Şimdi Ara

laptopta ısınmanın ne tür zararı var???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • laptoplarda sürekli bir ısınma sorunudur gidiyor. valla benim kide ısınıyor ama hala tam olarak neleri etkiler anlamadım...
    eli mi yakıyor dokunamıyormuyuz yani çok ısınınca
    şaka bir yana ne tür zararları var aydınlatırsanız sevinirim...
    şimdiden saolun



  • Bütün elektronik ve mekanik ürünlerde ısınma büyük problemlere yol açabileceği için tehlikeldir. ama ısınma sadece dokunarak deil ölçerek anlaşılmalı.
    laptoplar içinde alan darlığı ve fan yetersizliği sebebiyle yaşanır. ve başta işlemcin , anakartın olmak üzere diğer parçalarda tamir edilemeyecek hasarlara yol açarlar. kilitlenme problemleri yaşanır.
  • laptoplar gün geçtikçe daha fazla performanslı ve daha küçük yapılmaya çalışılıyor. bu da son zamanlarda yeni çıkan laptoplarda oldukça fazla ısınma sorunu oluşturdu. yükselen saat hızları, küçülen kasa ve fanlar tabiki laptopların çok fazla ısınmasına neden oldu. bilindiği gibi centrino teknolojisi daha fazla pil ömrü ve hafiflik ile birlikte daha az ısınmasıyla övülüyordu ancak son 1 sene içinde olan gelişmeler şu anda centrino teknolojisine sahip bilgisayarların çok fazla ısınmasına yol açıyor.
    zararlarına gelince:
    80 derece civarında ısınan laptopta uzun vadede zararlar görülür. bende yukarıdaki arkadaşa katılıyorum bu konuda. hatta bazı laptopların işlemcilerinin 90 derecelere çıktığını görüyoruz ki bu çok fazla.
  • ısınan laptoplar spermleri öldürür ve uzun vadede kısırlık yapar.
  • Benimki son günlerde sanki daha bi çok ısınıyor.. Fakat sanırım ortamın da etkisi var.. Şu günlerde çalıştığım oda normalden biraz daha sıcak.. Fakat yine de dokunulmayacak kadar değil..

    Bence ısınmanın en kötü yanı hareket problemi.. notebook'unuzu sakın sıcakken yerinden oynatmayın.. Yoksa elinize alırsınız.. Sıcak halde olan parçalar, bağlantı noktaları ve uçlar en küçük bir sallantı yada darbe ile hasar alabilirler..

    Benim size tavsiyem.. Bir yerden ayrılacaksanız, notebook'unuzun yerini değiştirecekseniz, en az 15-20 dakika önce notebook'unuzu kapatın, soğumasını bekleyin.. Sıcakken notebook'u taşımak kalıcı hasalara sebep olabilir..
  • arkadas guzel bır konuya degınkıs ortamında etkısı var havalar sıcak daha once ana sayfad sogutucu cıkmıstı gunluk haber ler bolumunde o tarz bır sogutucu alırsanız daha iyi olur bende daha onceden panaosoniz laptop vardı alırken onun hedıyesı var dı sogutucu ben onu kullanıyorum mouse pad ıncelıgınde laptop buyuklugunde elektrıkle calısıyo gayet guzel fazla melıyetı olmayan bır sey alın.laptopların genellıkle ısınan yerı hdd dir
  • Benim laptop sizlerinki gibi ısınıyor ama herhangi bir problem olmuyor
  • performans düşer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DenniZ

    Benim laptop sizlerinki gibi ısınıyor ama herhangi bir problem olmuyor

    yakarsan gorursun o zaman
  • en kötü yanı dizüstünü dizüstüne alamıyorsun ya bacağım yanıyo nerdeyse hele yazın hiç çekilmiyo.
    kısırlıkta yapıyo zaten en güzeli masada sehpada kullanmak bi de yatakta kullanmak için şimdi şu yatakta kullanılan kahvaltı masalarından alıcam bitane yoksa şeyim yanıyo valla çalışılmıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.