Şimdi Ara

Laptopta 'Sadece ikinci ekran' sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Aşağıdaki videoda paylaştığım gibi bir sorun ile karşılaştım. Önceden bu sorunu yaşamıyordum ta ki HDMI kablosuyla bilgisayarı televizyona bağlayana dek. Şimdi sürekli "Sadece ikinci ekran" seçili halde açılıyor tüm oyunlar. Yardımcı olacak var mı?


    Link: 9 Şubat 2024 (youtube.com)





  • İnsanlara fayda sağlaması amacıyla yazıyorum, sorunu çözdüm.

    Öncelikle sorundan genel olarak bahsedecek olursam; yeni almış olduğum ve yeni nesil olan Dell G15 RTX4060 modeli laptopumda Nvidia Denetim Masası uygulaması üzerinden RTX4060 ekran kartımı seçtiğimde hem masaüstünde hem de oyun içinde droplar yaşıyordum. Bu droplar 150'lerde olan FPS'imi 80'lere düşürüyordu ve gözle görünür şekilde problemi gözlemleyebiliyordum. Bu sorunu çözmek için Ctrl + P tuşuna basıp ekran ayarlarından "Sadece 1. Ekranda Göster" seçeneğini seçtiğimde sorun çözülüyordu. Sorunun çözülmesinin sebebi Optimus moduna geçiş yapıyor olmasıydı. Bunu alternatif olarak Ekran Yönetim Modu'ndan yine Optimus'a aldığımda da çözüm oluyordu. Bu geçici çözümler beni üründen soğutmuştu.


    Bulduğum çözümden bahsedecek olursak;

    Windows 11'e geçiş + temiz driver kurulumu ile sorunum çözüldü. Artık ekran kartımı RTX4060 seçtiğimde hiçbir yerde drop yemiyorum, istediğim gibi değişim yapabiliyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.