Şimdi Ara

Laptopuma SSD ve RAM taktıracağım YARDIIIIM!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaha,
    Çok eski bri laptopuma üniversite için düzgün çalışması adına RAM ve SSD taktırmak istiyorum

    PC'nin ekran arızasını tanıdık bir bilgisayarcı abiye yaptırdım. Ona öncesinde SSD taktırmak istediğimi söylemiştim. Sonrasında ram de taktırmak istediğimi söylediğimde sadece SSD takmanın yeterli olacağını söylemişti.

    Sizce SSD takmanın yanında RAM de taktırırsam nasıl olur? Ram geçici hafıza işlevi görüyor edindiğim bilgilere göre. Eğer ekstra ram taktırırsam taktırmazsam arada ne gibi bir fark oluşur? SSD ile işletim sistemi daha hızlı açılır ve dosya kopyalama yaptırma daha hızlı hale gelir diye biliyorum. Ancak ram hakkında bilgi sahibi değilim. Ram de taktırırsam bana ne gibi bir fayda sağlar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • 4 GB ve altı ram varsa mutlaka rami de yükseltin. Hele ki Windows 10 veya 11 kullanacaksanız.
    Yazılımlar / programlar daha hızlı açılır, aynı anda daha fazla program açabilirsiniz, tarayıcıda daha fazla sekme açabilirsiniz vb durumlarda pc hemen bayılmaz. Ramin etkisi budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    RAM 4GB ancak cpu-z den baktığımda tek slot gözüküyor 2.bir slot gözükmüyor. Yapabileceğim bir şey yok herhalde eğer 8 e kadar destek görüyorsa 4'le sekizi değiştireceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende de tek slot vardı ve anakart 16'ya kadar destekliyordu. Olan ram'i atıp yenisini taktırdım. SSD ve ram yükseltmesi çok büyük fark oluşturdu, ancak bu sefer de işlemci yönünden problem yaşıyorum. Eğer çok büyük beklentiniz yoksa yükseltin, yoksa eski bilgisayara yatırım yapmak çok mantıklı değil. Özellikle çalıştıracağınız programlar işlemci temelliyse eski işlemci kullanmak daha büyük problem olur.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    Ram ve işlemciyi yükselttiğim zaman sıkıntı çıkar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laptopta işlemci değişimi diye bir şey olduğunu hiç duymadım hocam. Genelde anakarta entegre olur işlemciler. Zaten ayrı olarak da satılmaz. En fazla çıkma taktırırsınız onu da yapan bilgisayarcı var mı bilmiyorum. Zaten işlemci yükseltmeye kalkarsanız, anakartı da komple değiştirmeniz gerekir muhtemelen o yüzden hiç bulaşmayın bence o kısma. Dediğim gibi, eğer işlemciniz kullanacağınız programlar için yeterliyse RAM ve SSD takviyesi mantıklı, yoksa gereksiz masraftan ibaret.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.