayıp. Dümdüz düşünüp, neyse ne parayı verip konuyu kapatıyor.


    Sen misal öğrenciysen, elinden geliyorsa vaktin varsa buyur araştır, ekonomi yap.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.