Şimdi Ara

Laptopda sadece silkroad ve adaptör taklıyken donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung RF510 marka laptopum var. Adaptör yandığı için yan sanayi adaptör kullanıyorum. Silkroad açtığım zaman oyun sırasında bir anda ekran donuyor ve sağ alt taraftan renkler çıkmaya başlıyor yada ekran tamamen kararıyor. Ama bu arızayı sadece adaptör taklıyken yapıyor pilde herhangi problem yok 1 bucuk aydır pille kullandım hiç hata vermedi ama bitince mecbur adaptöre geciyorum. Bazen 1 saat bazen 1dk içinde hata veriyor. Ekran kartı sıcaklıgı normal işlemci sıcaklıkları da 75 lere cıkıyor en fazla. Format , toz temizliği hatta termal macun değiştirdim ama sorun çözülmedi. Orjinal adaptörle test imkanım yok. Arıza hakkında bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim. Ekran kartı chip arızası olduğunu düşünmüyorum cünkü sadece adaptörde ve sadece silkroad da hata alıyorum. 3D mark yazılımı ile test yaptım 4k haricinde laptop donmadı ki 4k da makina komple kitlendi. Silkroad da ise makina ekranı gidiyor yada renkler karısıyor ve 5-10sn icinde koruma moduna gecip hdd kapatıyor ve tek çare reset.







  • yan sanayi ürünlerin pek kullanışlı olmadığı kanaatindeyim.
    Yüksek ihtimal gelen elektrik gücü biraz fazla ve buda notebook'un kendini korumaya almasına sebep oluyor. Dikkat et bilgisayarından olma.
    En kısa sürede uygun orjinal bir adaptör al
  • Uygun orjinal bulamiyorum. Servis dışında hatta denk gelmedim orjinale ki fiş hariçmiş sadece adaptörden 140 tl gibi bir rakam istediler ki orjinalin sorunu çözeceği garantisi yok. Emin olsam fiyatına bakmam. Belki sorunu bilen ve bana kesin çözüm söyelebilecek birileri cıkar diye konuyu actım. Yoksa bu şekilde silkroad hariç sıkıntısız çalışıyor makinam. İnşallah birileri duyar sesimi . Konusu açılmışken belirteyim kullandıgım adaptörün sıfırı ile deneme imkani buldum ve sonuç aynı. Yan sanayiler işimi görmüyor. Dediğiniz gibi sanırım akımla alakalı problem yaşıyorum. Ama şarj girişi ekran kartı fanı cıkısı ile aynı yerde belki sökme sırasında yada ısıdan girişde problem oluşmuş olabilir diye de düşünmüyor değilim. Garip bi sorun artık sorunun hallolmasını umursamıyorum neden böyle bir hata veriyor diye merak ediyorum takıntı yaptı bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonzaman86 -- 22 Aralık 2015; 17:37:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.